Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Okupació i desallotjament d’un centre social a Terrassa
30 mar 2010
Dilluns 29 de març a les 11 del matí es va okupar un complex de fàbriques enmig de la ciutat ubicades al carrer Josep Trueta. L’estat de deteriorament i abandó eren evidents, i l’espai era focus d’insalubritat i d’infeccions pel barri (ple de deixalles, animals morts, rates, fems, xeringuilles, etc.), fet que el poder municipal i propietari de d’immoble no pensa solucionar.
29.3.2010.jpg
29.03.jpg
29mar.jpg
Som un conjunt de tres col·lectius egarencs que han pres la humil decisió de no retrocedir. Hem decidit alliberar un espai de la ciutat per a portar a terme un projecte d’autogestió, lluny lògica del Consell municipal de Joventut de l’ajuntament de Terrassa, ja que no necessitem cap polític que ens gestioni, organitzi ni que prengui decisions per nosaltres. Som capaces de generar alternatives autogestionades, lliures i independents del poder polític (i corrupte) de la ciutat. Teníem la intenció d’iniciar el projecte d’un casal obert a tota la ciutat i especialment al barri de Ca’n’Aurell. Considerem necessària l’existència d’aquest tipus d’iniciatives en una realitat marcada per l’especulació i el control corporatiu.

Per nosaltres la alliberació d’espais és la solució a diverses necessitats produïdes per la societat en que vivim, per això apostem per una autogestió econòmica, organitzativa, cultural i lúdica. Es tracta d’agafar quatre parets i començar a funcionar de la manera que ens proposem, creixent col·lectivament, errant i creant entre totes, es a dir, aprenent noves formes de viure, pensar i actuar. La idea és prendre el control de les nostres vides, i tenir un espai o­n poder-ho portar a terme. Només okupem a qui li sobra, i sobretot, aquells que posseeixen tanta riquesa, que no els importa mostrar la destrucció i l’abandó d’aquesta, a aquelles persones que necessiten i reclamen llocs per a viure, crear i compartir. Només se li okupa a qui incompleix la funció social d’aquets espais. La vivenda és un dret, per això okupem, i l’especulació hauria de ser un delicte, i per aquest motiu lluitem. És l’acció directa i la propaganda pel fet.

Dilluns 29 de març a les 11 del matí es va okupar un complex de fàbriques enmig de la ciutat ubicades al carrer Josep Trueta. L’estat de deteriorament i abandó eren evidents, i l’espai era focus d’insalubritat i d’infeccions pel barri (ple de deixalles, animals morts, rates, fems, xeringuilles, etc.), fet que el poder municipal i propietari de d’immoble no pensa solucionar.

Les tasques de rehabilitació i condicionament de l’espai van ser el nostre objectiu des del primer moment, per a poder crear un projecte polític, social, cultural i lúdic.

Però amb l’ajuntament hem topat! un expert en destruir iniciatives juvenils, independents i lliures. A les 9 del vespre, mitjançant un brutal i inusual desplegament de la policia municipal i del seu Grup d’Intervenció Especial, van aparèixer dins del espai, sense mediar paraula ni donar oportunitat al diàleg. Van desallotjar identificant a deu persones, i fins hi tot, agredint a uns dels companys i a més un agent masculí va escorcollar a una companya, sent un abús i una agressió, ja que cap persona pot ser escorcollada per un agent que no sigui del seu mateix sexe, motius pels quals pensem denunciar a la policia municipal.

El que no entenem és com l’ajuntament amb totes aquestes propietats, utilitzades algunes d’elles com a espai d’oci i projecte comercial, no les utilitza per a projectes socials i culturals. Existeixen famílies desnonades que no tenen o­n viure, joves amb hipoteques que tripliquen el seu sou, etc. És així com mostra l’administració la seva voluntat de servir al poble? És així mostren els seus plans per a resoldre la crisi?. L’ajuntament desautoritza i deslegitima dia a dia, amb comportaments mafiosos, especulant dia i nit, perquè no són res més que morts de gana, carronyers sense escrúpols. Perquè això no és res nou, i si no que li preguntin als més dels 200 obrers acomiadats de la empresa AEG.

La repressió és la prova que s’està fent bé les coses, que hem atacat a un dels pilars del sistema, el capital immobiliari. Altre cop, cap agressió sense resposta, legitima i contundent, i aquesta serà de la manera que considerem adequada.


Perquè no hi haurà pau sense justícia.

Perquè o­n hi ha injustícia, hi ha lluita.

Perquè la lluita comporta repressió i violència.

Perquè la violència no és més que una expressió de la seva impotència.

FINS A LA VICTÒRIA SEMPRE!!!

UN DESALLOTJAMNET UN ALTRE OKUPACIÓ!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Okupació i desallotjament d’un centre social a Terrassa
31 mar 2010
l'habitatge és un dret però sobretot és una necessitat. si no et dónen pren!
molts ànims companyes! la idea és molt més forta que qualsevol dels seus cops i a cada caiguda ens farem més fortes! salut!
Re: Okupació i desallotjament d’un centre social a Terrassa
03 abr 2010
Cada dia son mes durs amb la okupació,ja va sen hora de que tornem a sortir al carrer per defensar els nostres espais!!desalojos son disturbios!!ho recordem??salut a totes les coompanyes que segueixen lluitan per alliberar espais!
Sindicat Terrassa