Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les obres AVE Sagrera afectaràn a unes 60mil persones
30 mar 2010
Han començat les obres de la gran estació de la Sagrera que tindrà l'AVE i on el Ministerio de Fomento es gastarà uns 600 milions d'euros (en temps de crisi). El desenvolupament de la infraestructura de l'AVE afectarà a usuaris de tres línies de rodalies durant mig any. S'estima que més de 60.000 persones en resultaran afectades, i que tindran una mitja de 20 min. més de viatge.

El resultat; milions per a infraestructures elitistes i destruccuió del territori per una banda, i problemes per a milers de persones en una xarxa 'pública' deficient per l'altra
F032D195LH12.jpg
Com fa uns dies amb l'apagada per la nevada, es torna a posar de manifest que es creen grans infraestructures per les necesitats de les grans empreses (AVE,MAT...) mentres que els suposats serveis públics cada cop pateixen més deixadesa (rodalies, xarxa electrica local...).


Viatgers afectats

Vénen temps difícils per als usuaris de Rodalies. El nou episodi, probablement el més conflictiu des del caos de Bellvitge, es preveu a partir del mes d’abril. La construcció de la futura estació de Sagrera-Meridiana obligarà a tancar Sant Andreu Arenal, de manera que els milers d’usuaris de tres línies hauran de ser desviats al metro.
Línies afectades: la C-4, procedent de Manresa i que travessa el Vallès Occidental, amb 105.000 viatgers diaris; la C-3, amb origen a Vic i que travessa el Vallès Oriental, amb 23.000; i la C-7, que ve de Castellbisbal i passa per Cerdanyola Universitat, amb 16.000 'clients' al dia.



Qui farà el negoci

Les obres de l’estructura i els accessos a la macroestació de la Sagrera costaran 589 milions d'euros. Els treballs, inclouen la construcció de la caixa de l’edifici i els accessos.

La unió temporal d’empreses (UTE) integrada per Dragados, Acciona, Comsa i Acsa va guanyar les obres de construcció de la caixa per 366 milions d’euros, mentre que els accessos van ser adjudicats a la UTE formada per Rubau, Copisa, FCC i Ferrovial Agromán per 222 milions d’euros.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat