Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
L’ordre dictada per l’exèrcit d´ocupació permetrà la deportació massiva de població palestina
24 abr 2010
per Barbara Amira Hass (diari Haaretz)

Traduït de l’anglès per a Rebelión per Sinfo Fernández/Taduït al català per SODEPAU



Barbara Amira Hass

Amb el pretès objectiu d’evitar que es produeixin infiltracions, aquesta setmana entra en vigor una nova ordre de l’exèrcit israelià que possibilitarà la deportació de desenes de milers de palestins des de Cisjordània, permetent-li també presentar acusacions que poden ocasionar sentències de presó de fins a set anys.

Quan l’ordre entri en vigor, desenes de milers de palestins es convertiran automàticament en delinqüents criminals que seran probablement severament castigats.

Tenint en compte les actuacions de les autoritats encarregades de la seguretat al llarg de l’última dècada, és molt possible que els primers palestins contra els qui s’utilitzin les noves normes siguin aquells els documents d’identificació dels quals portin com a domicili la Franja de Gaza –gent nascuda a Gaza amb els seus nens nascuts a Cisjordània- o contra aquells que hagin nascut a Cisjordània o en l’estranger que, per diverses raons, hagin perdut el seu estatut de residència. També és probable que s’utilitzin contra les esposes de palestins nascudes en l’estranger.

Fins ara, els tribunals civils israelians han impedit de tant en tant l’expulsió d’aquests tres grups de Cisjordània. No obstant això, la nova ordre els col·loca sota la jurisdicció única dels tribunals militars israelians.

La nova ordre defineix com infiltrat a qualsevol persona que entre il·legalment a Cisjordània, així com a “qualsevol persona que estigui present a la zona i no tingui un permís legal”. L’ordre porta a l’extrem la definició original d’infiltrat de 1969, per la que el terme només s’aplicava originàriament als que romanguessin il·legalment a Israel després d’haver passat per països llavors classificats com a estats enemics: Jordània, Egipte, Líban i Síria.

El llenguatge de l’ordre és alhora general i ambigu, i estipula que el terme infiltrat s’aplicarà també als residents palestins a Jerusalem, als ciutadans de països amb què Israel té llaços d’amistat (com els EUA) i a ciutadans israelians, ja siguin àrabs o jueus. Tot això dependrà de la valoració dels comandants de les Forces Armats israelians sobre el terreny.

El Centre Hamoked per a la Defensa dels Individus va ser la primera organització pels drets humans a fer advertències contra l’ordre, que es va signar fa sis mesos pel llavors comandant de les forces armades en les àrees de Judea i Samaria, Gadi Shamni.

Fa dues setmanes, la directora d’Hamoked, Dàlia Kerstein, va enviar Al Comandament Central de les forces terrestres, Avi Mizrahi, una petició perquè ajornés l’ordre, tenint en compte “els immensos i greus canvis que imposaria en els drets humans de gran nombre de persones”.

Segons les disposicions, “es presumeix que una persona és un infiltrat si està present en una àrea sense un document o permís que testifiqui la seva presència legal a la zona sense una justificació raonable”. Tal documentació, es diu, ha d’haver estat “emesa pel comandant de les forces armades en les àrees de Judea i Samaria o d’algú que actuï en nom seu”.

No obstant això, les instruccions no són gens clares sobre si els permisos es refereixen als que estan actualment en vigor o també es refereixen als nous permisos que els comandants militars hagin de dictar en el futur. Les disposicions tampoc són clares quant a l’estatut de què tenen documents de residència de Cisjordània, i ignora l’existència de l’Autoritat Palestina i els acords que Israel va signar amb ella i amb l’OLP.

L’ordre estipula que si un comandant descobreix que un infiltrat ha entrat recentment en una àrea determinada, “pot ordenar la seva deportació abans que transcorrin 72 hores des del moment que se li entrega per escrit l’ordre de deportació, amb la condició que l’infiltrat sigui deportat al país o zona des d’on es va infiltrar”.

L’ordre permet també procediments penals contra sospitosos d’infiltració que poden ocasionar sentències de fins a set anys de presó. Els individus que puguin provar que van entrar legalment a Cisjordània però que no tenien permís per romandre allí, seran també jutjats podent-se’ls condemnar a sentències màximes de tres anys. (Segons l’actual llei israeliana, els residents il·legals reben generalment sentències d’un any).

