Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Lleida] Brindis per la llibertat d'Amadeu Casellas
17 mar 2010
El passat dimarts dia 9 de març de 2010 el nostre company Amadeu Casellas va sortir finalment de la presó després de més de 24 anys de privació de llibertat pel simple fet d’ajustar comptes amb les entitats bancàries que tant de mal segueixen fent a la nostra societat.

L’Amadeu ja era conegut als anys 70 com a militant llibertari i per aquesta raó a partir d’aleshores va estar entrant i sortint de diversos centres penitenciaris fins a l’any 1987 en que va ser definitivament empresonat fins aquesta setmana passada.

Un cop a dins, ha estat reconegut contínuament per la seva fervent defensa dels pocs drets dels que encara disposen el col·lectiu de preses. És per aquesta raó que des del moment de la seva detenció, han sigut molts els casos en que funcionaris, actuant com a botxins del sistema i recolzant-se amb falses proves i testimonis, li han infligit tot tipus d’aïllaments tant físics com de comunicació amb l’exterior i se l’ha privat de gran part dels drets que la majoria dels presos recuperen al llarg del compliment de les seves penes.

El cas és tant flagrant que tot i que a la primavera de 2008 sol·licita que se li apliqui el tercer grau penitenciari per haver esgotat ja el màxim d'anys legal d'estada a la presó i, per tant, correspondre per llei, reb la negativa de les institucions penitenciàries. Aquest fet el porta a protagonitzar una duríssima vaga de fam que dura gairebé de 80 dies.

Però no ha estat fins al 9 de març en que un jutge ha comprovat els expedients i ha resolt que Casellas hauria d'haver sortit de la presó vuit anys enrere.

Des de Lleida volem doncs celebrar el definitiu alliberament del nostre company, però alhora continuem condemnant que aquest cas, com tants altres, no impliqui responsabilitats polítiques.

Us convoquem el proper dijous 18 de març a les 19.30h a l'IEI, a la Plaça de la Catedral de Lleida. Brindarem amb cava com l'ocasió es mereix.

L’AMADEU JA ÉS FORA, PERÒ ENCARA EN QUEDEN MOLTES A DINS. PRESONS DEMOLICIÓ, LLIBERTAT PRESES POLÍTIQUES!

18 de març de 2010

Assemblea Antirepresiva de Ponent

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Brindis per la llibertat d'Amadeu Casellas
18 mar 2010
Bones !!! El passat dia 13 de març durant la celebració de la kalçotada popular de Preixens (La Noguera)unes 150 persones van fer un brindis per la llibertat del Amadeu Caselles.
Nota: Si algú dels que feien fotografies o llegeix, faci el favor de publicar-les.

Salut antipresons !!!
Sindicat Terrassa