Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
No a l'Europa del Capital i la Guerra
nato-eu2.jpg
Igual com tants independentistes es posicionaren contra la "constitució" europea per la part que els toca, la gent contrària al capitalisme ens hem de posicionar contra el plantejament de la consulta pseudopopular del 25 d'abril:

"Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?"

Això és plantejar el capitalisme i la guerra com a animals de companyia. Signar pel "sí" en aquesta consulta és com votar pet tot un paquet que inclou els mateixos enunciats que promulguen els polítics espanyols i francesos, incloent el recolzament a la Unió Europea, una mena d'Estats Units d'Europa que exploten els països empobrits i amb la OTAN els van a fer la guerra.

Signar pel "no" és una trampa, fen-te pensar que t'expreses com antisocial, antidemocràtic, contra els drets de les persones i per la subjugació. Subjugació és la mateixa que admetem amb el capitalisme a la UE, i la que practiquem amb els països del Sud.

Si ets independentista i anticapitalista, aquests dies t'han de donar molt que pensar.
el-roto_pais-petit.jpg
capitalismo-armado-misiles-y-antimisiles.jpg
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/393192/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/393301/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
Pots votar que no, davant les teves preocupacions seria el més lògic i a més, ningú t'ho impedeix estimat llibertari...i és a la teva manera, democràcia directa. O si vols vota en blanc, però també si vols No vagis a votar, fes el mateix que el PSC-PSOE, el teu estimat govern en el teu estimat Estat, en la teva estimada europa del capital que tant dius qüestionar.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
ui, no voldria crear confusions, llibertari ho dic perquè és la signatura dels anteriors missatges (linkats). ostres! i per cert, no va ser a Catalunya un dels pocs llocs on la gent es va posicionar en contra de l'OTAN?
http://ca.wikipedia.org/wiki/Refer%C3%A8ndum#Perman.C3.A8ncia_a_l.27OTAN
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
Amb aquesta mateixa regla de tres, votar pel sí és fer el mateix que la dreta catalana de CiU. Feu demagògia.
Aquesta consulta està avalada per la classe política i la burgesia del principat, és de tot menys revolucionària, i aposta per la unitat nacional interclassista. "primer independència, després ja veurem com ens organitzem" jajaja
Sé que és de calaix però alguns encara no ho tenen clar: la lluita revolucionària no es fa de bracet amb la burgesia. El 25 abstenció activa, unitat popular contra el capital, classe contra classe, independència i socialisme.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
Hem de decidir quin país volem i quin règim econòmic volem. Això és un primer pas, aquests pseudoanarques diuen que no a tot mentre es queden de braços creuats, somniant en els anys trenta. Una partida d'escacs no es guanya en una jugada.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
Como han dicho más arriba, en catalunya se votó no a la OTAN, lo que me lleva a pensar que la independencia es la mejor manera de salir de esta organización militar.
Gracias Anticapitalista! Me has convencido, voy a votar SÍ! XD
...activa
23 abr 2010
És divertit això dels referendums oficials si no es prenen precaucions a l'hora de :

- El 2005 a Catalunya el 65% dels vots van recolzar la "constitució" europea amb tot el paquet que ja sabem, una constitució que no es va menjar l'electorat de gairebé enlloc d'Europa.

- El 1978 a Catalunya el 91% dels vots van recolzar la constitució espanyola amb tot el què portava (rei franquista, unitat del regne, economia de mercat, etc.), només per darrere d'Andalusia i Canarias. Amb diferència, a Euskadi fou on li donaren menys suport de tot l'estat.


Menys vots i més acció real contra la guerra i l'explotació.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
23 abr 2010
Crec que la "independència" estatal no és independencia del poble català en absolut.

Crec que hem d'entendre la independència com l'autogestió de la societat catalana a tots els nivells, partint de les unitats més petites autodeterminades per les seves assemblees ciutadanes democràtiques (pobles, barris) fins a unitats més grans (ciutats, comarques) fins a la confederació de comunitats en l'àmbit regional i més enllà, en paisos i continents. Tot això és pot fer amb un sistema polític que no separi i alieni a la població de la política, com fa l'estat "democràtic" representatiu, sino que reintegri a la societat amb la política, amb unes noves institucions i uns nous valors que subtitueixin la oligarquia política actual per estructures realment democràtiqes.

Un estat és el contrari de la independencia i la autodeterminació d'un poble o una nació: és una estructura separada i per damunt de la ciutadania, una institució que vetlla per la perpetuació i el perfeccionament de l'economia de mercat capitalista que corfereix el planeta i els essers humans d'arreu, cada vegada de forma més aguda i extesa.

