Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Condenados dos mossos por la carga policial de las manifestaciones anti-Bolonia
21 abr 2010
La càrrega que la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (Brimo) va realitzar el 18 de març de l'any passat durant la protesta dels manifestants anti-Bolonya ha començat a tenir conseqüències judicials. Cinc antiavalots han estat denunciats. Dos agents ja han estat condemnats a pagar dues multes i indemnitzacions després de ser denunciats per un fotògraf i un càmera de televisió que van assegurar haver reconegut els policies en vídeos i fotografies.
El primer va ser denunciat per un fotògraf d'una web de notícies i ha estat condemnat a pagar 450 euros (225 de multa i 225 d'indemnització) per una falta de lesions. En la seva sentència, el jutge considera que l'agent va agredir al fotògraf quan la zona "ja estava buida" i sense que "consti actitud hostil de cap classe" del reporter, que portava el braçalet de "premsa". Segons el magistrat, aquestes circumstàncies fan que l'actuació de l'agent quedi fora de l'operació policial en curs i que sigui constitutiva d'una falta de lesions.
No obstant això, la defensa de l'acusat, que ha recorregut sense èxit la sentència, va plantejar seriosos dubtes sobre les proves aportades ja que va assenyalar que l'única evidència que incriminava l'agent era una fotografia en què el mosso i el fotògraf se'ls veia a prop però on no constava agressió de cap tipus. A més, en el seu recurs, la defensa ha assenyalat que el testimoni aportat pel denunciant va reconèixer que no podia identificar el mosso com l'autor dels cops. L'advocat de l'agent antiavalots ha destacat que el denunciant trigués 37 dies a presentar una denúncia pel que havia passat.
En el segon procés, el jutge ha considerat culpable d'una falta de lesions a un agent denunciat per un càmera de televisió i l'ha condemnat a pagar 900 euros (450 de multa i 450 d'indemnització).
Cinc denunciats
A més, hi ha altres tres agents denunciats en dos processos per dos delictes de lesions, més greu que el de faltes. Un d'aquests dos judicis està pendent que es dicti la sentència. A més, aquest divendres van a declarar dos antiavalots per l'agressió soferta pel fotògraf del diari ADN, que ja va declarar dies enrere.
Els 320 agents de la Brimo han decidit pagar de forma conjunta les multes i indemnitzacions a les quals han estat condemnats els seus companys. El col.lectiu de antiavalots ha expressat el seu malestar per les sentències. Toni Castejón, delegat sindical a la Brimo del sindicat SME-CCOO, ha lamentat que es jutgi de manera individual a "agents que participaven en una acció conjunta, que complien ordres i que es van limitar a realitzar el seu treball". A més, ha destacat que en cap moment les sentències parlen de "mala praxi" en l'actuació dels agents. Prova d'això, segons Castejón, és que en el cas del fotògraf els cops no només no van causar lesions incapacitants sinó que van ser en el braç i els glutis i no en zones vitals. El protocol d'actuació dels antiavalots estableix que els cops s'han de donar sempre de cintura cap avall.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Condenados dos mossos por la carga policial de las manifestaciones anti-Bolonia
21 abr 2010
Aquesta mateixa setmana aniré a afiliar-me a CCOO, que sembla que em defensaran incondicionalment.

Això si, hauré de canviar de feina i fer-me pistoler amb porra.
Re: Condenados dos mossos por la carga policial de las manifestaciones anti-Bolonia
21 abr 2010
jo estic totalment d'acord amb en Castejón quan diu que "...ha lamentat que es jutgi de manera individual a agents que participaven en una acció conjunta, que complien ordres i que es van limitar a realitzar el seu treball..." Personalment els jutgaria a tots/es i en comtes de tenir que fer els càlculs respectius sobre quan ha de pagar cadascú, que paguessin tots el mateix. Que ja en sabem que de cultura general, tenen poca.
Re: Condenados dos mossos por la carga policial de las manifestaciones anti-Bolonia
21 abr 2010
Si els mossos no entenen que malgrat tenir ordres hi han maneres i maneres de dispersar a la gent. Tenim un problema.

Ho podrien haver fet amb paciència i professionalitat sense cops, però no, van haver de trencar caps a gent que duia llibres o càmeres de vídeo-fotos. Veient les imatges penso sincerament que l´ordre de dispersar va ser el pretext que volien per a actuar com a salvatges.

¿Ja els hi ensenyen a L´ICSP de Catalunya el concepte de: força proporcional? o senzillament: ¿Com actuar amb professionalitat? Potser, en vista dels fets, seria millor que estudiesin part del curs a l´escola de la MPS de londres a veure si aprenen maneres.

Un altre problema que veig és la sensació que molts dels brimo són d´ideologia extrema-dreta. Sr. Saura, té un problema més, però esclar: Ser biconseller "bé val una misa".
Re: Condenados dos mossos por la carga policial de las manifestaciones anti-Bolonia
21 abr 2010
I mesures internes? Suposo que això seria esperar massa.
Sindicat