Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Un cap de setmana de calçots, pintura de façanes i antiavalots a la Colònia Castells
23 mar 2010
Estat de paranoia a la Colònia Castells
48 hores de presència policial per una convocatòria de rehabilitació
Les Corts/Barcelona.- Per aquest darrer cap de setmana els i les habitants de la Colònia Castells que estan per la defensa de la mateixa i oposant-se a la seva destrucció havien convocat a unes jornades per tal de rehabilitar les parts més abandonades i dignificar un petit barri que s'ha anat deteriorant per la deixadesa i voluntat de l'Ajuntament, que porta més de 20 anys matxacant a la gent que hi viu.
Actualment, la colònia, afectada per un PERI des dels anys 70, està a l'espera del reallotjament de desenes de famílies que hauran de buidar desenes de cases. Part del veïnat i, evidentment, l'Ajuntament pretenen enderrocar aquestes cases en quant quedin buides, fet al que s'oposen l'altre part que viu a la colònia.
La jornada del cap de setmana pretenia dignificar les parts més abandonades, rehabilitant façanes, parterres amb arbres i plantes, donar-li una nova embranzida a l'hort, que porta okupat més d'un any, i acabar amb la celebració d'una calçotada i una xerrada amb persones vingudes del Bon Pastor, Barceloneta i Forat de la Vergonya, per compartir experiències al voltant dels barris sotmesos al xantatge de l'expropiació.
Però a la regidora del Districte de Les Corts, Montserrat Sánchez, li devia semblar altament subversiu i alterador de l'ordre públic realitzar tals propostes, així que ha decidit tenir tot el cap de setmana un dispositiu policial per controlar qualsevol mínim moviment dins de la colònia. Així, des del dissabte 20 a les 7 del matí, es van poder començar a sentir les primeres ràdios de municipals passejant-se per la colònia i no han marxat, ininterrompudament, fins la nit del diumenge 21. Un cop la gent ens vam anar juntant i començant a treballar vam començar els problemes i les amenaces: havia ordre directa de la regiduria del districte de no permetre cap activitat que alteri l'estat actual de la colònia, ni pintar façanes, ni reparar-les, ni res. Cap explicació lògica, només la de l'amenaça de "si no feu cas us fotrem calents". Així i tot, donat lo absurd de la situació, es va aconseguir torejar-los i es van poder pintar algunes façanes, netejar un parterre deixat des de fa anys, treballar l'hort i seguir amb les millores d'un petit ateneu del que aviat gaudirem a la colònia.
Diumenge augmenten les provocacions
Diumenge al matí, quan es feien les activitats més públiques, la presència de guàrdia urbana era més visible que el dia anterior. A primera hora del matí li van treure una taula de fusta que tenia al carrer a un dels veïns per suposada alteració de la via pública. Segons anava avançant el matí i el nombre de persones que acudia a la convocatòria creixia, se'ns feia saber que no ens deixarien posar res directament sobre el carrer, ni taules ni cadires, alhora que nosaltres els hi féiem saber que fariem les nostres activitats més enllà que ens les permetessin o no.
Cap al migdia però, amb els calçots començant a sortir i tot preparat per menjar, taules i cadires al carrer també, van aparéixer 3 dotacions d'UPAs (antiavalots) disposades a desallotjar el rebel mobiliari domèstic. Una hora i mitja després, quan els mandos policials devien estar dinant, vam optar per repetir l'operació i vam poder menjar amb taules i cadires al carrer; però això no es pot permetre al refinat districte de Les Corts i a l'estona van tornar a aparéixer una trentena d'antiavalots amb escuts i cascos preparats per restablir l'ordre públic tan malmés per una cinquantena de persones fent una calçotada al carrer, amb les seves taules i cadires i tot. Malgrat la tensió i l'estupefacció dels allà presents i dels vianants que es creuaven amb la poc creïble situació, es van tornar a retirar acompanyats per una ovació popular per una feina tan ben feta i crits de "Cap cadira és il·legal" o "Tenir cadires al carrer no és cap delicte".
Com a reflexió a l'assemblea convocant de tan subversiu acte ens queda el pensar que si s'han posat tan nerviosos deu ser perquè els hi toquem la llaga i això ens alegra i embraona. En la mateixa línia provarem de continuar.
A la Barcelona, marca registrada, la llibertat d'expressió i al carrer pretenen que estigui en mans de mercenaris i politiquillos mediocres. Ho porten clar responem noslatres.
Salvem la colònia 23/3/10
Mira també:
http://salvemlacolonia.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un cap de setmana de calçots, pintura de façanes i antiavalots a la Colònia Castells
23 mar 2010
lo mejor vel concierto de la emily, que gran cantauatora ademas de muy guapa y revolucionaria
La Colònia Resisteix a calçotades
25 mar 2010
A tope amb la Coloni! Cada vegada sóm més els que ens juntem i es nota que començen a tenir por (quina actuació més pèssima per part de la regidoria)
Així començen les transformacións dels sistemes, desde lo social, neixent desde l'arrel dels conflictes.
Endavant genteta que s'està fent molta feina i ven feta!!
Sindicato Sindicat