Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Anàlisi :: especulació i okupació
Si l'habitatge és una mercaderia més, ocupar és legítim
31 mar 2010
El jovent a Viladecans s'ha mostrat actiu últimament en la reivindicació del dret a l'habitatge digne amb una sèrie d'ocupacions de diferents immobles.
pegata okupa.jpg
El jovent a Viladecans s'ha mostrat actiu últimament en la reivindicació del dret a l'habitatge digne amb una sèrie d'ocupacions de diferents immobles. Un d'aquests, la Kafetera, va ser ocupat fa 5 mesos per un grup de joves com a via per emancipar-se en un sistema on un producte bàsic com l'habitatge és considerat una mercaderia més en el lliure mercat, sotmès a les lleis de l'oferta i la demanda. L'ocupació s'ha d'entendre com una acció per reivindicar un habitatge social i garantit a tothom, que estigui fora de les lleis del mercat. A més a més, l'habitatge s'ha anat rehabilitant, degut a la deixadesa dels seus antics propietaris i la manca de rehabilitació d'habitatges per part de l'Ajuntament.

Un ajuntament, mal anomenat d'esquerres (PSC+ICV-EUiA) que davant un parc d'uns 3000 habitatges buits (entre nous i de segona mà), sovint a un preu només accessible a una minoria (ja que la vivenda social n'és una petita part del parc total d'habitatges), pretén portar a terme un nou Pla d'Habitatge on poder construir més vivendes, basant-se en uns estudis fets durant el boom immobiliari i que no responen a la demanda actual, és insostenible i pretén seguir amb el mateix model productiu que s'ha demostrat catastròfic per a les classes populars.

Davant el desallotjament de la Kafetera, aquest dimarts 30 de Març, Maulets el jovent independentista i revolucionari encoratgem al jovent a organitzar-se per a poder fer front als poders governants que ens obliguen cada vegada més a emancipar-nos més tard i a endeutar-nos per tota la vida, ja siguin des dels governs autonòmics dels Països Catalans o des dels ajuntaments. També encoratgem a seguir reivindicant l'ocupació com a via per denunciar l'especulació que es porta a terme en un producte essencial per les persones com és l'habitatge.

Per cada desallotjament, una nova okupació!

Assemblea de Maulets del Baix Llobregat
www.maulets.org/baixllobregat
30 de Març del 2010
Mira també:
http://www.maulets.org/baixllobregat
http://www.maulets.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat