Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Amb el veïnat del barri del Cabanyal. Per la dignitat. Resistir és vèncer!
13 abr 2010
Exacto no es.
pancarta2.jpg
pancarta13.jpg
[ACTUALIZACION]
Colgamos dos fotos más que nos han llegado al correo de otra pancarta colgada en la entrada de Valencia de Congresos-beniferri-burjassot-canal9, en solidaridad con el cabanyal.
También se ha colgado otra en Llíria de la que no hay fotos.

...

1. Endavant (OSAN) vol transmetre el seu suport a tot el veïnat del Cabanyal en lluita, i la seua solidaritat a totes les famílies afectades pels enderrocs i a les persones agredides per la Policia Nacional espanyola i la Policia Local al llarg d'aquests dies de tendra i ferma resistència.

2. El Partit Popular ha fet una nova llei en temps rècord i a la mida dels seus interessos per tal de mantenir la seua ofensiva contra el Cabanyal i el seu patrimoni històric i arquitectònic, i no ha dubtat a enviar les màquines i la Policia per tal de continuar destruint el barri a canvi de sucosos negocis urbanístics.

3. No és debades que els enderrocs al Cabanyal s'hagen produït en la mateixa setmana que s'ha fet públic el sumari de la major xarxa de corrupció que afecta a importants dirigents del Partit Popular en tot l'estat i en València en particular. El cas Gürtel i els enderrocs del Cabanyal són les dues cares d'una mateixa moneda: la d'una classe política que passeja amb impunitat les seues corrupteles i autoritarisme.

4. Els fets succeïts aquesta passada setmana posen de manifest el veritable caràcter de la socialdemocràcia i del Govern espanyol. Per un costat, decreten mitjançant el Ministeri de Cultura la protecció de l'històric barri del Cabanyal. Per l'altre, envien a la Policia Nacional espanyola aprotegir les màquines excavadores que han enderrocat diverses vivendes i a apallissar el veïnat que s'ha concentrat per impedir aquesta barbàrie. Així, mentre vol desmobilitzar el veïnat en lluita amb promeses de protecció i crides a la confiança en les institucions, agredeix el mateix veïnat, ajuda a enderrocar les seues llars i contribueix a la degradació del barri.

5. Resulta curiós que els mitjans de comunicació hagen dedicat especial atenció quan la resistència i lluita del veïnat, que dura més de 12 anys, ha provocat les agressions policials. Enfocar el conflicte al barri del Cabanyal com a un enfrontament entre Policies i veïnat, entre les institucions valencianes i el veïnat, o entre les mateixes institucions valencianes i el govern espanyol, és fer un exercici de reduccionisme.

6. Entenem que la prolongació de l'Avinguda de Blasco Ibáñez no és més que un episodi més del projecte especulador i mafiós de l'oligarquia valenciana i espanyola, que ha vist des dels anys 60 en el ciment, la destrucció del patrimoni, la corrupció institucionalitzada i el nepotisme la via ràpida per a engreixar els seus comptes de resultats.

Al Cabanyal, la lluita és l'únic camí!

Endavant, organització Socialista d'Alliberament Nacional.
País Valencià, 10 d'abril de 2010

...Acción en solidaridad con lxs habitantes del cabanyal (Madrid)

La madrugada del viernes fue destrozada a martillazos la vidriera de la puerta de entrada de la oficina de Turismo de la Comunidad Valenciana (c/ Españoleto, 25), se dejo escrito: "No al desalojo de l cabanyal" y el nombre de la alcaldesa de Valencia, Barbera, dentro de un punto de mira.

HEMOS sido desposeidxs de nuestras vidas, habiendosenos impuesto esta forma brutal de dictadura, de trabajo, de consumo, imponiendonos la artificialidad como forma de vida. Por ellx, y por que no queremos ni más infraestructuras (y destrozar las que existen) ni que nos continuen dominando, echandonos de nuestros barrios para que la sociedad de las mercancias funcione mejor, atacamos esta oficina.
Solidaridad con lxs habitantes del Cabanyal!
Policia Asesina!!

(Y viceversa)

...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb el veïnat del barri del Cabanyal. Per la dignitat. Resistir és vèncer!
13 abr 2010
No sé per què l'escriptor de la notícia posa el comunicat d'Endavant ací. No cal perquè ja hi ha notícia més a baix.

Salut i a continuar resistint.
Sindicat Terrassa