Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
23 abr 2010
Una vintena d'entitats han convocat per aquest diumenge 25 d'abril, una cercavila contra l'acte que PxC te programat el mateix dia a la capital de l'Alt Penedès.
Racisme, ni a Vilafranca ni enlloc, diumenge 25 d'abril, a les 12.30 h. a la plaça de la Vila.
cartell cercavila contra PxC.jpg
Racisme ni a Vilafranca, ni enlloc.

El proper 25 d'abril el partit d'ultradretà Plataforma per Catalunya (PxC), de Josep Anglada, té previst organitzar un acte al parc de St. Julià de Vilafranca del Penedès. Les associacions signants i les persones que ens acompanyen expressem la voluntat de treballar per fomentar una ciutadania oberta, plural i intercultural i entenem que la intervenció del polític ultradretà no ha de passar desapercebuda per al conjunt de la societat civil de la comarca. Per això us demanem que us adheriu a aquest manifest de rebuig a la provocació feixista. És intolerable que es posi en joc la convivència entre el veïnat per l’ambició política i els deliris racistes del franquista vigatà. És intolerable que es busquin culpabilitats en els immigrants per una crisi econòmica provocada per l’avarícia d’entitats financeres i empreses immobiliàries.

PxC va néixer l'any 2003 apadrinada, entre d'altres, per Alberto Royuela (exguàrdia de Franco) i Josep Anglada, ex-militant de Fuerza Nueva que, segons les seves pròpies paraules “porta el franquisme, la bandera espanyola i l’àliga imperial al cor”. D’ençà aleshores, PxC s'ha presentat a diferents eleccions municipals de diverses poblacions catalanes. A les files de PxC trobem reconeguts feixistes com Carles Francisoud, condemnat per la seva participació en atemptats terroristes contra la clínica Dexeus i contra seus d'organitzacions independentistes a Catalunya.

Que PxC estigui constituïda legalment com a partit polític no vol dir que sigui un partit polític democràtic: recordem que Hitler va arribar al poder després de presentar-se i guanyar les eleccions alemanyes.Cal ressaltar que part dels fons per la campanya del 2010 de PxC provenen del conegut ultradretà suec Patrik Brinkmann que, entre d’altres, també finança l’NSP alemany, hereu del NSDAP (Partit Nacionalsocialista Obrer) d’Adolf Hitler.

“Los españoles primero” o “els catalans primer” de PxC són eslògans que es repeteixen una i altra vegada, posant a la població autòctona com a víctima davant d'una pretesa invasió musulmana i d’una discriminació negativa per part de les administracions. L’estratègia de culpar a la migració de la situació econòmica i social actual és central com a forma d’agregació d’aquestes agrupacions polítiques. Les persones migrants són reduïdes a quelcom que, com les matèries primeres, són necessàries per a la producció, però que no han de ser subjectes de cap mena de dret o assistència.

Gaudim de l’oportunitat històrica de conviure en una societat amb una creixent diversitat, cultural i religiosa, gràcies a la immigració. La immigració interpel·la la nostra societat en tots els seus àmbits posant a prova el seu model de convivència i cohesió. Sabem, però, que no és senzill reinventar una vila i tothom –escoles, associacions de veïns, entitats culturals, etc .- som conscients que aquests fràgils equilibris de convivència es posen en joc en contextos on els recursos, socials i econòmics, se’ns presenten com a escassos. Perquè coneixem els esforços que suposa conviure des de la diversitat i, sovint, des de la desigualtat, totes i tots hem de rebutjar que polítics oportunistes destrueixin les nostres aspiracions a viure, juntes i junts, unes relacions justes, respectuoses i enriquidores: apostem per establir mecanismes d’acollida i d’incorporació immediata i de ple dret de les persones immigrades. Defensem la Vilafranca intercultural, cohesionada des de la pluralitat, respectant els drets i deures de tothom, a través de l’acceptació i no de la negació tot assumint la diversitat cultural com un element enriquidor de tota la societat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
23 abr 2010
Aquest partit no existiria si no existis la discriminació positiva
Rebuig als hippies
23 abr 2010
No és veritat que la PxC sigui racista, això ho inventeu vosaltres.

A Catalunya un negre català hauria de tenir més drets que un blanc estranger, per alguna cosa hem construït aquest país, i és gràcies a la PxC que algún dia això serà possible.

Els catalans primer!
Re: Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
23 abr 2010
No vingueu amb collonades. A PxC hi ha gent que ve de CEDADE, MSR, Falange, Democracia Nacional, Frente Nacional, Juntas Españolas, Fuerza Nueva... sou la dreta franquista de sempre amb sigles noves per intentar enganyar al personal.

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

http://www.youtube.com/watch?v=us0RUXU8luk
Re: Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
23 abr 2010
Hi ha gent de tot a tot arreu.
L'important, però, és el programa polític i en aquest cas cal dir que el programa que defensa aquesta formació és plenament democrátic ja que molts països que son plenament reconeguts com a tal en fan us de les seves propostes des de fa decades.

Per tant, contradit queda el anomenar-lo racista, feixista o no sé que més.

Agradarà més o menys, però tampoc agrada a molta gent que les ajudes d'una mare soltera només siguin per les que son nouvingudes, que els impostos al obrir un negoci no els paguin els nouvingut i els seus familiars quan canvien de propietaris, etc.

Argumentant la procedencia de la gent que hi ha dins aquesta formació per tildar-los de feixistes s'està fent el mateix joc que fa la in-justicia espanyola per ilegalitzar les diferents formacions abertzales que van apareixent.
Re: Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
24 abr 2010
Racisme, ni a Vilafranca, ni a Indymedia ni enlloc!
Demà tothom a Vilafranca!
Re: Cercavila de rebuig a l'acte de PxC a Vilafranca
24 abr 2010
da dadito dadete, vete a suiza o a alemania a que te metan los nazis por extranjero y moreno y dejanos en paz. lo mismo para kiko kikete
Fora moros, sudaques, paquis i demes merda. Catalunya no es vostra
25 abr 2010
Ja vos podeu fotre pel cul el vostre projecte "multicultural" per on vos capigue. Aixo es casa nostra.
Sindicat Terrassa