Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Dissabte 20 de març Manifestació 'la Barceloneta es rebel·la'
18 mar 2010
Dissabte 20 de març del 2010: la Barceloneta es rebel·la. Manifestació pel dret al barri, per l'anul·lació definitiva del 'pla dels ascensors' i per un barri popular (no al monocultiu turístic)
cartell mani 20.3.10.jpg
Als veïns i veïnes de la Barceloneta, als dels barris de Barcelona, especialment dels barris en lluita, a tot l'arxipèlag de resistències de la ciutat i arreu:

Un cop més, sortirem juntes al carrer per defensar el barri. Serà el quart any que una manifestació recorrerà els carrers de la Barceloneta i enfilarà cap a plaça Sant Jaume per aturar el 'pla dels ascensors'. Aquesta vegada, a més, celebrarem que, gràcies a la lluita, el pla està pràcticament parat. Si no hagués estat per la lluita de tants i tantes, avui ja s'estaria aplicant un pla que era un veritable despropòsit; un pla fet a esquenes dels veïns i al servei de les immobiliàries i el capital. (No cal dir que el problema no han sigut mai els ascensors, sinó que per fer-los lloc es volen enderrocar edificis sencers i fins a un 20% dels veïns perdrien el seu pis, volguessin o no volguessin).

Fa més de tres anys, podia semblar que la batalla estava perduda d'entrada. Però la batalla perduda és aquella que no es comença. Ens vam negar a creure que no es podia fer res i que ja estava tot venut, per poderosos que fossin les maquinàries a què ens enfrontàvem. Ens vam negar a acceptar que el barri fos decidit des de dalt al dictat de l'especulació i el talonari. Ens vam negar que el destí de la Barceloneta fos ser un pastís immobiliari i un monocultiu turístic.

Però la lluita per l'anul·lació del pla encara no està guanyada. El pla dels ascensors està parat políticament però segueix ben vigent sobre el paper i a punt per a aplicar-se quan amaini la crisi i les immobiliàires trobin l'ocasió de rapinyar, o quan el Districte així ho decideixi... Per això cal aconseguir l'anul·lació definitiva. Cal dir-ho ben alt i ben clar una vegada més. Pot ser que sigui l'últim esforç abans de la victòria, una victòria del barri contra la força bruta de l'especulació. Entre tantes derrotes, no seria el primer cop que a la Barceloneta es para un pla urbanístic. Si vam poder amb el pla de la Ribera, podem amb el 'pla dels ascensors'!

També sortirem al carrer per una altra gran problemàtica del barri: la sobreexplotació turística. El problema no són els turistes en si, sinó que els centenars d'apartaments turístics que han proliferat són habitatges que perden la seva funció social per passar a ser un negoci. No es pot consentir que a una veïna li facin mòbbing o no li renovin el contracte per posar un apartament turístic a 150 euros la nit. També és una vergonya que enderroquessin els xiringuitos en compliment de la Llei de Costes i després hagin plantificat l'Hotel Vela enmig de la mar, una mole de 100 metres d'alt per a turistes de luxe que ens ha robat l'horitzó.

Però hi ha molt més per guanyar a més de l'anul·lació del pla dels ascensors. Estem lluitant pels nostres drets. I és que tenim dret al barri; tenim dret a decidir col·lectivament com volem viure en aquest tros de terra triangular a la vora del mar que és casa nostra, casa de tots, dels que hi som i dels que vénen, la Barceloneta. Tenim dret a quedar-nos al barri i a no veure'ns forçats a marxar-ne per motius econòmics. Tenim dret a un habitatge digne i assequible que no ens hipotequi la vida. També tenim dret a una educació gratuïta i en condicions, mentre els nens del CEIP Mediterrània fa més de tres anys que estan en barracons. Tenim dret a la cultura i a l'esport, mentre no hi ha cap equipament esportiu gratuït o més assequible, ni cap local d'assaig per a músics, i encara es posen pegues a les festes populars. Tenim dret a l'espai públic, a fer servir el carrer com a lloc de trobada sense haver de pagar una fortuna en una terrassa. I és que els drets són conquestes col·lectives que han se ser defensades dia a dia perquè no quedin en meres paraules. Això prou que ho ha de saber un barri popular com la Barceloneta amb tanta tradició de lluita obrera a la fàbrica, al port o al mar.

Sortirem junts al carrer perquè tenim dret a la Barceloneta, i perquè, com deia la nostra companya Emiliona, que tant estimava i lluitava, al barri se l'ha de defensar.

***

Abans de la manifestació farem una botifarrada popular, a les 14.30h a la plaça del mercat. Després, a les cinc, començarem la manifestació pels carrers del barri, i a les 17.30h sortirem vent en popa a tota vela des de la plaça de l'església cap a plaça Sant Jaume! Hi haurà acompanyament musical! Porta també la teva cassola!

11h punt d'informació i preparació de materials a la plaça del mercat
14.30h botifarrada popular a la plaça del mercat
17h manifestació pels carrers del barri
17.30h manifestació cap a Sant Jaume des de la plaça de l'església
Mira també:
http://www.labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dissabte 20 de març Manifestació 'la Barceloneta es rebel·la'
18 mar 2010
video 9min. veins-es parlant del barri
Re: Dissabte 20 de març Manifestació 'la Barceloneta es rebel·la'
18 mar 2010
http://www.youtube.com/watch?v=G1llRWlxmAw
Re: Dissabte 20 de març Manifestació 'la Barceloneta es rebel·la'
18 mar 2010
ojo que la convocatoria del cartell que es veu al video del link del missatge anterior, es de l'any passat, per si de cas algu no es confongui.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more