Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
denuncien un acte d'homenatge a Adolf Hitler a la capital valenciana
24 abr 2010
La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, formada per partits, sindicats, ONGs i entitats socials i culturals del País Valencià, ha desvetllat una convocatòria a un homenatge a Adolf Hitler que circula per diversos webs neonazis. L'acte, previst inicialment pel dissabte 24 d'abril, ha sigut canviat pel dia 26, coincidint amb l'aniversari del bombardeig de Gernika per part de l'aviació nazi durant la Guerra Civil. El grup convocant és totalment desconegut: "Juventudes Nacional-Socialistas de Valencia", que ni te web ni cap referència a la xarxa. El lloc anunciat per la celebració de l'esdeveniment és el local del número 69 de l'avinguda Tres Creus de València, que fou registrat l'any 2005 per la Guardia Civil durant el transcurs de l'Operació Panzer. Aquest local fou també fins l'any passat la seu del partit neonazi Alianza Nacional (AN), i des de fa uns mesos, és la seu del partit també neonazi Movimiento Social Republicano (MSR), capitanejat curiosament a València per un ex dirigent d'AN, Martín Vargas Ramos.

En un comunicat, Acció Popular Contra la Impunitat reclama a les autoritats "que prohibisquen l'acte i se sancione els seus promotors." Recorda també que "l'article 607 del Codi Penal, sobre delictes de Genocidi, prohibeix i sanciona la difusió per qualsevol mitjà d'idees o doctrines que neguen o justifiquen el genocidi o pretenguen la rehabilitació de régims o institucions que emparen pràctiques generadores dels mateixos, com és el cas del règim nazi i el seu màxim dirigent Adolf Hitler". La notícia ja ha sigut publicada per diversos mitjans de comunicació, i s'espera ara una reacció institucional. El mateix comunicat recorda que "la llibertat d'expressió no pot emparar la justificació d'un genocidi o l'exaltació dels seus responsables, tal i com està contemplat al Codi Penal".
ACCIÓ POPULAR CONTRA LA IMPUNITAT DENUNCIA UN HOMENATGE A HITLER A VALÈNCIA

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat ha tingut coneixement de la convocatòria penjada en internet del grup “Juventudes nacional-socialistas de Valencia” pel proper dissabte 24 d'abril a València, sota el títol: “Acto en memoria de nuestro Führer”.

L'acte està convocat a l'actual seu del partit neonazi Movimiento Social Republicano (MSR), al número 69 de l'avinguda Tres Creus de València, el mateix local que fou registrat per la Guàrdia Civil en 2005 considerat com la seu de l'organització neonazi il·legal Frente Anti-Sistema.

Coincidint amb l'aniversari del genocida Adolf Hitler el passat 20 d'abril, els neonazis pretenen realitzar aquest acte que entenem no ha de ser permès en base a la presumpta incurrència en l'article 607 del Codi Penal, sobre delictes de Genocidi, que prohibeix i sanciona la difussió per qualsevol mitjà d'idees o doctrines que neguen o justifiquen el genocidi o pretenguen la rehabilitació de règims o institucions que emparen pràctiques generadores dels mateixos, com és el cas del règim nazi i el seu màxim dirigent Adolf Hitler.

Aquest atreviment dels grups neonazis demostra la manca de mesures de prevenció i persecució dels delictes d'incitació a l'odi, la discriminació i la violència, i de justificació i enaltiment del genocidi que des de la plataforma venim denunciant.

Acció Popular Contra la Impunitat exigeix que les autoritats competents prohibisquen aquest acte i sancione els seus promotors. La llibertat d'expressió no pot emparar la justificació d'un genocidi o l'exaltació dels seus responsables, tal i com està contemplat al Codi Penal.


http://accio-popular.org

Convocatòria: http://josuegonzalez.wordpress.com/2010/04/17/26-de-abril-en-valencia


(...)


NOTÍCIA DE SETEMBRE DE 2009:

Presentació del partit neonazi MSR a València amb el nazi noruec Erik Norling. De nou la seu dels neonazis a l'avinguda Tres Creus.

El partit neonazi Movimiento Social Republicano (MSR) es presentarà a València el proper dissabte 12 de setembre, a la seu que utilitzava fins fa mesos un altre partit neonazi en fase terminal a València: Alianza Nacional (AN). A més, aquest mateix local, situat a l'avinguda Tres Creus nº 69 de València, fou registrat per la Guàrdia Civil l'any 2005 dins el marc de l'Operació Panzer, que va desarticular una organització neonazi, el Frente Anti Sistema (FAS), acusada de vendre armes, d'associació il·lícita, de delictes contra la salut pública, de robatoris i d'organitzar caceres contra immigrants i persones d'ideologia contraria, tal i com va assenyalar la Guàrdia Civil a la seua nota de premsa. La presentació del MSR comptarà amb la presència de l’advocat i escriptor nazi d'origen noruec Erik Norling, candidat a les seues llistes, i estarà apadrinada per la nova marca blanca d'ex militants d'AN a València: Pesamiento y Acción Ecologista (PAE), que comparteix la seu citada. El responsable del MSR a València és Martín Vargas Ramos, qui fóra cap de premsa d'AN i membre del PAE. Curiosament, l'extrema dreta es troba immersa en un procés d'acostament entre diverses formacions, com van publicar fa pocs mesos als seus webs, eufòrics davant l'ascens ultra a Europa. Concretament entre España2000, els nazis del MSR i el Frente Nacional (FN), després d'anteriors intents fracassats. És fàcil perdre's dins de les lluites i mutacions de partits i organitzacions que conformen aquest clavegueram involucionista. Descobrim, però, qui està darrere del nou partit neonazi desembarcat a València.

(...)
Mira també:
http://www.antifeixistes.org/index.php

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa