Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
[Centenars de persones es manifesten a València contra l'Europa del Capital]‏
25 mar 2010
Unes 1500 persones s'han manifestat pels carrers del centre de València convocats per la "Campanya contra l’Europa del Capital i la Guerra i les seues Crisis, Per la Solidaritat entre els Pobles".
capçalerauepv.jpg
maniuepv.jpg
capçalerauepv2.jpg
La manifestació era la resposta de l'esquerra valenciana a la cimera de ministres de la Unió Europea celebrada precisament hui a la capital del Túria.

Al llarg de la manifestació s'han corejat lemes contra el capitalisme i la crisi i en favor del repartiment de la riquesa i del treball; contra l'Europa dels estats i en favor d'una Europa socialment justa de pobles i persones lliures. També s'han sentit crits de suport als sectors més desafavorits pel sistema com ara les dones, els i les immigrants i els i les joves. El manifest de la campanya valenciana feia una crida a tots els moviments socials "a unir-se en la lluita contra la injustícia estructural del sistema promogut per la UE i per la creació d’alternatives basades en la solidaritat entre els pobles".

Dins la manifestació cal destacar el l'Esquerra Independentista, agrupada en torn a la Coordinadora de l'Horta contra la crisi -formada per la COS, Endavant (OSAN), Maulets, SEPC i CS Terra i protagonista als últims mesos de diferents accions anticapitalistes en l'àrea metropolitana de València- que ha sigut el més nombrós i on els crits de protesta no han cessat en tota la marxa. Al manifest fet públic hui per l'Esquerra Independentista es denunciava el caràcter antidemocràtic d'una Unió Europea creada com a gestora del gran capital i per tant com a projecte contrari als interessos de les i els treballadors i responsable dels plans per incrementar la seua explotació. En aquest sentit l'independentisme ha destacat la hipocresia que suposa la celebració per part de la Unió de les dues cimeres que tindran lloc a València, la de igualtat i la de sostenibilitat, ja que l'Europa capitalista està promovent tot el contrari. Així des de l'Esquerra Independentista s'ha fet una crida a la classe treballadora per tal d'organitzar-se i construir un moviment fort i combatiu que plante cara al "sistema capitalista i els que se'n beneficien".

La mobilització ha acabat després de la lectura del manifest conjunt a la porta dels jutjats després que la delegació de govern haguera forçat a última hora un canvi en el lloc d'acabament de la manifestació.

This work is in the public domain

Comentaris

Banderes
28 mar 2010
Perquè creus que cal destacar la presència de la "Esquerra Independentista"?
és lògic
28 mar 2010
Perquè això és una nota de premsa difosa per la Coordinadora de l'Horta contra la crisi, que és gent de l'esquerra independentista, i lògicament destaquen la seva presència

un que no hi sigui (perquè està a casa rabiant i treient bilis sectari pels comentris de les pàgines de contrainformació, per exemple), no tindria gaire a destacar, però qui hi va i ho explica destaca el que vol

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more