Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
25 abril a Roma (una opiniò personal)
25 abr 2010
Avui a Itàlia va ser la celebraciò de la liberaciò del fascisme, 25 abril, festa nacional, a Roma ocasiò de baralles infinites entre els infinitament dividits sectors de l'esquerra.
Porta San Paolo, on va començar la batalla per la liberaciò de Roma, al 45. L'Associaciò Nacional Partisans Italians (ANPI) organitza, com cada any, una manifestaciò-concert per recordar el dia de la liberaciò d'Italia, el 25 abril. Es el dia de l'antifascisme, per ells també el dia de la defensa de las institucions de la Republica italiana, de la qual la Resistència partisana va ser l'origen. Contra els atacs de la dreta, de Berlusconi especialment però no només, defensen la Constituciò italiana, que molts d'ells van contribuir a redactar. La constituciò italiana, entre altres, prohibeix la reorganitzaciò del partit feixista, i l'apologia de feixisme, perque italia va constituir-se a partir de llavors com a un estat antifeixista.

El problema es que avui en dia al poder estan els directes descendents d'aquells mateixos feixistes. Aixi que, al matì al Quirinale (seu del president de la Republica Napolitano, un ex-partisà) a la celebraciò va parlar el ministre de la defensa: La Russa, que ja s'ha declarat feixista en més d'una ocasiò. Molts partisans, indignats: però es la tradiciò, que el 25 abril parlen els representants de les "institucions democràtiques". A Porta San Paolo, després de la intervenciò del president de l'ANPI, ancià partisà, va intervindre la presidenta de la regiò: Polverini, no només de dretes, sinò intima de Berlusconi, directament vinculada amb l'extrema dreta. Una feixista.

Alguns van començar a xiular. Altres, més organitzats, ja portaven ous per tirar-li, i van començar a tirar ous sobre l'escenari. I també un parell de fumògens. Alguns ous en lloc de pillar la feixista, van agafar de ple al president de l'ANPI, el vell partisà. Un desastre. Tothom cridant. Uns cridant "feixistes", els altres cridant que ells sempre han defensat les institucions; uns emputjant als altres fora, altres insultant...

Total, el millor resultat possible: una vintena de carabinieri i policia amb equipament d'antidisturbis van interposar-se al mig de la manifestaciò, suposadament separant, però de fet imposant la presència militar, aquesta sì, feixista, fins i tot el 25 d'abril. El dia de la unitat de tot el pais contra el feixisme. Sota de les làpides recordant els morts. Tothom indignat i plorant, menys uns: els policies i els seus mandants, encantats d'haver tingut la millor excusa per reventar un 25 d'abril.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa