Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
En funcionament el Web de la marxa.
14 abr 2010
Bon dia família.

Us anunciem que ja està operativa i amb una mica de teca, el web de la Marxa per l'Ensenyament.
A poc a poc s'anirà penjant més material, cartells, octavetes, manifestos, etc... per poder-ne fer difussió.

WWW.MARXAPERLENSENYAMENT.CAT
cartell marxa.jpg
Des de la Trobada de Lluites per l'Educació Pública i Popular, us volem fer arribar una proposta de mobilització unitària per al proper 28 d'abril. Una Marxa per l'Ensenyament Públic i Popular des de Santa Coloma de Gramenet fins a la plaça Universitat de Barcelona.

Aquesta Marxa pretén ser un punt de partida de mobilització unitària que aglutini els diferents sindicats d'estudiants, professorat i PAS, a més d'altres organitzacions polítiques, socials i veïnals. Una mobilització, però, que ha de ser també un reflex del treball d'anàlisi, reflexió i de posada en comú fet fins al moment per la Trobada i un embrió de la lluita unitària que esperem poder dur a terme en el futur.

I és que veiem com, ara més que mai, cal que mestres, professorat, treballadores i estudiants, així com els diferents moviments socials i veïnal ens unim per fer front a les conseqüències de la privatització de l'ensenyament. Cal denunciar la política unilateral dels departaments d'Educació i Universitats i Recerca a l’hora de retallar la despesa, pressupostos i el finançament i l’ensenyament públic. Una retallada que es dóna mentre s'augmenten les línies de finançament dels centres concertats en el cas de primària i secundària, i s'adjudica la docència de màsters universitaris a empreses privades amb ànim de lucre, o en activitats "lúdiques" i "culturals" com ALumni Ub, sota l'empara del Espai Europeu d'Educació Superior, més popularment conegut com a "Pla Bolonya".

Una privatització que afecta, com sempre, a les classes treballadores i les més desafavorides, impedint-los o dificultant-los l'accés als estudis post-obligatoris (amb la supressió del batxillerat nocturn en moltes localitats i del diürn als instituts d'una sola línia) i superiors (amb l'augment de taxes per a les persones extra comunitàries o una avaluació fragmentada que impedeix estudiar i treballar alhora).

I no només les estudiants, sinó també totes les treballadores de l'ensenyança, el personal d'administració i serveis (PAS) o d'empreses subcontractades. En el cas del professorat de primària i secundària, malgrat les bones paraules i les promeses de “negociació”, el Departament ha acabat completant les retallades no cobrint una part considerable de les substitucions des del primer dia, deixant milers d’interins i personal en precari en situacions greus a nivell econòmic (sense sous, subsidis, o cap altre tipus d’ajuda). En el cas de les universitats amb la congelació de contractació de professorat funcionari, potenciant la contractació de becàries sense contracte laboral ni alta a la seguretat social o amb la creixent subcontractació de personal.

És per tot això que entenem que cal començar a bastir un front comú que porti aquestes reclamacions conjuntes al carrer, que trenqui amb les imposicions dels departaments d'Ensenyament i Universitats i que estableixi una coordinació real i permanent entre les estudiants organitzades, el PAS, PDI, mestres, AMPA, associacions de veïns i moviments socials.

Un front comú que es visualitzi amb aquesta Marxa que us proposem i en la qual esperem la vostra participació i adhesió.
Mira també:
http://WWW.MARXAPERLENSENYAMENT.CAT
http://WWW.MARXAPERLENSENYAMENT.CAT

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat