Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Publicació contra la derrota: Terra Cremada
01 abr 2010
Extret de lahaine.org

Aquesta mes de març s'ha publicat a la ciutat de Barcelona una nova revista que dóna un gir de 360 graus a les publicacions que es difonen de forma gratuïta pels moviments socials de Barcelona, en concret dins el moviment llibertari.
Terra Cremada difon idees des de l'acceptació d'una realitat poc favorable, des de la derrota que patim el moviment llibertari. Sí, la derrota, concepte que no ens ha de fer por i que hem d'entendre com a una oportunitat de refer-nos, de reflexionar sobre les causes i les problemàtiques que ens han dut a aquest punt per a poder, com fa la revista, posar les cartes sobre la taula donant la possibilitat d'esclarir què i com volem endegar la nostra lluita, i sobretot per a fer-nos conscients de la importància de caminar amb la pràctica, no pas amb la ideologia, que al cap i a la fi no té sentit si no té una traducció en la vida real, en les petites pases de la nostra quotidianitat.

Hi ha un text sobre teoria de gènere, i concretament al voltant de les agressions en espais suposadament lliures, que deia Quién teme a los procesos colectivos?. Doncs bé, resulta que no només temem als processos col·lectius, sinó també als individuals. Hi ha una sensació de desfeta i defalliment general que té unes causes concretes, i sembla que no volguem enfrontar-nos preferint deixar-nos endur amb les pràctiques i la inèrcia de sempre. Enfrontar-se al malestar és cercar les solucions per a un present amb esperança i il·lusió. Però sobretot amb respecte, amb coherència i amb un treball real que es plasmi en canvis.

Aquesta ressenya pretén convidar-vos a llegir Terra Cremada i animar-vos a plantejar-nos la situació que se'ns presenta. Tot i estar feta a Barcelona, l'anàlisi de la revista pot ser molt útil per altres territoris. Deixem de banda les relacions despreocupades, la priorització de certes lluites, la por a afrontar els problemes, les pràctiques que no responen a ninguna estratègia política, la creència de que el personal no és polític, la cuirassa de superanarquistes, etc.

Terra Cremada
Fonollars 15
08003 Barcelona
http://terracremada.pimienta.org
terracremada ARROBA pimienta.org

[Cast]

Este mes de marzo se ha publicado en la ciudad de Barcelona una nueva revista que da un giro de 360 grados a las publicaciones que se difunden de forma gratuita por los movimientos sociales de Barcelona, en concreto dentro del movimiento libertario.

Terra Cremada difunde ideas desde la aceptación de una realidad poco favorable, desde la derrota que sufrimos el movimiento libertario. Sí, la derrota, concepto que no debe dar miedo y que debemos entender como una oportunidad de rehacernos, de reflexionar sobre las causas y las problemáticas que nos han llevado a este punto para poder, como hace la revista, poner las cartas sobre la mesa dando la posibilidad de esclarecer qué y cómo queremos iniciar nuestra lucha, y sobre todo para hacernos conscientes de la importancia de caminar con la práctica, no con la ideología, que al fin y el cabo no tiene sentido si no tiene una traducción en la vida real, en los pequeños pasos de nuestra cotidianidad.

Hay un texto sobre teoría de género, y concretamente en torno a las agresiones en espacios supuestamente libres, que decía Quién teme a los procesos colectivos? . Pues bien, resulta que no sólo tememos a los procesos colectivos, sino también a los individuales. Hay una sensación de derrota y desfallecimiento general que tiene unas causas concretas, y parece que no queramos enfrentarnos prefiriendo dejarnos llevar con las prácticas y la inercia de siempre. Enfrentarse al malestar es buscar las soluciones para un presente con esperanza e ilusión. Pero sobre todo con respeto, con coherencia y con un trabajo real que se plasme en cambios.

Esta reseña pretende invitaros a leer Terra Cremada y animaros a plantearnos la situación que se nos presenta. A pesar de estar hecha en Barcelona, el anàlisis pueden tener mucho sentido también en otros territorios. Dejemos de lado las relaciones despreocupadas, la priorización de ciertas luchas, el miedo a afrontar los problemas, las prácticas que no responden a ninguna estrategia política, la creencia de que lo personal no es político, la coraza de superanarquistas, etc.

Terra Cremada
Fonollars 15
08003 Barcelona
http://terracremada.pimienta.org
terracremada ARROBA pimienta.org
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=44442

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Publicació contra la derrota: Terra Cremada
01 abr 2010
està molt bé, analisi i crítica totalment constructiva. Felicitats!
Re: Publicació contra la derrota: Terra Cremada
02 abr 2010
Bé, crítica i autocrítica. Bàsiques i molt positiu. Ara bé, si comencem amb comunicats estranyament bilingües és que alguna cosa falla. I no vull fotre merder, però perquè collons els foteu en dues llengües? No ho entenc, i espero que algú m'ho em sàpiga argumentar el motiu des d'algun postulat anarquista.
Salut i avant amb la feina!
Les dues llengües
02 abr 2010
Per "aha": no queda clar si la teva referència a l'idioma és per aquesta ressenya o per la revista en si.

Si és per la revista, que és la part que nosaltres podem respondre, potser estàs pixant fora de text. La revista està escrita íntegrament en català ja que veiem important fer-ho d'aquesta manera tenint en compte que les coses de les que parlem estan situades geogràficament en gran part a Barcelona. De totes maneres hem vist important que a la pàgina web hi hagués una versió traduïda al castellà de la publicació per dos motius. El primer és que també volem que puguin llegir el Terra Cremada aquella gent que viu a Catalunya però que encara no ha après el català. Això sí, si ho volen llegir que s'ho descarreguin de la web, que facin un esforç igualment que ho hem fet nosaltres a fer una edició castellana per a "nouvingudes". El segon motiu és que encara que els textos parlin d'una realitat, més o menys, barcelonesa són anàlisis que creiem que són extrapolables a altres llocs. És a dir, hi ha gent d'altres punts de l'Estat amb els que ja tenim alguna mena de contacte a la que ens agradaria que els hi arribessin els diferents textos en forma de proposta als possibles debats que hi puguin tenir a les seves respectives realitats locals.

Si el teu comentari és per l'estrictament publicat a indymedia parla amb la gent de lahaine ja que és des d'allà d'on surt la ressenya i no des de la revista.

Esperem que hagi quedat aclarit el dubte. També volem assenyalar que si hi ha algun comentari, crítica o dubte sobre la revista que se'ns faci arribar directament a nosaltres ja que som la les principals interessades i no que es generin debats per Internet arran d'una notícia penjada per qualsevol. Si us plau, acabem ja amb la falsedat de la política virtual.
Re: Publicació contra la derrota: Terra Cremada
02 abr 2010
Disculpes doncs, he fotut la pota. Perdoneu.
Re: Publicació contra la derrota: Terra Cremada
03 abr 2010
molt bona feina!
endavant Terra Cremada
per el comunisme
per l'anarquia
Re: Publicació contra la derrota: Terra Cremada
03 abr 2010
que duri molts anys, companys/es! endavant!!
Sindicat Terrassa