Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L’Esquerra Independentista reivindica els Països Catalans com el marc de lluita nacional i social
25 abr 2010
250 persones reivindiquen a la Universitat de València els Països Catalans

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista han advocat aquest divendres 23 d'abril al vespre a València per la territorialitat completa de la nació catalana, en un acte polític celebrat a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia de la Universitat de València. Discursos, peces audiovisuals i música han girat entorn el mateix eix: la unitat dels Països Catalans com a marc nacional i social de les lluites per la independència i el socialisme.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
Davant d'unes dues-centes cinquanta persones que han omplert aquesta sala situada a l’avinguda de Blasco Ibáñez, i sota el lema “Som Països Catalans”, l’escenari ha esdevingut un aparador de proclames, lluites i emocions que han estat fortament aplaudides pel públic assistent. La imatge ha estat protagonista. Els diferents vídeos projectats han mostrat la bellesa paisatgística dels Països Catalans i han mostrat la història antiga i recent de la construcció del poble català. Unes peces que han refermat les arrels del nostre poble i han homenatjat els treballadors i les treballadores de la nostra nació.

La música ha portat el nom de Naia, una jove formació que abarca diferents estils, tals com el folk, el pop o la cançó d’autor. Durant l’hora i mitja d’acte polític, Naia ha interpretat algunes de les cançons que formen part del seu primer treball “Joc d’emocions”. Durant el transcurs de l’acte, també s’han cantat albades i s’ha interpretat el mític “Cant dels Ocells” en violoncel.

El moment més emocionant del vespre ha estat el parlament realitzat pels militants independentistes Gonçal Bravo i Maria Josep Martínez. En ell, s’ha afirmat que un país no només el fa una llengua, sinó que són les persones, les relacions humanes i econòmiques, la comunicació i la coordinació de les lluites populars..., les que construeixen un país. Bravo i Martínez han denunciat la situació de les més d’1.600.000 persones aturades als Països Catalans i han assenyalat l’estat espanyol com a culpable de la precarització i el desmantellament la identitat del poble català.

Estrella Roja de Benimaclet ha clos l’acte amb el toc de la Muixeranga i la Internacional. Abans, però, s’ha recordat que aquest dissabte 24 d’abril, l’Esquerra Independentista eixirà sota el mateix lema a la manifestació que recorrerà els carrers de València, des de la plaça de Sant Agustí, a partir de les 18 hores.
Mira també:
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=1
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’Esquerra Independentista reivindica els Països Catalans com el marc de lluita nacional i social
26 abr 2010
Haurieu de triar millor les fotos, cosins; els ulls de la noia de la segona imatge... fan por!
Als vianants tambe els compten?
26 abr 2010
Alguna vegada he anat a actes públics dels independentistes per a escoltar el seu discurs.

Si amb l'assistència a aquests actes proclamen que tu estàs reivindicant el mateix que l'orador, em sembla que passaré d'anar mai més a una xerrada o el què sigui.
Re: L’Esquerra Independentista reivindica els Països Catalans com el marc de lluita nacional i social
27 abr 2010
PA-LE-TOS
Re: L’Esquerra Independentista reivindica els Països Catalans com el marc de lluita nacional i social
28 abr 2010
Es normal que la noia tingui aquests ulls. ES UNA ZOMBI!! que defensa acotar encara mes el marc de lluita social- laboral-etc. Quan en realitat, casi tothom esta d'acord amb que els problemes socials: laborals-economics-represius-etc cada vegada son mes globals, i les legislacions tenen un abast mes gran. Per tant, les lluites han de coordinar lo local amb lo global, en el grau que correspongui: localitat, principat, ppcc, paissos de la mediterrania, estat espanyol, paissos del sud d'europa, UE, continent europeu, i el mon senser.
Lo de reivindicar els ppcc com a marc de lluita nacional es una obvietat, que el no fer-ho fins ara, mostrava una falta de capacitat minima per la coordinacio, entre els defensors dun projecte comu. Pero aixo es un problema mes per els profesionals de la salut mental que per generar un debat.
Sindicat Terrassa