Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
IGDecidim: Preguntes més freqüents
22 abr 2010
Preguntes més freqüents

Quin dia es farà la consulta?

El 25 d’abril de 2010

Qui podrà votar?

Totes les persones majors de 16 anys residents a Igualada tinguin la procedència que tinguin.

On es podrà votar?

En diferents punts de la ciutat, que s’anunciaran amb suficient antelació. Hi haurà totes les garanties per tal que ningú sàpiga quina opció s’ha triat. L’horari dels col·legis electorals serà de 9 del matí a 8 del vespre.

Haig d’anar a votar al col·legi electoral del meu barri?

No necessàriament, pots votar en qualsevol dels col·legis electorals habilitats el dia 25

Quina documentació cal presentar per poder votar?

Document d’Identitat, NIE o passaport del país d’origen. En cas de ser Igualada la ciutat de residència que consta al document, es pot votar. Si en consta un altre, caldrà presentar un certificat d’empadronament

On s’aconsegueix el volant d’empadronament?

A l’Oficina del Ciutadà de l’Ajuntament d’Igualada, de dilluns a dissabte de 9 a 14h. El volant d’empadronament és gratuït

Es podrà votar sols aquell dia?

No. Com a les altres eleccions, hi ha un mecanisme per poder emetre el vot anticipat. A la web wwww.igdecidim.cat es poden trobar els horaris

Si tinc problemes de mobilitat, podré votar?

Sí. S’ha establert un telèfon on la gent pot adreçar-se per tal de demanar que vinguin a buscar el vot a casa: 692 574 007

El meu vot serà secret?

Sí. Els col·legis electorals comptaran amb espais reservats per poder emetre el vot i s’estableixen totes les garanties de privacitat de l’opció, com en unes eleccions oficials (la Junta Electoral vetlla per això)

Què en fan de les meves dades?

A diferència d’altres eleccions, on l’administració registra les dades de les persones (nom, cognoms, adreça), en aquesta consulta sols es registra informàticament el número de document d’identitat. A més, al final del procés, aquestes dades es destrueixen

Quins mecanismes de seguretat té la consulta?

Els mateixos que en unes eleccions ordinàries. Hi ha una junta electoral que vetlla per la transparència i correcte esdeveniment de la consulta. A més, es compta amb un sistema informàtic en xarxa per a poder evitar la duplicitat del vot.

És legal la consulta?

La consulta és plenament legal; és una iniciativa privada que no compta amb el suport de les institucions a Igualada, però això no vol dir que no sigui legal. A més, té tota la legitimitat perquè reprodueix tots els mecanismes vigents en les eleccions habituals i fins i tot els millora (dret a vot dels immigrants i persones de 16 i 17 anys; vot anticipat en diferents punts...). Un protocol n’assegura la fiabilitat i seguretat a més serà homologada pels observadors internacionals i la premsa acreditada d’arreu.

Perquè he d’anar a votar si no és vinculant?

Perquè en democràcia, és important opinar sobre aquells temes que ens afecten, i fer sentir la veu dels ciutadans. A Catalunya ha hagut altres referèndums que, malgrat ser no vinculants com el de l’OTAN o el Tractat de la Constitució Europea, s’han considerat plenament vàlids i legítims. A més, la consulta és plenament legal i tindrà totes les garanties electorals possibles.

Qui organitza la consulta?

La consulta sobre la independència a Igualada estarà organitzada per una comissió ciutadana que, sota el nom d’IGDecidim (Igualada + Decidim) posarà tots els mitjans humans i tècnics necessaris per tal que la consulta sigui una realitat. La comissió organitzadora, que no es posiciona a favor ni en contra de la qüestió, vetllarà pel respecte de totes les opcions i perquè la consulta tingui les màximes garanties democràtiques i el major nombre de participació possible.

Puc col·laborar amb la consulta?

Per tal de dur a terme la consulta, es necessiten molts mitjans humans, econòmics i logístics, ja que aquesta iniciativa no compta amb el suport ni amb subvencions de les institucions. És per això que si vols col·laborar amb la consulta pots fer un donatiu per tal de fer-la possible, o bé apuntar-te com a voluntari per tal d’ajudar el mateix dia de la votació o bé en la seva preparació.

On trobar més informació?

A través de la pàgina web www.igdecidim.cat podràs anar seguint les novetats de la consulta, així com conèixer properament quins seran els col·legis electorals a la ciutat , les dates del vot anticipat, i la campanya informativa que es realitzarà. Pots demanar més informació a info ARROBA igdecidim.cat
Mira també:
http://www.igdecidim.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

No acabariem mai amb les preguntes
22 abr 2010
Us heu deixat un parell de preguntes:

- Partits que promouen la consulta
- Finançament i crèdit de la campanya
Re: IGDecidim: Preguntes més freqüents
23 abr 2010
fàcil:

1) partits: els partits no promouen la consulta, com a molt el que poden fer és adherir-s'hi (tampoc és que els fes especial gràcia, però per la cuenta que les trae...) Pots participar-hi i ho veuràs.
2) finançament: s'han repartit blocs de bons d'ajut (tipus loteria de nadal perquè us feu una idea) s'han posat guardioles i s'han demanat donatius i posat en disposició un número, si voleu encara podeu:
http://www.igdecidim.cat/articles-mostra-2205-cat-col.labora.htm
Igual que el finançament dels partits
23 abr 2010
Que m'ho crec, si, que m'ho crec.
Re: IGDecidim: Preguntes més freqüents
24 abr 2010
convergencia i esquerra republicana estan ficant diners en efectiu per finançar propaganda a favor dela consulta! segons la la localitat entre 400-800 euros...quan més gran el poble més diners hi posen.
Re: IGDecidim: Preguntes més freqüents
24 abr 2010
Hi ha un núm.de compte obert doncs llavors com tb n'hi deuen haver posat entitats culturals, empreses, els mateixos voluntaris que s'ho curren, botigues, persones individuals (treballadores, autònomes o el que sigui)...ara què, només pot ser quotes de socis? no és una associació una consulta i no trobo que tingui sentit en una consulta que no és permanent. Creus que sí? com ho faries? com ho feu en les coses que organitzeu?
De totes maneres crec que el tema clau és: qui posa més o menys decideix més o menys?
Pel que jo he vist, de la meva experiència com a persona voluntaria en un procés de consulta concret, ni decideixen més els qui hi han posat pasta o n'hi han posat més que altres que només hi posen hores de feina o menys pasta ( a la web pots veure què s'ha recollit i fer la diferència respecte el que tu dius tb)i al final, la consulta és tipus democràcia directe, pot decidir qualsevol persona que tingui més de 16 anys i visqui al municipi.
Re: IGDecidim: Preguntes més freqüents
24 abr 2010
que si, que si.... no és que et doni la raó com els boixos, però llavors no digueu que és una consulta popular si permeteu que us financiïn també amb recursos de partit polítics. Lo que està clar que en tota la teva resposta no negues que rebeu diners de partits polítics.... sembla ser que els fins justifiquen els mitjans... però no sé quuin serà el fi de tota aquesta història, tot quedarà diluit en el temps, si la premsa oficial no en parla, ni al carrer se sent el remor de canvi, on serem el dia 26? per mi, tan de bó independents, ah no! que hem d'esperar a l'any que bé que els senyorets de barcelona organitzin la seva consulta també... si el 25 decidim independència, el 26 siguem independents! independents del capitalisme, el racisme, el poder, l'autoritat, la contaminació! per la independència ni un pas enrera!
Sindicat Terrassa