Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
[Lleida] Sisena edició, sisè èxit: un miler de persones assisteixen a la Festa dels Països Catalans
16 abr 2010
Es consolida l’espai festiu i de lluita que representa la Festa dels Països Catalans repetint l’èxit de l’any anterior.
premsa 2.JPG
Sisena edició, sisè èxit: un miler de persones assisteixen a la Festa dels Països Catalans
Ahir es va celebrar al Rectorat de la UdL la Festa dels Països Catalans, organitzada per l’Assemblea de Joves de Lleida i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. El petit xàfec que va caure a la nit no va poder evitar que a la jornada hi assistissin un miler de persones i la Festa tornés a esdevenir l’espai lúdic i de denúncia que durant tants anys ha estat.

Aquesta sisena edició tenia com a eix de lluita central la crisi capitalista i les seves conseqüències sobre els i les joves; l’aplicació del Pla Bolonya, les lluites del darrer any i la posterior repressió que han patit nombrosos estudiants van ser també protagonistes d’aquesta edició, així com la consulta independentista del 25 d’abril.

Enguany, els actes van començar amb una mostra de cultura popular que va incloure un taller de bastons a càrrec dels Bastoners del Pla de l’ Aigua i actuacions dels mateixos Bastoners del Pla de l’Aigua i de la colla castellera de la UdL Los Marracos.

A la nit, una llangonissada popular va servir als assistents per preparar-se pel concerts als que va precedir.

Així doncs, les actuacions d’Escalivada, El Belda i el conjunt Badabadoc i finalment, el PD Uri Roots van fer que un any més el pàrking lateral del Rectorat de la UdL s’omplís. Durant el concert es va realitzar un acte polític en el que es va fer un repàs general sobre les lluites d’aquest any i la situació del jovent destacant que “Si som la generació més precària i amb el futur més negre, hem de ser també la generació que surti al carrer amb més força i amb més empenta”, així com la necessitat de construir “la universitat pública, popular, catalana, de qualitat i antipatriarcal del futur per la que seguirem lluitant dia rere dia”.

Des de l’AJLL i el SEPC valorem com un èxit la sisena edició de la Festa dels Països Catalans i agraïm al jovent de la ciutat la seva assistència i participació.

Lleida, 16 d’abril de 2010

A continuació us enllacem un primer link que és una galeria fotogràfica de la festa, i en segon lloc el vídeo de l'acte polític.
Mira també:
http://picasaweb.google.con/113386599398615213178/VIFestaDelsPaisosCatalans#
http://www.youtube.com/watch?v=47_gm5PcSys

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat