Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
“El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
>> Entrevista a Albert Roig, organitzador nacional d’Endavant

Creat l'any 2000 a partir de la refundació de la Plataforma per la Unitat d'Acció, Endavant ha esdevingut una de les organitzacions nacional que conformen l'esquerra independentista. En aquests deu anys, el moviment independentista ha evolucionat significativament, tant a nivell intern i organitzatiu, com a nivell de conjuntura política, amb la crisi cada vegada més evident de l'autonomisme. Per a fer una mirada a aquests deu anys d'Endavant, L'ACCENT hem conversat amb el seu responsable nacional, Albert Roig.
entrevista_endavant.jpg
Endavant celebra enguany 10 anys de la seva existència. En aquests 10 anys l'Esquerra Independentista ha viscut una transformació important. Quins aspectes considereu positius i quins considereu manifestament millorables del que ha estat aquesta evolució?
Aspectes positius serien l'augment qualitatiu i quantitatiu de la militància, la irrupció de les CUP i la seva aposta per un municipalisme rupturista, la creació del SEPC, la consolidació de mitjans de comunicació propis nacionals com L'ACCENT i múltiples experiències locals. Pel que fa als aspecte negatius volem destacar que com a moviment no hem estat capaços de tenir una oferta política pròpia i concreta pel conjunt dels Països Catalans, no hem sabut esdevenir un moviment cohesionat i ens manca estar presents en espais que nosaltres considerem claus com el món laboral, sindical i dels drets socials i de defensa del territori.
A més el nostre grau d'implantació continua sent força desigual amb excessius contrastos.
Tot i així fem una valoració positiva d'aquests últims anys, el que ens ha permès anar creixent tant en qualitat com en quantitat ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia. Per nosaltres aquesta és la millor garantia per continuar creixent, i augmentar la confrontació amb els estats i amb les classes dominants catalanes.

Quin creieu que ha de ser el paper d'una organització estratègica en el si de l'esquerra independentista?
Primer de tot, Endavant no es considera una organització estratègica. En l'anterior assemblea nacional, Endavant va apostar per anar construint una organització socialista de masses, popular amb capacitat d'anàlisi, de mobilització i que alhora també engegui projectes d'envergadura i importància estratègica (formació, comunicació, discurs polític, infraestructura econòmica, etc). Tot i que considerem que Endavant encara no és aquesta organització, creiem que pot ser la base que contingui tot els elements que hem apuntat per fer avançar el conjunt de l'esquerra independentista.

Una de les principals línies de treball ha estat l'impuls de coordinadores intercomarcals de l'esquerra independentista. Com valoreu aquest procés fins ara i quins creieu que són els propers passos a seguir?
Valorem que aquest procés pren tot el seu significat si l'entenem a mitjà termini. Creiem que aquestes coordinadores permeten anar cohesionant el moviment en base a un anàlisi conjunt, la mateixa línia estratègica i una acció política coordinada. A més, considerem que s'haurien d'estendre progressivament arreu dels Països Catalans tot tenint en compte les diferents realitats territorials.

L'accentuació de les reclamacions d'independència al Principat han tingut com a efecte secundari que en els sectors menys polititzats sorgís un recel cap a la noció de Països Catalans, com si la independència fos a tocar i això de València i Mallorca fes nosa. Quines propostes feu des d'Endavant per a combatre això?
Considerem que el paper de la nostra organització i de l'esquerra independentista ha de ser la defensa del conjunt de la nostra nació. Només tenint un moviment polític fort i cohesionat podem combatre aquest discurs regionalista. Una de les nostres prioritats és la de créixer territorialment arreu dels Països Catalans, mitjançant la creació d'estructures d'àmbit nacional i la mobilització. Per nosaltres és tan important la realitat existent al Principat com les veus dels i les catalanes de les Illes, País Valencià i la Catalunya Nord.

Una de les "marques de la casa" d'Endavant ha estat el treball continuat amb organitzacions anticapitalistes però no independentistes dels àmbits metropolitans. Com valoreu amb la perspectiva dels anys aquest treball? Creieu que ha servit per socialitzar la noció d'independència entre els sectors d'esquerra revolucionària?
La valorem molt positivament. Endavant va fer aquesta aposta perquè consideràvem que un dels dèficits històrics de l'esquerra independentista era la lluita socioeconòmica i pels drets socials. Amb aquest treball continuat hem intentat suplir aquesta mancança i introduir el discurs independentista en aquest espais, com en els sindicats alternatius i plataformes unitàries.
Les diverses expressions anticapitalistes no són exclusives de les àrees metropolitanes, per tant el treball amb totes aquestes organitzacions permet reforçar el caràcter anticapitalista i el projecte socialista de l'esquerra independentista

