Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Crónica de la resistencia cabanyalera
11 abr 2010
Crònica de la resistencia cabanyalera.

Dimarts 30

8:30 am Cabañal 2010 entra a una casa del cèntric carrer de la reina per a deixar-la inhabitable trencant marcs de portes i sostres. El veïnat més proper es presenta ràpidament per a aturar les obres. Cosa que es va aconseguir finalment, 1 hora després, amb l’arribada de més veíns i algun representant de Salvem el Cabanyal.

Dimarts 6
Des de les 7:30 am les veïnes del Cabanyal han defensat diverses cases situades al Carrer San Pedro i Vidal de Canyelles.
En primer lloc, la gent ha hagut de concentrar-se a San Pedro, on després d’una resistència pacífica, per part d’un grup de veïns/es, s’ha dut endavant l’enderroc.
Tot seguit, la gent s’ha unit per defensar una casa al carrer Vidal de Canyelles, on la concentració espontània ha sigut immediata i ha servit per endarrerir l’enderroc. Quan el nombre de persones ha anat en augment, la policia ha acordonat la zona impedint el pas, inclús als veíns i veïnes que habiten al mateix carrer. S’han format dos cordons policials a una banda i altra del carrer on només dirigents polítics i alguns mitjans de comunicació han pogut accedir i on es troben una vintena de persones defensant la façana de la casa en perill. Després de varies hores esperant a que tornara la resposta a un recurs que l’associació “Salvem el Cabanyal” havia enviat a delegació de govern aquest mateix matí, demanant l’atur immediat dels enderrocs, els antidisturbis, a l’ordre de que aquest recurs havia estat desestimat, han procedit a col•locar-se al lloc de la policia local que formava els cordons i aquesta, a traure de forma violenta i amenaçant a desenes de persones que havien estat concentrant-se enfront de la casa. Des de fora del cordó policial,el mig centenar de persones concentrades han tractat d’arrencar dels violents braços policials al seus companys, el forceig ha donat lloc a la primera càrrega i al desmai d’un veí que s’ha trobat a soles perquè les persones que han anat a ajudar-lo han estat colpejades i agredides per part de la policia nacional.
Tot just en aquest moment dos veïns han aparegut en la teulada de la casa amenaçada impedint l’enderroc. No han pogut continuar fins que ha arribat un camió de bombers, mentrestant la tensió al cantó de Vidal de Canyelles anava en augment.
Un centenar de persones cridaven en contra de la prolongació, la repressió i donant recolzament als companys que seguien amb la resistència al teulat de la casa. Quan la policia nacional ha utilitzat el camió de bombers per tal de pujar i desallotjar als veïns la tensió al carrer a esclatat i de nou la policia nacional ha carregat violenta i indiscriminadament contra les persones concentrades. El resultat; més ferits i augment de les forces veïnals. Els dos veïns desallotjats de la teulada són agredits abans d’emportar-se'ls detinguts
La concentració a finalitzat vora les 16 hores, amb l’ enderrocament de la casa i per decisió pròpia dels assistents. Com punt final destacar la hipocresia demostrada hui pel PSOE i delegació del govern, mentre que un representant d’ aquest partit es trobava al lloc dels successos, la policia nacional a les ordres de delegació de govern (PSOE), ha actuat contra els veíns i veïnes del barri del Cabanyal. Després han pogut enderrocar 3 cases més i durant tot el dia de resistència han sigut identificades 27 persones que probablement tindran judici junt als dos detinguts, que ixqueren a les 14h del dia següent.

Dimecres 7

A les 7:30 am el veïnat es concentra als voltants del carrer san Pere. La policia local pren posicions als enderrocs del dia anterior per tal de defendre les tasques de desenrunament que es faran durant tot el dia.
Els veïns vigilen durant tot el dia i aconsegueixen paralitzar treballs de destrucció interior a dos cases interposant-se i, inclús, forçant la eixida dels treballadors.

Dijous 8

De bon matí la policia local tanca un troç del carrer Francesc d’Eiximenis i comencen els treballs de preparació per a enderrocar altra casa. De seguida el veïnat resistent es concentra a dues bandes del carrer tancat. Fins les 11 am van arribant més policies locals i periodistes i més veïns i solidaris. Quan arriba la màquina excavadora, hi ha uns 30 policies locals tallant el carrer per dues bandes i 3 dotacions d’antiavalots escoltant-la baixant pel carrer Lavadero. En primera línia una trentena de persones s‘enfronten cos a cos a les forçes antidisturbis mentres avancen cap al carrer tallat, on part de la concentració esta fent una sentada pacífica. Quan els antiavalots aconsegueixen arribar a la concentració comencen a colpejar violentament a la gent que estava asseguda a terra i el cinturó de locals s’uneix a l’orgia de violència contra el veïnat assegut, alhora que altre grup de concentrats s’enfronten amb crits i espentons a les forces policials.
Dues persones consegueixen pujar-se a la màquina sent detinguts després de baixar-los per la força. La màquina aconsegueix entrar al carrer Francesc d’Eiximenis i els policies antidisturbis es repleguen mentre el veïnat continua concentrat ajudant a decenes de ferits. Durant la vesprada continuen les tasques de desescombratge de les vivendes enderrocades sota una ferrea protecció de la policia local.

Divendres 9

A les 8’30 am ja hi ha 150 persones concentrades al carrer San Pere però, en tot el dia, l’ajuntament no continua els enderrocs.Crónica de la resistencia cabañalera.

