Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La CUP de Tarragona rebutja les darreres actuacions de la guàrdia urbana i demana explicacions
22 abr 2010
El requisament de còpies d’un periòdic local i les multes a què feia referència per un total de 4.500€ per llençar papers al terra i parlar per un megàfon han provocat la resposta. Després dels successos transcorreguts el 14 d’abril passat en què els repartidors de la publicació La Bicicleta van veure com agents de la Guàrdia Urbana els prenia fins a 50 exemplars pel suposat incompliment de l’ordenança cívica de la ciutat, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), juntament amb la Plataforma cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana, preguntarà al ple del Consistori quines són les raons de l’actuació.
guardia urbana tarragona.jpg
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha volgut expressar aquesta tarda en roda de premsa la seva disconformitat en els darrers fets perpetrats per la policia municipal i se suma, així, a la petició popular per la dimissió del seu responsable, Carles Castillo. El darrer 14 d’abril la Guàrdia Urbana va requisar cinquanta exemplars del periòdic La Bicicleta al•legant que estava prohibit repartir diaris al carrer. Segons les persones que hi eren presents, aquesta decisió va ser presa després que veiessin la portada del mitjà en concret, en què s’atacava el regidor Castillo per les multes que sumaven fins als 4.500€ per haver llençat papers al terra i per parlar per un megàfon en un acte contra les subvencions a la banca dut a terme l’any passat.

Albert Miró, membre de la CUP, ha recalcat que ja en són tres les preguntes trameses al consistori en relació a fets al voltant de la Guàrdia Urbana. La primera, en veure que des del mateix edifici de l’Ajuntament es feien gravacions als manifestants de l’1 de maig i, la segona, quan un jove lligat als moviments socials de la ciutat fou detingut en sortir d’una festa en plena revetlla de Carnestoltes sense cap raó aparent. Des de la CUP s’emplaça als ciutadans a què “expressin els seus dubtes o les seves reclamacions al consistori i a què aquest les respongui amb la màxima rapidesa possible”. Aquesta última, que es presenta per al proper ple, conté un afegit i és que “s’està entrant en una dinàmica com si fóssim en temps de Franco, hem de repartir la premsa i les octavetes clandestinament”.

Pel que fa als altres casos, Santi Fortuny n’ha exposat alguns “de ben absurds” com per exemple el més recent, 1.000€ per passejar amb el gos per la platja. D’altres: 300€ per trepitjar la gespa de la Rambla Nova, 350€ a cadascun dels joves per menjar pipes al carrer a Bonavista, 400€ per anar amb un monopatí sota el braç, etc. Segons la Plataforma cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana aquest darrer any s’han intensificat les multes “per un afany recaptatori i per reprimir els moviments socials i polítics de la ciutat discordants amb la situació actual”.

D’altra banda, un dels advocats de la Plataforma, Hèctor Alvarez, ha assenyalat també que aquestes infraccions fins ara no es tenien en compte tot i existir l’ordenança de convivència cívica, però que “des de l’Ajuntament, pel dèficit que arrossega, s’ha començat a aplicar severament”. Tot i demanar als tarragonins que siguin multats que ho denunciïn a la Plataforma, assegura que “molts no ho fan perquè si paguen abans s’estalvien un percentatge de la multa i s’estalvien altres problemes”.
Mira també:
http://www.pobleviu.cat
http://www.pobleviu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Manipuladors de noticies
22 abr 2010
No és veritat que hagin multat 350€ a joves per menjar pipes al carrer a Bonavista, la multa és per TIRAR CLOSQUES DE PIPA AL TERRA, cosa molt diferent.

La multa és totalment desproporcionada i fora d'ordre, però manipular la informació com fa El Mundo no us dona cap credibilitat.

Els altres casos no ho sé però veient com amagueu que la multa de les pipes era per llencar closques al terra, no m'estranyaria que les coses no fossin com dieu als demes casos també.
Re: La CUP de Tarragona rebutja les darreres actuacions de la guàrdia urbana i demana explicacions
22 abr 2010
Però melic, jo ja he sobreentès que era per llençar les closques al terra...., faltaria més que per menjar simplement et caigués una multa....
Re: La CUP de Tarragona rebutja les darreres actuacions de la guàrdia urbana i demana explicacions
23 abr 2010
Ara doncs falta per entendre la multa de €400 Euros per anar amb un monopatí sota el braç.

Perquè això no s'ho creu ningú.
Re: La CUP de Tarragona rebutja les darreres actuacions de la guàrdia urbana i demana explicacions
24 abr 2010
Ei Melic! Continua fent les teves birretes i vermouts al bar del mateix nom, juntament amb els teus amiguets i amiguetes. I no pateixis, que mai us vindra la policia a dir que no digueu tantes tonteries en veu alta.
Sindicat Terrassa