Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Acció solidària amb Colòmbia en una benzinera Bp
13 abr 2010
Acció solidària amb les víctimes del paramilitarisme i la petromilitarització a Colòmbia. Es presenta el "Dilema BP: Bye bye Planet o Boicot Petroli?"
P1010109.JPG
Una dotzena de persones amb monos blancs estengueren tres pancartes a l'accès de la benzinera Bp aquest migdia a l'avinguda Bonanova de Sarrià.

L'acció, convocada pel col.ectiu Repsolmata i adherida pel col.lectiu Maloka de solidaritat amb Colòmbia ha volgut informar i visibilitzar la greu situació que viuen les persones que treballen o són afectades per les operacions de BP a Colòmbia. Al mes de gener, una vaga de treballadors de Bp a Taraumena ( Casanare) fou viloentament reprimida. Al març, dirigents sindicals van ser atacats amb armes de foc per persones motoritzades.

Els conductors, consumidors i finançadors de les operacions de Bp, llegien amb relativa atenció el següent comunicat:

El Dilema BP:
Bye bye Planet o Boicot Petroli ?
Bye bye Planeta:
British Petroleum és una de les corpracions del petroli més pesades del món amb un benefici anual de 20.845 milions de dòlars. També és una de les més contaminants. La seva petjada ecològica i social s´extèn dia a dia pel planeta. Per aconseguir l´expansió de mercats i dominis no dubta utilitzar la violència per evitar la protesta entre els treballadors o poblacions afectades. Un exemple el trobem en la construcció militaritzada de l´oleoducte Bakú-Ceylan o més recentment, la repressió a la protesta dels seus treballadors a Taraumena ( Colòmbia).

A més, des de 2005, BP s'enfronta a una demanda d'un grup de pagesos colombians que acusen a BP d´aprofitar-se d'un règim de terror dels paramilitars per beneficiar-se de la construcció d'un oleoducte de 300 km.

El consum de combustibles BP prolonga la hombra de la mort sobre les poblacions, el clima i els ecosistemes del planeta.

Boicot Petroli:
Davant la cel.lebració de la Junta anual d´accionistes de BP a Londres el dia 15 d´abril, informem als directius de la companyia, als mijans d´informació, als consumidors i ciutadans que hem iniciat un boicot actiu contra British Petroleum per la seva demostrada complicitat amb la violència armada a Colòmbia contra els moviments socials. Ens disposem a posar-nos en marxa per accelar una transició cap a un model de vida postpetrolier.

http://repsolmata.ourproject.org
Mira també:
http://repsolmata.ourproject.org

This work is in the public domain

Comentaris

Traduccions comunicat " El dilema Bp"
13 abr 2010
El Dilema BP:
Bye bye Planet o Boicot Petróleo?

Bye bye Planeta:
British Petroleum es una de las corpraciones del petróleo más pesadas del mundo con un beneficio anual de 20.845 millones de dólares. También es una de las más contaminantes. Su huella ecológica y social se extiende día a día por el planeta. Para conseguir la expansión de mercados y dominios no duda utilizar la violencia para evitar la protesta entre los trabajadores o poblaciones afectadas. Un ejemplo lo encontramos en la construcción militarizada del oleoducto Bakú-Ceylan o más recientemente, la represión a la protesta de sus trabajadores en Taraumena (Colombia).

Además, desde 2005, BP se enfrenta a una demanda de un grupo de campesinos colombianos que acusan a BP de aprovecharse de un régimen de terror de los paramilitares para beneficiarse de la construcción de un oleoducto de 300 km.

El consumo de combustibles BP prolonga la sombra de la muerte sobre las poblaciones, el clima y los ecosistemas del planeta.

Boicot Petróleo:
Ante la celebración de la Junta anual de accionistas de BP en Londres el día 15 de abril, informamos a los directivos de la compañía, a mediados de información, los consumidores y ciudadanos que hemos iniciado un boicot activo contra British Petroleum para la su demostrada complicidad con la violencia armada en Colombia contra los movimientos sociales. Nos disponemos a ponernos en marcha para acelerar una transición hacia un modelo de vida postpetrolero.
al english BP dilema
13 abr 2010
The dilemma BP:
Bye Bye Planet or Boycott Petroleum?

Bye Bye Planet:
British Petroleum is one of the corpracions heavier oil in the world with an annual profit of 20,845 million dollars. It is also one of the most polluting. Its social and ecological footprint stretches around the globe every day. To achieve the expansion of markets and domains not hesitate to use violence to prevent the protest from the workers and affected populations. One example is the militarized construction of the Baku-Ceylan, more recently, to protest the repression of its workers Taraumena (Colombia).

In addition, since 2005, BP is facing a lawsuit from a group of Colombian farmers who accuse BP to take advantage of a regime of terror by paramilitary groups to benefit from the construction of a pipeline 300 km.

BP fuel consumption prolongs the men's death on the population, climate and ecosystems of the planet.

Boycott Petroleum:
Faced with the celebration of the annual meeting of shareholders of BP in London on Abril 15, informed the directors of the company, the Mijanès information, consumers and citizens have started a boycott against British Petroleum for the active demonstrated its complicity with armed violence against social movements in Colombia. We have put us up for accel a transition to a life model postpetrolier.
(VIDEO) El dilema Bp
15 abr 2010
Veieu video de l'acció:

http://www.youtube.com/watch?v=12kzkBH1x9c

Link del Pump party de Londres contra BP ( 14 Abril):
https://london.indymedia.org/articles/4613
Sindicat