Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Roda de premsa del Comitè Local de Suport a la Marxa
25 abr 2010
Comunicat del Comité Local de Suport a la Marxa
roda premsa 23,4,10.JPG
Davant d'un centenar de persones el Comitè Local de Suport a la Marxa per l'Ensenyament Públic i Popular de Gramenet del Besòs va realitzar durant la Diada nacional de Sant Jordi una roda de premsa que va servir per explicar al veïnat els motius i les reivindicacions de dita mobilització. A més, es va fer públic el llistat de col·lectius de la ciutat que donen el seu suport al a Marxa.

Fins a 19 entitats i organitzacions de la ciutat que donen mostra de la diversitat i pluralitat de la Marxa per l'Enseneyament. Una mobilització que pretén, precisament, esdevenir un primer pas cap a la mobilització i treball conjunt entre la comunitat educativa (professorat, PAS, estudiantat, AMPA i sindicats) amb el veïnat i el teixit associatiu dels barris.


Entitats de Santa Coloma que donen suport a la Marxa:

1. Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam
2. Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs
3. Brigada Julio Antonio Mella
4. Espurna. Joves Solidaris
5. Maulets Barcelonès Nord
6. Local Social Krida
7. Ateneu Popular Julia Romera
8. Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants de Gramenet de Besòs
9. Associació Cultural i Popular Aramateix
10. Comissió Antifeixista 27 de Gener
11. Festival d’Art Social
12. Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez
13. Partit Comunista del Poble de Catalunya
14. Joves Comunistes del Poble de Catalunya
15. Gent de Gramenet
16. Esquerra Unida i Alternativa
17. Iniciativa per Catalunya Verds
18. CEIP Baró de Viver
19. Assemblea de la Comunitat Educativa de Santa Coloma per l’Educació Pública. (CCOO, UGT, USTEC, Casal del Mestre, Agrupació d’AMPAs)







Què és la Marxa per l’Ensenyament?

Marxa per la pública. De Santa Coloma a Barcelona per una educació pública i de qualitat!

La Marxa per l'Ensenyament Públic i Popular pretén ser un primer pas de mobilització conjunta entre estudiants, docents i treballadors per fer front a les polítiques del Departament d’Educació i del Departament d’Innovació, Universitats i Recerca.

La política del Departament d’Educació fa temps que no respon a les demandes de la societat ni dóna resposta a les reivindicacions del professorat de primària i secundària, que reclamen més finançament i el desmantellament de la doble xarxa educativa present a Catalunya, que reforça econòmicament i legislativa als centres privats i concertats en detriment dels públics.

Per la seva banda, la política del Departament d’Innovació, Universitats i Recerca segueix una trajectòria semblant i acumula el descontent de bona part de la comunitat universitària, farta de reformes inútils que posen l’accent en estàndards d’excel·lència enlloc de consolidar millores reals de la qualitat educativa i consolidar les ajudes als i a les estudiants en pitjors situacions socioeconòmiques mitjançant les beques.

Durant els darrers dos anys hem assistit al sacseig dels pilars del nostre sistema educatiu, assetjat mitjançant la promulgació d’una nova llei relativa a l’educació primària i secundària, la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), i l’aplicació de nous criteris pedagògics fonamentats en el rendiment econòmic que han pres forma a través de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

Enfront d’aquests canvis, la comunitat educativa no ha fet esperar la seva resposta i les mobilitzacions, vagues i manifestacions s’han anat succeint i han passat, com diu la popular dita, sense pena ni glòria. Ni les seves reivindicacions han estat recollides ni durant els períodes de negociació entre els actors de la comunitat i els Departaments s’han aconseguit canvis sobre allò que els atenyia i portaven temps reivindicant.

DIA: 28 D'ABRIL

HORA: 11.30h

LLOC: PLAÇA DE LA VILA DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

ARRIBADA: PLAÇA UNIVERSITAT

i per aquells/es que no puguin assistir-hi a les 14h CONCENTRACIÓ A PLAÇA SANT JAUME i marxa fins a la plaça Universitat a les 15h per rebre la Marxa.
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=0LmCXyuLwH0
http://WWW.MARXAPERLENSENYAMENT.CAT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Roda de premsa del Comitè Local de Suport a la Marxa
25 abr 2010
gran ejemplo ante el año pasado, muestra de unidad y ganas de seguir creando tejido
Re: Roda de premsa del Comitè Local de Suport a la Marxa
26 abr 2010
sí,, però amb gent que creu en el que fa i ho practica, no amb algun que surt per aquí.
Re: Roda de premsa del Comitè Local de Suport a la Marxa
27 abr 2010
home ICV tampoc és del nostre agrad
Sindicato Sindicat