Martes 30

8:30 am Cabañal 2010 entra a una casa de la céntrica calle de la Reina para dejarla inhabitable rompiendo marcos de puertas y techos. El vecindario más cercano se presenta rápidamente para parar las obras. Cosa que se logra finalmente, 1 hora después, con la llegada de más vecinos y algún representante de la plataforma Salvem el Cabanyal.

Martes 6

Desde las 7:30 am l@s vecin@s del Cabanyal han defendido diversas casas situadas en la calle San Pedro i Vidal de Canyelles.
En primer lugar, la gente ha tenido que concentrarse en San Pedro, donde después de una resistencia pacífica, por parte de un grupo de vecin@s, se ha llevado a cabo el derribo.
En seguida, la gente se ha unido para defender una casa en la calle Vidal de Canyelles, donde la concentración espontánea ha sido inmediata y ha servido para paralizar el derribo. Cuando el número de personas ha ido en aumento, la policía ha acordonado la zona impidiendo el paso, incluso a l@s vecin@s que habitan en esa calle. Se han formado dos cordones policiales a un lado y otro de la calle donde sólo dirigentes políticos y algunos medios de comunicación han podido acceder y donde se encuentran una treintena de personas defendiendo la fachada de la casa en peligro. Después de varias horas esperando a que llegara la respuesta a un recurso que la plataforma “Salvem el Cabanyal” había enviado a delegación de gobierno esa misma mañana, pidiendo la paralización inmediata de los derribos, los antidisturbios, nada más saber que este recurso había sido desestimado, han procedido a colocarse en el lugar de la policía local que formaba los cordones y ésta, a sacar de forma violenta y amenazando a la gente que estaba concentrada en frente de la casa. Desde fuera del cordón policial, el medio centenar de personas concentradas han tratado de arrancar de los violentos brazos policiales a sus compañeros, el forcejeo ha dado lugar a la primera carga y al desmayo de un vecino que se ha encontrado solo porque las personas que han ido a ayudarlo han sido golpeadas y agredidas por parte de la policía nacional.
Justo en ese momento dos vecinos han aparecido en el tejado de la casa amenazada impidiendo el derribo No han podido proseguir hasta que ha llegado un camión de bomberos, mientras tanto la tensión en la esquina de Vidal de Canyelles iba en aumento.
Un centenar de personas gritaban en contra de la prolongación, la represión y dando apoyo a los compañeros que seguían con la resistencia en el tejado de la casa. Cuando la policía nacional ha utilizado el camión de bomberos para subir y desalojar a los vecinos la tensión ha explotado y de nuevo la policía nacional ha cargado violenta e indiscriminadamente contra las personas concentradas. El resultado, más heridos y aumento de las fuerzas vecinales. Los dos vecinos desalojados del tejado son agredidos antes de llevárselos detenidos.
La concentración ha finalizado cerca de las 16 horas, con el derribo de la casa y por decisión propia de los asistentes. Como punto final, destacar la hipocresía demostrada hoy por el PSOE y delegación del gobierno, mientras que un representante de este partido se encontraba en el lugar de los sucesos, la policía nacional a las órdenes de delegación de gobierno (PSOE), ha actuado contra l@s vecinas del Cabanyal.
    Después han podido derribar 3 casas mas y durante todo el día de resistencia han sido identificadas 27 persones que probablemente tendrán juicio junto a los dos detenidos, que salieron a las 14h del día siguiente con cargos por resistencia y desobediencia a la autoridad.

Miércoles 7

A las 7:30 am el vecindario esta concentrado en las cercanías de la calle san Pere. La policía local toma posiciones en los derribos del día anterior para defender las tareas de desescombros que se harán durante todo el día.
L@s vecin@s vigilan durante todo el día y logran paralizar trabajos de destrucción interior en dos casas interponiéndose y, incluso, forzando la salida de los trabajadores.

Jueves 8

De buena mañana la policía local cierra un trozo de la calle Francisco de Eiximenis y comienzan los trabajos de preparación para derribar otra casa. En seguida el vecindario resistente se concentra a los dos lados de la calle cerrada. Hasta las 11 am han llegado más policías locales y periodistas y más vecin@s y solidarios. Cuando llega la máquina excavadora, hay unos 30 policías locales cortando la calle por los dos lados y 3 dotaciones de antidisturbios escoltándola bajando por la calle Lavadero. En primera línea una treintena de personas se enfrentan cuerpo a cuerpo a las fuerzas antidisturbios mientras avanzan hacia la calle cortada, donde parte de la concentración está haciendo una sentada pacífica. Cuando los antidisturbios logran llegar a la concentración comienzan a golpear violentamente a la gente que estaba sentada en tierra y el cinturón de locales se unen a la orgía de violencia contra el vecindario sentado, a la vez que otro grupo de concentrados se enfrentan con gritos y empujones a las fuerzas policiales.
Dos personas consiguen subirse a la maquina siendo detenidos después de bajarlos por la fuerza. La máquina logra entrar a la calle Francesc d’Eiximenis y los antidisturbios se repliegan mientras el vecindario continua concentrado ayudando a decenas de heridos. Durante la tarde continúan las tareas de desescombro de las viviendas derribadas bajo una férrea protección de la policía local.

Viernes 9

A las 8’30 am ya hay 150 persones concentradas en la calle San Pedro pero, en todo el día, el ayuntamiento no continua los derribos.

This work is in the public domain
Sindicat