En la vostra darrera assemblea nacional vau aprovar endegar una línia de treball centrada en la lluita socioeconòmica. Per altra banda, s'observa que en general la mobilització social ha estat força tèbia. Com creieu que es pot incidir per augmentar el nivell de conscienciació popular?
En un primer moment nosaltres vam considerar que el nivell de mobilització popular seria força més elevat en un moment de crisi. Tanmateix, la manca de mobilització ha posat sobre la taula la feblesa del moviments d'esquerres rupturistes i la poca capacitat de bona part de la població per mobilitzar-se davant les agressions del sistema capitalista.
La solució no és fàcil, però creiem que l'aposta continua essent construir instruments efectius per la lluita dels treballadors i treballadores. Tot i així, cal destacar que s'han produït experiències positives a nivell local com ara assemblees d'aturats, punts d'informació laboral i mobilitzacions contra l'atur i la precarietat. Hem de treballar el dia a dia per a que la gent prengui consciència de la seva situació i anar enfortint les estructures locals, sindicals i polítiques per crear progressivament les condicions objectives i subjectives que possibilitin una major mobilització i una agenda política pròpia rupturista i assumida per una bona part de la població.
Mira també:
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1158
http://www.laccent.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
El que ha fet créixer l'EI (en nombre d'alienats, no pas en "maduresa"), és la constant campanya de captació d'adeptes dels caus així com la constatació de què del CAU a CIU (intercanviant sols una lletra) i amb parada i fonda a la CUP i amb colònies d'estiu al Rebrot, s'obtenen les prebendes que s'obtenen.

Au, aneu acobrar el taló del CCN (Cercle Català de Negocis) per la feina feta i deixeu IMC - Barcelona net de les vostres palles mentals etnocèntriques i interclassistes, que hi ha MOLT per fer per canviar aquesta puta merda de femer de món, capitalista i burgès (i nazi-onanista)
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Em penso que t'has deixat un:

Oi! Oi! Oi!

al final de l'escrit
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Vaja, quin gran argument polític d'un autèntic llibertari, amb un gran anàlisi materialista i segurament tant democràtic que es pensa que IMC és propietat d'anarquistes exclusivament.

Amunt els qui lluiten per la independència i el socialisme!
La participacio a les consultes? un 20 per cent!
26 abr 2010
chuckdn.jpg
Amb al·liats com el Artur Mas, la TV3, l'Orfeo Catala, el Carod Rovira i, ara, el Chuck Norris, segur que l'Estat Catala es mes a prop que mai!
Mira també:
http://www.publico.es/televisionygente/307366/chuck/norris/quiere/presidente/texas/independiente?pagCom=2
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
El primer tiu no és llibertari, fa temps que va quedar demostrat que el nostre amic de sempre, el d'expressions de "cervell binari" de termostats, de nazionalistes i d'altres havia publicat el molt curtet una notícia aquí mateix a indy el mateix dia de l'MSR.

Vaja, és un nazi espanyol d'aquests "anticapitalistes" que es fa passar per anarquista però que no ho és.

Una altra cosa és que indymedia funcioni fatal i el seu comentari no sigui borrat al moment.
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Si tens un argument sòlid (o gasós) per demostrar lo contrari que el camí més curt cap al feixisme és el nacionalisme, exposa'l.

Si pots demostrar (mitjançant les IP's o com sigui) el que dius, FES-HO, bocamoll o calla.

La meva condició de lliure-pensador, llibertari, àcrata,(o, més modestament, d'aspirant)... no depén de repartidors de carntes del club super 3, malgrat que a tu et rebenti.
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Això mateix, deixeu de confondre a aquest tarat amb l'anarquisme. Aquest personatge, com ha descrit l'u, és un intoxicador que es fa passar pel que no és. Que indymedia no el bannegi és un misteri
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Acabes de dir amb altres paraules, ni més ni menys que: els germans Sabaté, Mingo Ibars, Fernando Fernán Gómez, Durruti, Teresa Claramunt, Concepció Mañé, Garcia Oliver, Malatesta, Rocker, Kropotkin, Puig Antich, Jordi Soler i MIL més "no són anarquistes", senyor demo - polla -crata, defensor de la demopollacràcia burgesa que demana bannejats i reparteix - denega carnets
Re: “Endavant, pel darrere!"
26 abr 2010
La penya d'endavant feu olor a encens de sagristia, a residuus d'esplai catecumenic i la vostra tactica de timbalers del bruc 2.0 potser funciona amb els gabatxos napoleonics en desbandada, pero que us funcioni amb els xarnegos de barriada maltractats per la 'construccio nazional pepero-convergent-catequista-psanera' us haureu d'aixecar mes d'hora!