La nova disposició permet també que el comandant de l’exèrcit a la zona requereixi que l’infiltrat es pagui el cost de la seva pròpia detenció, custòdia o expulsió, fins a un total de 7.500 nous shekels [al voltant d’1.500 €].

El temor que els palestins amb domicili a Gaza siguin els primers a ser perseguits per aquesta ordre es basa en les mesures que Israel ha adoptat en els últims anys per restringir el seu dret a viure, a treballar, a estudiar i fins i tot a visitar Cisjordània. Aquestes mesures violen els Acords d’Oslo.

Des de 2007, segons una decisió del comandant a Cisjordània que no es recolzava en la legislació militar, els palestins amb adreça a Gaza han de sol·licitar un permís per romandre a Cisjordània. Des de l’any 2000 se’ls defineix com a visitants il·legals si tenen adreça a Gaza, com si fossin ciutadans d’un estat estranger. A molts d’ells li ls va deportar a Gaza, inclosos els nascuts a Cisjordània.

En l’actualitat, els palestins necessiten permisos especials per entrar en zones pròximes al mur de separació, encara que les seves llars es trobin allí, i fa ja temps que se’ls està expulsant de la Vall del Jordà sense necessitat cap autorització especial. Fins a 2009, els jerosolimitans orientals necessitaven permís per entrar en l’Àrea A, territori, en teoria, baix control de l’Autoritat Palestina.

Un altre grup que se -te’m resultarà especialment danyat per les noves normes són els palestins que es van traslladar a Cisjordània seguint la normativa de la reunificació familiar, que Israel va deixar d’autoritzar fa ja diversos anys.

El 2007, a base d’un cert nombre de peticions d’Hamoked i com a gest de bona voluntat cap al President palestí Mahmoud Abbas, desenes de milers de persones van rebre targetes de residència palestina. L’AP distribuïa les targetes, però Israel tenia el control exclusiu de qui podia rebre-les. No obstant això, milers de palestins van romandre classificats com “visitants il·legals”, inclosos molts que no són ciutadans de cap altre país.

La nova ordre és l’últim pas donat pel govern israelià en anys recents per exigir permisos que limiten la llibertat de moviment i residència anteriorment concedits mitjançant les targetes d’identificació palestines. Les noves regulacions són especialment radicals, permetent mesures penals i l’expulsió massiva dels palestins dels seus llars.

L’oficina del portaveu de l’exèrcit va dir en resposta: “Les esmenes a l’ordre per impedir les infiltracions, signades pel Comandament Central de les forces de l’exèrcit de terra, es van emetre com a part d’una sèrie de manifestos, ordres i nomenaments a Judea i Samaria, en llengua hebrea i àrab, com es requereix, i s’exposaran a les oficines de l’Administració Civil i als despatxos dels advocats dels tribunals militars de Judea i Samaria. L’exèrcit israelià està preparat per complir l’ordre, que no s’aplicarà als israelians sinó als visitants il·legals a Judea i Samaria”.

Font: www.haaretz.com/has-ne/spage...
http://www.haaretz.com

This work is in the public domain

Comentaris

Contra l'islamofeixisme
25 abr 2010
Crec que l'últime paràgraf deixa clar que “Les esmenes a l’ordre per impedir les infiltracions" (textualment), són per a aturar el terrorisme islamofeixista de Hamas.

No és pot pretendre que Israel es miri amb els braços creuats com les bombes segueixen caiguent a les seves escoles i hospitals (objectius militars de Hamas), i no faci res.

L'ordre deixa clar com diu el text que "l’infiltrat sigui deportat al país o zona des d’on es va infiltrar”.

A veure si a sobre algú entrarà il.legalment a un lloc i el tindrar que allotjar al lloc al qual no hauria d'haver entrar. Faltaria més.
Re: L’ordre dictada per l’exèrcit d´ocupació permetrà la deportació massiva de població palestina
26 abr 2010
crec que l'últim comentari sionista justificant la deportació de gent, la separació de famílies i l'empresonament arbitrari massiu de població per la seva filiació étnica o religiosa és digne de un nazi qualsevol que és en el que s'ha convertit israel, en un estat nazi. la quantitat de població palestina reclosa en els mega camps de concentració de gaza i cisjordània supera a la població reclosa durant el 3er reich per la seva filiació religiosa al judaïsme. sense comentar l'ús massiu de material bél·lic prohibit sobre població civil que és el fa el tsahal sobre els civils palestins.
Sindicat Terrassa