Cal que caminem cap a una sintesi de les tradicions de lluita i alliberament. A Catalunya existeix la lluita vers la independencia de la nació catalana i la lluita llibertària, que ha apuntat cap a l'alliberament autogestionari dels municipis i dels treballadors. En aquesta sintesi cal que li afegim també la lluita contra el creixement econòmic, per una reintegració de la societat amb la natura, i per descomptat, la lluita per l'alliberament de la dona. En resum, cal que sigui una lluita contra totes les formes de concentració de poder i que porposi una nova forma d'organització social basada en la igualtat en la distribució de poder, en l'autonomia i la independencia reals. D'això tracta el projecte de la democràcia inclusiva (www.democraciainclusiva.org)
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
24 abr 2010
el que fa que la independència estatal no sigui independència en sí, no és el caràcter estatal sinó capitalista. Un estat socialista democràtic és el futur. L'anarquia és impossible, seríem arrasats pels feixistes, no fem el hippy flower, si us plau.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
24 abr 2010
Un estat socialista democràtic és una contradicció en termes. Si entenem que un estat és una estructura política separada de la població i per damunt d'aquesta, com sempre ha sigut l'estat en totes les seves formes, llavors un estat és contradictori amb el principi de democràcia, que significa que el poder és exercit directament per la ciutadania, sense representats que concentrin el poder polític i creen una nova élit burocràtica.

La propietat i el control privats dels mitjans de producció (capitalisme) i la propietat i el control estal-burocràtics dels mitjans de producció (socialisme d'estat) són dos formes del mateix principi organitzatiu: concentració de poder en poques mans, alienació de la ciutadania de la presa de decisions sobre la seva propia vida col·lectiva. Això ens estat portant a la barbàrie, i el cas del "socialisme realment existent" ja va demostrar com n'era de independent i autònoma la població explotada i oprimida per la élit burocràtica sota la consigna de la "dictadura del proletariat".

Així doncs, socialsime si, independencia també. Pero sense estat, sinó amb una confederació de comunitats autogovernades democràticament. Això no és fer el hippy flower, sinó aprendre de la història per no caure en els mateixos errors.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
24 abr 2010
Ja s'ha colat un falangista!
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
25 abr 2010
Sort que la majoria de catalans no són tant "eixerits" com aquest que es fa anomenar "independentista" i que fa servir indymedia per fer aquests comentaris tant "assenyats"
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
26 abr 2010
sois todos unos niñatos burgueses que como no teneis que trabajar teneis mucho tiempo para haceros pajas mentales juas juas

menuda cuadrilla de pringados, aqui discutiendo en internet.
HAY MAS VIDA MAS ALLA DEL ORDENADOR
INDEPES Y ANARCOS NIÑATOS BURGUESES
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
26 abr 2010
Al trotsko suposadament anticapitalista (tots sabem que sols esteu esperant el millor moment per entrar a ICV), també hauria de fer-vos pensar a tots perquè aquests grupusculs trotskistes que són la gent que s'amaga rera aquest post (En Lluita i Revolta, properament fusionats per intentar contrarrestar l'encert d'una organitació de base com les CUP amb un discurs maco eprò allunyat de la seva praxis antidemocràtica).

molts independentistes tenim clar que la pregunta és un error, però hem intentat canviar-la i modificar els plantejaments a base de feina de base, organitzant consultes que no deixen de ser l'eexpressio més democràtica en l'actual sstema de delegació de poder.

També hi ha el tema de la territoralitat, per això els idependentistes han optat per participar-hi amb un si crític, remarcant que nosaltres aposetem per la territorialitat plena i el socialisme.

Mentre que han fet els suposats anticapitaistes, trosquistes que a l'igual que ICV sols pensen en pactar amb la socialdemocràcia capitalista? Que sols aspiren a construïr una estructura professionalitzada, allunyada de la base amb un discurs ultrapolititzat que no dubta a condemnar qualsevol tipus de violència i a posicicionar-se amb els capitalistes contra cuba, veneçuela, els indepndentistes, els anarquistes, aspirant sols a un militantisme esteril que mai ha construït res de profit?

Trotskistes aliats del sistema, critics amb tot, utils en res, manipuladors com pocs, sols sou bons epr acaparar protagonisme, mai se us ha vist lluitant honradament al carrer.
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
26 abr 2010
De què em serveix a mi, un obrer amb contracte precari, canviar d'estat si els que manaran seran els mateixos? Alguns obliden la lluita de classes i la superposen a un ultranacionalisme sectari i infantil.

Amunt la gent que lluita contra el capitalisme, sigui on sigui!!
Re: No a la Catalunya del capital i la guerra. Abstencio activa!
26 abr 2010
Et servirà si en aquest nou estat el dret a decidir està inculcat en tots els àmbits, per exemple, en l'econòmic. Et servirà perquè la gent ja no diluirà la lluita de classes en qüestions nacionalistes (un cop el conflicte nacional és resolt). Et servirà perquè a catalunya hi ha una majoria progressista, uns mm.ss. forts, i una dreta més o menys civilitzada, mentre que espanya està plena de psoe-Gal i de postfranquistes.
Et servirà perquè l'exèrcit espanyol se'n vagi fora, la pasma espanyola i la GC també, i es quedin els mossos solets per defensar la burgesia.
Et servirà per veure la cara de gilipolles que se'ls quedaràq als fatxes de torn.
Sindicat Terrassa