neteja etnica? nein danke!
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
és increïble la simplicitat dels arguments...relacionar l'alliberament amb l'Església catòlica i amb el nazisme (i la neteja ètnica, i algunes paraules alemanyes)...ets bo, Mil, i original, eh?...dir-te q des d'Endavant -i el conjunt de l'EI- es du a terme la lluita real, pràctica i concreta contra les institucions religioses (campanyes contra l'avortament, p.ex.) i contra el feixisme (12 d'octubre, Plataforma per Catalunya).
Un anarquista teòric...anàlisi històric materialista? pq?
els fets i les idees: dos camins paral·lels
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Hola, soc el qui ha ignat "mil" (i "mil (i mil vegades mil" i "mil contra u" en resposta a "u").

Efectivament: l'alliberament REAL (del tecnosistema caputalista) i l'«alliberament» (???!!) nazional (està ÂMPLIAMENT documentat i arxidemostrat), SÓN CAMINS PERPENDICULARS (per a res paral·lels)
Re: “Res ha fet créixer l’esquerra independentista: estem fent la tactica criptoconvergent del Timbaler del Bruc 2.0"
26 abr 2010
Message is the media:
Quatorze missatges propagandistics a columna dreta d'un partit politic etnocentric a una web de contrainformacio ON LA PROPAGANDA DELS PARTITS POLITICS S'HAURIA DE ESSER ESBORRADA PER PRINCIPI. llegiu-vos els estatuts de http://www.indymedia.org
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
és bo q tinguis les idees no només documentades, sinó demostrades. Wow! Mètode hipotètico-deductiu? falsacionisme popperià? Ets bo, Mil, ets bo......relacionar l'alliberament amb l'Església catòlica i amb el nazisme (i la neteja ètnica, i algunes paraules alemanyes)...ets bo, Mil, i original, eh?...dir-te q des d'Endavant -i el conjunt de l'EI- es du a terme la lluita real, pràctica i concreta contra les institucions religioses (campanyes contra l'avortament, p.ex.) i contra el feixisme (12 d'octubre, Plataforma per Catalunya).
Un anarquista teòric...anàlisi històric materialista? pq?
els fets i les idees: dos camins paral·lels
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
El nacionalisme feixista té una funció concreta: guardar l'ordre i la propietat privada. Per què s'hauria d'inventar un nou estat i la desestabilització que comportaria? Per què el fet d'aïllar un territori amb majoria progressista (com el principat) de un conjunt on la meitat és neofranquista (com l'estat espanyol) s'hauria d'interpretar com a feixista? El dret a l'autodeterminació és més feixista que la unitat d'espanya? Per què no podem decidir quin govern volem i quines relacions econòmiques ens regeixen, i amb qui ens aliem?
Re: L’esquerra independentista ja "canta”
26 abr 2010
majoria progressista a catalunya? Si. Gracies als xarnegos que voten PSC i/o ICV... perque el votant catalino arquetipic es mes aviat plutocratic-oligarquic, veiem si mes no:

CiU = 1 milio de vots
PPC = 400 000 vots
PSC = 880 000 vots [al Montilla, a l'Hereu no el votaria ni la meitat...]
ERC = 400 000 vots i baixant
ICV = 300 000 vots
CUP = 20 000 vots

I suposant que el Barrera and co, siguin d'esquerres [ave madia putisima]... on es el progresisme que s'autoatribuexen els catalanistes?
participacio a les eleccions autonomiques = 65 %
participacio a les eleccions generals = 76 %
Mes de la meitat dels habitants passa de eleccions catalanes i de catalanitat:
per no parlar dels habitants que 'vivim i treballem' a Catalunya' i que no ens creiem res dels cuentos que ens expliquen els politics, inclosos els politics que obren aquesta m... de post intoxicant amb 'la seva' zitzania una web de contrainformacio!
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
En resposta a "per al mil contra u"

«El dret a l'autodeterminació és més feixista que la unitat d'espanya?»
D'entrada celebro i garaeixo el to educat i el tarannà constructiu.

