Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[abril-roig] Primera setmana: accions contra les ETT
12 abr 2010
La setmana passada vam expressar la nostra intenció de denunciar públicament els culpables i còmplices de la crisi econòmica, que estem patint especialment les joves treballadores. Així doncs, les primeres còmplices de la crisi assenyalades han estat les Empreses de Treball Temporal que, des de la reforma laboral de 1994, participen activament en la precarització del jovent català.
Les ETT són empreses que neixen amb l'objectiu de vendre al millor postor la força de treball dels sectors abocats a la temporalitat: joves, dones, immigrades, persones sense formació superior... Amb elles, i gràcies a la reforma laboral del PSOE al 1994 i a la inestimable col·laboració de l'empresariat, neixen la flexibilitat laboral i els contractes temporals, que constitueixen un dels pilars de la precarietat juvenil. Per si això fos poc, amb la nova Reforma Laboral proposada per la patronal, s'eliminarien certes restriccions actuals de les ETT, com per exemple, les de no poder contractar certs treballs perillosos o d'haver de garantir al/la treballadora un salari d'acord amb el Conveni laboral corresponent. Això permetria a les ETT duplicar el volum de contractes, que passarien a gestionar el 30% dels contractes temporals a l'Estat Espanyol, atorgant més poder i presència a aquestes empreses paràsit.

El jovent organitzat dels Països Catalans, ens oposem frontalment a vendre la nostra força de treball a través de les ETT, que aprofiten la nostra vulnerabilitat social com a joves i treballadores per lucrar-se. I ho demostrem mitjançant l'acció directa contra les seus que aquests organismes tenen disseminades arreu dels Països Catalans. Ranstad, Manpower, Olympia i Start People han estat algunes de les empreses atacades, a localitats com Sant Cugat del Vallès, Igualada, Lleida i als barris de l'Eixample i Gràcia de Barcelona entre d'altres.
Cal deixar ben clar que aquestes accions són un crit a la revolta contra la violència tàcita i silenciosa a què ens condemna aquest mercat laboral i, en definitiva, aquest sistema econòmic. I que continuarem demostrant amb la lluita al carrer que les nostres vides no estan en venda!

Assenyalem els culpables de la nostra precarietat!

El Primer de maig totes al carrer!

Imatges:

http://img522.imageshack.us/img522/7868/dsc3117t.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/6333/dsc00864do.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/5254/cimg1063h.jpg

http://img251.imageshack.us/img251/6540/p4070024s.jpg

http://img176.imageshack.us/img176/640/cimg1033.jpg
Mira també:
http://abrilroig.ppcc.cat

This work is in the public domain
Sindicat