Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Evo Morales publicita la Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi climàtic i els Drets de la Terra Mare
13 abr 2010
conferència internacional de Cochabamba
El president de Bolívia, Evo Morales, va anunciar aquest diumenge la creació d'una multilateral Organització de Nacions Originàries i Obrers, que serà debatuda a la Conferència de Moviments Socials sobre el Canvi Climàtic, pautada a la ciutat de Cochabamba entre el 20 i 22 d'abril.



'Ha de sortir una gran organització mundial per a defensar el dret de la Terra Mare, al capdavant de tots els moviments socials, obrers, originaris, professionals, intel·lectuals'.Aquestes declaracions van ser fetes durant la commemoració del desè aniversari de la denominada "Guerra de l'aigua", una insurrecció popular a Cochabamba que denuncià que els serveis públics bàsics estiguessin sota gerència empresarial privada.



"Només així l'ONU, els caps de l'Estat del món, poden escoltar les reivindicacions dels pobles indígenes i originaris que clamen els seus drets en defensa de la Terra Mare", continua i insisteix que la creació d'aquest organisme no significa, necessàriament, una alternativa a Nacions Unides. "Això no significa fer una altra Organització de les Nacions Unides (...) No volem aquí suplantar a Nacions Unides", clarificà el Cap d'Estat bolivìa.



Morales defensa la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle alliberats per les potències industrials que han trastocat el clima del globus terraqui. Morales va demanar als moviments socials bolivians que protegeixin la Conferència sobre el Canvi Climàtic de Cochabamba, contrapart de la cimera sobre el canvi climàtic que es va celebrar al passat desembre a Copenhaguen, Dinamarca. Diu que l'esdeveniment de Cochabamba tindrà un efecte revolucionari de repercussió internacional, perquè fins a la data havien confirmat la seva assistència almenys 7 mil 500 representants de pobles originaris dels cinc continents, fins i tot de Nord-Amèrica.



A la Conferència s'abordaran 17 temes, entre ells, la celebració d'un referèndum mundial sobre les mesures necessàies per a protegir el medi ambient. Els altres: causes estructurals, armonia amb la natura, drets de la Terra mare, tribunal de justicia climàtica, migrants climàtics, pobles indigenes, deute climàtic, visió compartida, protocol de Kyoto, adaptació, finançament, desenvolupament i transferència de tecnologia, boscos, perills del mercat del carboni, estratègies d´acció, agricultura i sobirania alimentària.
Mira també:
http://pwccc.wordpress.com
http://elclimanoestaenvenda.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Evo Morales publicita la Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi climàtic i els Drets de la Terra Mare
16 abr 2010
Modificat: 07:16:20
Pero también debemos decir..

Que éste es nuevamente, un Encuentro manejado, sobretodo, desde el poder. Y simultaneamente Evo Morales censura y mira con recelo los actos en conmemoración de la Guerra del Agua, la Marcha Indígena que llega a La Paz denunciando la nueva Ley de Tierras..
Una cumbre en la que para partciipar es necsario acreditarse (para entrar al Hotelazo y Universidad Privada donde se celebrarà), inscribiéndose por mail.. Vía a la que no tienen acceso much*s de l+s verdader*s protagonistas.
A las 17 mesas se ha añadido la 18 "Mesa Popular de temàtica Libre", abierta, que también, claro, es mirada con recelo. Además de acciones y actividades alternativas, abriéndose paso l*s verdader*s ecologistas.

http://www.cumbrescambioclimatico.org/

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more