Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Lleida] Una trentena de persones es concentren com a mostra de rebuig a la visita dels reis a Lleida
23 mar 2010
Un desmesurat desplegament policial dels Mossos d’Esquadra encapsula la concentració i barra el pas a la trentena de persones concentrades davant de la subdelegació del govern espanyol com a mostra de rebuig a la visita del rei Joan Carles de Borbó en motiu de la reinauguració de la Llotja.
concentrweb1.jpg
Una trentena de persones s’han concentrat aquesta tarda davant de la subdelegació del govern per mostrar la seva oposició a la visita que han realitzat avui els monarques espanyols a Lleida en motiu de la reinauguració de la Llotja.

Tot i el caràcter pacífic de la concentració, els Mossos d’Esquadra han reaccionat desmesuradament encapsulant la concentració i barrant el pas als manifestants, a més d’impedir l’entrada i la sortida de gent a la concentració. Al finalitzar la concentració, un grup de mossos de paisà han seguit a les persones manifestants i han procedit a la identificació d’una d’elles.

Durant tota la concentració s’ha cridat contra la monarquia i l’actitud de vassallatge que mostra constantment el PSC convidant als reis a esdeveniments d’aquest tipus, a més de crits contra els Mossos d’Esquadra.

Davant la visita del rei Borbó i la desmesurada resposta dels Mossos d’Esquadra, AJLL, CUP i SEPC:

- Denunciem que aquesta no ha estat la primera vegada que un Borbó participa d’actes oficials de la ciutat; així doncs, l’equip de govern del PSC convidava fa uns mesos al Príncep Borbó a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny; tot plegat un conjunt d’actes innecessaris que suposen una despesa importantíssima per a la Paeria, i en conseqüència, per a tots i totes les ciutadanes. En temps de crisi com els que vivim actualment, actes com aquest són del tot prescindibles i innecessaris.
- Lamentem que el govern municipal, amb l’alcalde Àngel Ros al seu capdavant, segueixi amb la mateixa línia de convidar membres de la monarquia espanyola als actes inaugurals, sabedors del que això representa, és a dir, portar a Lleida un dels símbols més representatius de la nostra opressió per part de l’Estat Espanyol des de fa més de tres segles.
- Volem deixar palès que el desplegament dels Mossos d’Esquadra ha estat un cop més desproporcionat; respostes policials com la viscuda avui pels manifestants atempten directament contra el dret de manifestació, a més d’evidenciar la intransigència dels seus responsables polítics.
- Entenem que mostres de rebuig com la d’avui serveixen per evidenciar el malestar de la ciutadania amb aquest tipus de visites, i que se seguiran donant, tants cops com faci falta, per fer-los entendre que a Lleida cap membre de la monarquia espanyola no és benvingut.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more