Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Segona setmana: accions contra bancs i caixes.
20 abr 2010
Els bancs i les caixes, culpables de la crisi!

http://www.abrilroig.ppcc.cat/
DSCF0714.JPG
Poblenou2.jpg
Els bancs i les caixes, culpables de la crisi!

La resposta del jovent treballador català a la crisi continua. Aquesta setmana assenyalem els grans culpables i alhora beneficiats d’aquesta crisi: els bancs i les caixes. Els bancs són les empreses més poderoses del sistema. Amb les seves grans concentracions de capital, són propietaris d’amplis sectors econòmics i prenen decisions que ens afecten a totes. El seu poder impedeix qualsevol tipus de democràcia real. Les caixes no són res més que bancs amb màscara social i mecanismes indirectes de produir beneficis privats immensos.

El paper dels bancs i les caixes durant aquests anys de “prosperitat” ha estat obtenir fortunes a costa dels treballadors a través de diversos mecanismes parasitaris. Per una banda la seva inversió està al darrera de la bombolla immobiliària que ens impedia accedir a l’habitatge. Per altra banda, davant l’encariment de l’habitatge i la vida en general i davant la reducció dels salaris reals, la banca ens oferia préstecs i hipoteques que ens convertien en esclaus de per vida.

Bancs i caixes han estat també darrera l’especulació financera i dels negocis de la borsa, que és un casino on totes nosaltres som les víctimes. Han estat anys amb grans beneficis privats a costa del treball col·lectiu. I han especulat tant que amb l’esclat de la bombolla han destruït els seus propis negocis, arrossegant la feina de milions de persones. La seva gestió avariciosa va causar un fals desenvolupament i ha portat a una crisi social d’enormes dimencions.

Què han fet els governs en resposta? Han anat a socórrer els causants de la crisi amb immenses quantitats de diners públics, assegurant que actuaven pel benefici col·lectiu. Després d’anys de creixement en què els bancs volien privatitzar tot guany, ens trobem amb un canvi d’idees on es treuen bilions d’euros i dòlars públics (de les butxaques dels treballadors) per pagar als banquers. A més, aquests diners no han portat conseqüències positives en l’economia ni en l’ocupació, sinó que els bancs els han utilitzat lliurement per resoldre balanços interns i obtenir beneficis en aquests moments de crisi. És un negoci rodó que denunciarem per tots els mitjans.

L’actual crisi podria ser una oportunitat per sotmetre els bancs i caixes a la gestió pública. Tanmateix, se’ls ha donat diners sense res a canvi i a més s’han mantingut els òrgans executius de cada un. La impunitat dels banquers és total. Bilions d’euros i dòlars robats arreu del món mentre les entitats mostraven beneficis milionaris. En paral·lel, un milió i mig de catalanes i catalans es troben a l’atur, i cada cop n’hi ha més que no reben ajudes per sobreviure.

Davant l’actual crisi els banquers no només fan negoci sinó que estan aprofitant per impulsar més retallades del nivell de vida. Els presidents de bancs privats i centrals han abanderat la lluita de la patronal per flexibilitzar el mercat laboral. Acusen els inflexibles (?!) contractes laborals de causar la crisi. Busquen aprofitar la situació d’incertesa i debilitat popular per fer més explotables les treballadores. I els partits polítics, subvencionats pels mateixos bancs, no dubten a aplicar amb major o menor rapidesa les contrareformes dictades.

El jovent organitzat dels Països Catalans no pensem tolerar aquest despotisme de banquers i polítics. Fem una crida a tots els joves a respondre a les ajudes milionàries dels banquers i al seu control de les nostres vides. Expressem la voluntat de viure lliures del seu joc. I ho fem a través de l’acció directa contra els seus establiments arreu dels Països Catalans. Banco Santander, La Caixa, Caixa Catalunya, Caja Madrid, Banc Sabadell han estat alguns dels bancs i caixes atacats a municipis com Vilafranca del Penedès, La Palma de Mallorca, La Seu d’Urgell i barris de Barcelona com l’Eixample, Fort Pienc i Poblenou.

Aquestes accions ens serveixen per assenyalar els culpables i beneficiats de la crisi i intentar trencar amb la inactivitat i submissió de la classe treballadora catalana.

La lluita continua al carrer per plantar cara al sistema!

El Primer de maig totes al carrer!


http://www.abrilroig.ppcc.cat/
Mira també:
http://www.abrilroig.ppcc.cat/
http://www.abrilroig.ppcc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Segona setmana: accions contra bancs i caixes.
20 abr 2010
Sou patetics. Preteneu aturar el capitalisme amb uns sprays de pintura?. Apa deixeu de tocar els collons i aneu a jugar amb la pilota ....
Deu, Deu ... aquesta canalla no te remei...
Re: Segona setmana: accions contra bancs i caixes.
21 abr 2010
Millor això, que no estar tot el dia a internet com tu. Potser tu ens pots guiar en el camí correcte, no? Molta boqueta per internet i després veus un mosso pel carrer i fas els 100 metres que ni Usain Bolt.
Re: Segona setmana: accions contra bancs i caixes.
21 abr 2010
catalanet no li facis cas, possiblement no fuig correns perke el mosso és ell.
Salut!
Sindicat Terrassa