Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
“Anticapitalismo y justicia climática son dos combates que tienen que ir unidos”
23 abr 2010
Vídeo de Esther Vivas, Izquierda Anticapitalista, en ocasión de la cumbre del clima en Cochabamba
ev_co.jpg
La Conferencia Mundial de los Pueblos sobre Cambio Climático y los Derechos de la Madre Tierra, del 19 al 22 de abril, en Cochabamba surge como respuesta al fracaso de las negociaciones del clima en Copenhagen.

Ver video en el link abajo.
Mira també:
http://esthervivas.wordpress.com/2010/04/18/anticapitalismo-y-justicia-climatica-son-dos-combates-que-tienen-que-ir-unidos/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “Anticapitalismo y justicia climática son dos combates que tienen que ir unidos”
23 abr 2010
La lluita contra el capitalisme i contra la crisi ecològica han d'anar unides, certament.

Però aquestes lluites també han d'anar unides a la lluita contra la concentració de poder polític, contra el sistema d'oligarquia liberal que es fa anomenar "democràcia" representativa.

Aquesta lluita sembla que no la tenen molt al cap els qui volen presentar-se al parlament de Catalunya, amb l'anhel de governar, això és, de concentrar el poder polític.

Pretendre prendre el poder estatal com a estratègia per abolir el capitalisme no només és indesitjable des del punt de vista democràtic-autònom, sinó que també utòpic en el sentit negatiu de la paraula, ja que ignora les dinàmiques inherentes a l'economia de mercat internacionalizada, que requereixen incrementar la concentració de poder i creixement econòmic constantment per no entrar en crisi sistèmica.

Aquestes dinàmiques no es poden abolir prenent el poder de l'estat, sinó només creant un contrapoder a aquest, un moviment realment democràtic, basat en les comunitats locals, que dugui a terme un canvi de valors i d'institucions paral·lelament i de forma cada vegada més àmplia, que ens permeti alliberar-nos de l'economia de mercat capitalista i de la "dmeocràcia" respresentativa.

El titular d'aquest post és encertat, però no ho és l'estratègia/solució que s'hi suggereix: votar a esquerra anticapitalista.
Sindicato Sindicat