No sé quina de les dues coses és més (o menys) feixista i/ o fastigosa. Sol sé què:

Des de la batalla mal anomenada de las Navas de Tolosa (va ser a Jaén però en unaltre lloc on hi ha unes superfícies d'estrat calcàries o "Lloses"...) en la qual intervingueren mercenaris catalano-aragonesos o, abans i tot, quan aquella espècie de cony - cordat de Toledo per obligar en Recaredo a cony - vertir-se al Catolicisme, featuring the bisbat of Tarraco. fins el finançament del Alzamierdo Nazional per Cambó i March, tot passant per la desamortització de Mendizábal (latifundis andalusos i extremenys en mans de burgesos catalans com els Colomer, Carbonell, Soler,...) o l'expoli de l'Àfrica (esclaus) i del Carib... els cony-structes "Castella", "Catalonia" i, finalment, "Espanya" són el resultat dels interessos de noblesses, oligarquies i burgesies de TOTES les latituds i longituds pene - insulars.

O sigui que si ara el CCN (Cercle Català de Negrocis en negre) ha decidit que és ric, que sopi 2 vegades, però que no ens vengui enciclopèdies de què l'«alliberrament» (que alliberin a la berra de sa mare), passa per la "independència", que els qui pentinem canes i tenim algun parent enterrat al Camp de la Bota, ens mereixem un respecte. ALLIBERAMENT, SÍ, PER DESCOMPTAT. DE LA BURGESIA I DEL CAPITAL I DE LES PÀTIES I DE TOTES LES PATRANYES.
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
és el típic obtús
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
ens obliga a haver de triar entre ser un llibertari autèntic com ell i renegar de la nostra identitat catalana, fent comentaris en plan autoodi, o bé, a sentir-te com un feixista pel fet de pensar que els catalans som un poble i com a tal podríem decidir nosaltres mateixos en comptes de pertànyer a un estat espanyol, que per cert li aniria de conya que desaparegués tota mostra d'identitat diferenciada.
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
així el seu odi contra qualsevol forma de catalanitat seria més fàcil de justificar
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
A mi "alliberament nazional", sigui en la pútrida boca d'un Laporta o en boca de qui sigui, em sona igual o més fastigós que l'"alliberament del mercat" en boca del feliçment mort milton Friedman o del seu émul Josep Piqué.

Si per a tu la identitat i el marc de lluita s'ha de basar en fronteres establertes per genocides, com si et sents realitzat reivindicant vegueries en funció de qui la té més llarga o una pedania pels fans dels pets.

No hi ha res més lamentable que reivindicar de motu propio la marca de ferro al roig en la nostra anca, que no se'ns cony - fongui de ranxo. Tant de bo tornés la glaciació del würm, quan ací es va refugiar gent d etota la zona holàrtica i tothom va cardar amb tothoma, passant de (jjjajaaaa) "identitats"...
Re: Aixo de "l’esquerra independentista,,, bla, bla, bla” no s'ho creu ningu
26 abr 2010
el del penultim comentari t'acusa de:
"ens obliga a haver de triar entre ser un llibertari autèntic com ell i renegar de la nostra identitat catalana..."
FALACIA TOTAL!
qualsevol nen de escola bressol compren la diferencia entre ESSER i TENIR. Tots enraonem catala i comprenem els que diem uns i altres. Es respecta la llengua, l'esencia, la cultura i la identitat de les parts. La perversitat d'ells es demostra quan ells volen TENIR enlloc de ESSER. Tenir un exercit propi, tenir fronteres, tenir legacions diplomatiques, tenir armament, tenir elements de segregacio identitaria. No TENEN PROU amb els calers, la terra, el mitjans de produccio, els jutjes, el monopoli dels mitjans 'informatius' com aquesta TV3 llefiscosa i filoconvergent, l'aparell de l'Estat opressiu com la Generalitat [catalana o valenciana], l'ensenyament unidireccional, al·lienant i monolingue: tambe volen poder fer fora 'de casa nostra' a qui no pensi com ells. Fer-nos fer als antisistema la feina bruta que els 'senyoritos' de CiU no volen, ni poden fer: proselitisme interclasista, bastir fronteres, aixecar moviments socials, movilitzacions, disturbis al carrer, aldarulls... canalitzar als malcontents cap als seus interessos de burgesos.
A Euskadi la majoria de la gent ja ha compres aquesta trampa peneuvista [catolica, tradicionalista, reaccionaria] i esta fent marxa enrere. Aci encara tindrem que patir les llagrimes de cocodril d'aquesta colla de... dolicocefals durant molts anys.
Pero si us plau, indys, que deixin en pau una web com l'IMC BCN per fer la seva propaganda etnocentrica criptoconvergent i s'en vagin a 'racocatala.cat' o a 'llibertat.cat' a practicar aquest nazi-onanisme naftalinos i aberrant.
Re: Aixo de "l’esquerra independentista,,, bla, bla, bla” no s'ho creu ningu
26 abr 2010
el del penultim comentari t'acusa de:
"ens obliga a haver de triar entre ser un llibertari autèntic com ell i renegar de la nostra identitat catalana..."
FALACIA TOTAL!
qualsevol nen de escola bressol compren la diferencia entre ESSER i TENIR. Tots enraonem catala i comprenem els que diem uns i altres. Es respecta la llengua, l'esencia, la cultura i la identitat de les parts. La perversitat d'ells es demostra quan ells volen TENIR enlloc de ESSER. Tenir un exercit propi, tenir fronteres, tenir legacions diplomatiques, tenir armament, tenir elements de segregacio identitaria. No TENEN PROU amb els calers, la terra, el mitjans de produccio, els jutjes, el monopoli dels mitjans 'informatius' com aquesta TV3 llefiscosa i filoconvergent, l'aparell de l'Estat opressiu com la Generalitat [catalana o valenciana], l'ensenyament unidireccional, al·lienant i monolingue: tambe volen poder fer fora 'de casa nostra' a qui no pensi com ells. Fer-nos fer als antisistema la feina bruta que els 'senyoritos' de CiU no volen, ni poden fer: proselitisme interclasista, bastir fronteres, aixecar moviments socials, movilitzacions, disturbis al carrer, aldarulls... canalitzar als malcontents cap als seus interessos de burgesos.
A Euskadi la majoria de la gent ja ha compres aquesta trampa peneuvista [catolica, tradicionalista, reaccionaria] i esta fent marxa enrere. Aci encara tindrem que patir les llagrimes de cocodril d'aquesta colla de... dolicocefals durant molts anys.
Pero si us plau, indys, que deixin en pau una web com l'IMC BCN per fer la seva propaganda etnocentrica criptoconvergent i s'en vagin a 'racocatala.cat' o a 'llibertat.cat' a practicar aquest nazi-onanisme naftalinos i aberrant.
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
Sí, company, tot és una suma de grans falàcies. Si et negues a fer del fet atzarós i contingent d'haver nascut a la riba del Francolí quelcom DETERMINANT, el centre de gravetat de l'existència i de la lluita (a banda, què té més en comú un cossetà amb un empordanès que amb un turolès??), si et negues a cony-bregar amb les rodes de molí de les nazions, d'això en diuen "auto-odi".

Tan de bo "els meus pares fossin andalussos"??? Soc fill del que ells en dirien "murciana" i del que ells en dirien "català" (no crec en nacions ni en gentilicis), crec que el puti tecnosistema caputalista farà fallida més aviat que tard i s'acabarà impossant el sentit comú i les relacions obertes i horitzontals i els mites pels mitòmans mitocondrials que creuen en una Eva catalana mitocondrial (o en una Eva Birmana...)

M'he hagut de mamar un munt de dies de megafonies de venedor ambulant de matalassos "el dia 25 tothom a votar!!!" i de visites a la porta en pla testimoni de jehovà d'aquesta gentussa, ningú dels quals per cert ha treballat en sa puta vida (ja penquem els xarnis i / o outsiders)... ara, al damunt, repetició de la jugada a l'IMC, com els futboleros dels collons!

Salut i lliurepensament!
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
26 abr 2010
salut, company[s] ...i un suggeriment:
http://ciudadtecnicolor.wordpress.com
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
27 abr 2010
1)     néixer a un lloc o un altre no és trascendent, però sí que ho és l’opressió nacional. De la mateixa manera q els genitals no són importants, però sí la opressió de gènere.
2)     Prou de estereotips: de nazis i etnocentrisme; però també relatius als xarnegos: tu no saps on he nascut jo i no em diguis que opino sobre l’opressió als PPCC. I dir q les nacions són fruit dels interessos oligàrquics és una lectura mecànica de l’historiografia marxista (Solé Tura, Hobsbawn).
3) Reparteixes carnets de legítim lliurepensador: i de la lluita per la independència de Bakunin? I del paper de García Oliver en el govern de la guerra, treballant amb partits polítics, al govern amb ERC? Ja no són anarquistes segons la teva lectura restrictiva de l’anarquisme?
Re: “El que ha fet créixer l’esquerra independentista ha estat el treball de base, políticament madur i sense cap tipus de renúncia”
27 abr 2010
Algun metge a la sala? que l'esquizofrènic comença a autocontestar-se
Sindicat Terrassa