Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Lleida] Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser
31 mar 2010
La concentració ha estat, un cop més, encapsulada pels Mossos d’Esquadra que han barrat el pas usant la seva violència característica, impedint als manifestants exercir el seu dret i agredint un jove. A més a més, la passada matinada es van realitzar un seguit de pintades contra el Parador que l’Ajuntament ha esborrat ràpidament en un intent més de silenciar aquells qui lluiten per salvar el Roser.
Aquest migdia, una trentena de persones s’han manifestat durant l’acte oficial de col•locació de la primera pedra del Parador presidit per l’alcalde Àngel Ros i el Secretari d’Estat de Turisme. Els Mossos d’Esquadra han barrat el pas als manifestant quan aquests es decidien a pujar al Roser per fer pública la seva protesta i la gent concentrada ha estat arraconada als peus del carrer Cavallers.

La protesta ha transcorregut de forma pacífica durant el temps que ha durat l’acte oficial. Tot i això, els Mossos d’Esquadra han utilitzat la seva força i agressivitat encapsulant i agredint els manifestants, tal i com ja van fer fa menys d’una setmana durant la concentració de rebuig a la visita dels reis. Aquest cop ha estat un jove allí present que ha patit una agressió per part dels Mossos mentre ell cridava contra la conversió del Roser en un Parador. Altres persones han patit també la contundència del cordó policial que impedia el pas.

Durant la concentració s’han cridat consignes a favor del Roser, en contra de la seva conversió en un Parador Nacional, així com crits contra l’alcalde i l’equip de govern municipal.

Així doncs, des de la Iniciativa Ciutadana Salvem el Roser:

- Fem palès que l’acte d’avui demostra un cop més que l’equip de govern del PSC ignora totalment les demandes de gran part de la ciutadania de Lleida i fa efectiva la imposició del Projecte que suposarà convertir el Roser, un espai públic d’usos culturals que és un símbol de memòria i resistència per als i les lleidatanes, en un hotel de luxe al servei de les classes dominants.
- Denunciem l’actuació dels Mossos d’Esquadra, que han tractat d’evitar que la manifestació fos visualitzada, impedint a les persones allí concentrades exercir el seu dret a manifestar-se. És el segon cop en menys d’una setmana que els Mossos utilitzen la seva força i actitud atemoritzadora per impedir un acte de protesta a Lleida.
- Deixem clara la nostra oposició a la manera de tractar el conflicte del Roser que s’ha dut a terme des del govern municipal, que ha utilitzat la repressió per tots els mitjans que li ha sigut possible (cas Gerard+6).
- Creiem que és vergonyós que personalitats de l’Estat espanyol es passegin com a casa seva en un espai que ha estat i és un referent de lluita i resistència nacional, tal i com va ser-ho el 1707, quan foren assassinats 700 lleidatans.
- Ens reafirmem en la nostra oposició al projecte de Parador Nacional, un hotel de luxe que no farà més que seguir desfigurant un barri que té un gran nombre de necessitats per cobrir, i apostem per la conversió del Roser en un espai d’ús públic, al servei del conjunt de ciutadans de Lleida.

Lleida, 30 de març de 2010

roserweb2.jpg
[Lleida]Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser

roserweb3.jpg
[Lleida]Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser

roserweb4.jpg
[Lleida]Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser

roserweb5.jpg
[Lleida]Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser

roserweb1.jpg
[Lleida]Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Protestes durant l’acte de col•locació de la primera pedra del parador al Roser
31 mar 2010
Anims lleidatans/es, que aquest desgraciat de l'angel ros (per cert, antic militant del PSUC...) amb els seus gossets "progres" no es surti amb la seva. Lleidaciutatpodrida
Sindicat Terrassa