Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Desmantellament de l'Educació pública al Raval
31 mar 2010
La comunitat educativa de l'IES Miquel Tarradell es mobilitza per evitar el tancament del grup de batxillerat al seu centre.
Al mateix barri també es volen tancar els grups de formació professional de l'IES Milà i Fontanals.
cartell_preinscripcio_E.pdf
cartell_preinscripcio_E.pdf (184,02 KiB)
La comunitat educativa de l’IES Miquel Tarradell adreça una carta a Rafael Ribó, Síndic de Greuges, ja que entenen que la supressió dels estudis de batxillerat en aquest centre públic del barri del Raval es traduiria en una potenciació de desigualtats ja existents en les oportunitats educatives dels seus alumnes i, conseqüentment, en potencials desigualtats socials constituint tot això una vulneració dels seus drets.

En aquesta carta exposen el seu rebuig a aquesta mesura que no garanteix el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats i que posa en perill l’equitat i la cohesió social d’un barri, el Raval i sol•liciten la seva intervenció per tal de frenar la supressió dels estudis de Batxillerat en aquest centre educatiu.

El passat 11 de març del Consorci d’Educació comunicava a l’IES Miquel Tarradell que durant el curs 2010-2011 no s’ofertarien estudis de primer batxillerat al centre i que durant el curs 2011-2012 ja no es es podria estudiar batxillerat al seu centre. Aquesta mesura afecta als 21 centres d’una sola línea de Batxillerat a Barcelona per motius de rendibilitat econòmica i sem-bla voler anticipar un canvi de model en l’oferta educativa del la ciutat, sense haver estat sotmès a la participació del territori, ni de les diferents zones educatives de Barcelona.

Per això la comunitat educativa d’aquest centre ha volgut remetre una carta el Síndic de Greu-ges. La carta va ser remitida aquest dilluns i en ella s’exposa la preocupació de mares, pares, professors i professores pel que fa a les conseqüències de la mesura presa pel Departament dirigit per Ernest Maragall. Aquest institut va ser Premi Catalunya d’Educació l’any 2005 per desenvolupar un projecte educatiu públic de qualitat i atractiu per a les famílies del barri del Raval barcelonés.

La supressió d’aquests estudis obstaculitzaria greument tots els esforços que des de fa anys s'han fet al Centre per la cohesió social i per assegurar la igualtat d'oportunitats educatives. A l'any 2008 es feia públic l'informe del Síndic de Greuges sobre segregació escolar. Aquest informe alertava sobre la importància de combatre la segregació escolar, producte de la concen-tració escolar de població en situació de risc d'exclusió. En aquesta carta es remarca que la conseqüència més immediata i perillosa de la supressió del Batxillerat al Centre seria l'a-gudització d'una segregació ja existent a Instituts com aquest. Els estudiants, i les seves famílies, amb expectatives altes de seguir els seus estudis al Batxillerat (un tant per cent altíssim, com demostren estudis fets a Centres de les nostres característiques d'altres països o del nostre) buscarien ja a 1er. d'ESO un centre que els assegurés la seva permanència durant tota l'etapa de l'ESO i el Batx. i abandonarien l'IES Miquel Tarradell progressivament. Les conseqüències d'aquest abandó han estat ja fa temps prou analitzades i estudiades pels experts en segregació escolar: agreujar l'anomenat efecte composició, és a dir, marcar la composició social i acadèmica del centre, influint significativa i negativament en les expectatives i, per tant, els aprenentatges del seu alumnat.

Per ampliar aquest informació poden visitar http://iestarradell.blogspot.com, adreçar-se a fototarradell ARROBA gmail.com
Mira també:
http://iestarradell.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desmantellament de l'Educació pública al Raval
31 mar 2010
És la LEC: d'una banda, desmantellar l'oferta i l'ideari de la pública; i, de l'altra, atorgar concerts de batxillerats a les privades, i convertir a les públiques que restin en servei en vulgars empreses jerarquitzades en mans d'un director-reietó.

A l'última vaga contra la LEC, al meu centre tan sols una persona -jo- la va seguir.

Potser el professorat tenim el que ens mereixem, i la societat catalana també. Ep, disculpeu pel desànim. No, no és cert. Malgrat tot, no ens mereixem el que ens ve a sobre. Ànims per seguir lluitant!
Re: Desmantellament de l'Educació pública al Raval
31 mar 2010
No heu pensat prendre una decisió més ferma. Per exemple, declarar-vos en vaga indefinida. Ben segur que molts professors conscients del que passa vindrien a donar-vos suport. Potser podria ser l'inici d'una visibilització social de tot el que suposa l'Ernest Maragall, el Tripartit i tots els mitjans subvencionats ("Avui", "El punt", "Vanguardia"...) que s'han dedicat constantment a donar suport condicional al Tete i a difamar el professorat.

No a la privatització de l'ensenyament!

El fill de sa mare d'en Montilla (que va estudiar el batxillerat nocturn a la pública -ara ja no podria fer-ho: el seu govern s'ha carregat el batxillerat nocturn-) ha dit, en la presentació de la nova direcció de la seva campanya electoral, que al seu programa hi figurarà que aposten per la pública. Quina indecència.
Re: Desmantellament de l'Educació pública al Raval
31 mar 2010
La idea de "tenim el que ens mereixem" no ajuda gaire a aixecar els ànims del professorat, més encara quan en general el perfil del profe és el d'un tiu o tia bastant conservador.

En qualsevol cas totes les idees i propostes són benvingudes.
Re: Desmantellament de l'Educació pública al Raval
01 abr 2010
Si voleu podeu deixar comentaris a les entrades del bloc de la plataforma i difondre el bloc entre amics, amigues i coneguts.

http://iestarradell.blogspot.com

També pot ser una bona cosa col·laborar en la nostra campanya de recollida de signatures i enviar-nos-les o portar-es a,

Plataforma BTX
Institut Miquel Tarradell
c/ dels Angels 1 bis
Barcelona

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more