Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC arran de la invitació de l’inspector general de l’exèrcit a jurar bandera a la comunitat universitària de la UPF
16 mar 2010
El passat divendres 12 de març va aparèixer a l’apartat d’activitats de la xarxa intranet de la Universitat Pompeu Fabra una invitació de l’inspector general de l’exèrcit, el tinent general Fernando Torres González. L’anunci explica que es fa latent una necessitat d’establir lligams entre les forces armades i la societat per tal de copsar la rellevància que pren ara mateix la defensa nacional. Així la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals espanyoles conviden a la comunitat universitària a participar d’un acte de jurament de la bandera espanyola al mes de maig coincidint amb la setmana de les forces armades.
crema_bandera_espanyola_475.jpg
Fruit d’aquesta publicació nombrosos estudiants s’han mostrat indignats amb l’actitud de la universitat, ja que no entenen a quina lògica responen la difusió d’actes d’aquesta mena. La UPF ha explicat que la divulgació de la invitació respon a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l’exèrcit car existeix una bona relació de cooperació.
Davant d’aquest succés el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol fer constar les següents consideracions:

* La invitació de la Ponència de Cultura de Defensa i les cases regionals només es comprèn com una clara mostra de provocació i crispació cap a la societat catalana en un moment en que el sentiment independentista va a l’alça.
* La publicació d’aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads.
* La bona relació que ha expressat la universitat que manté amb l’exèrcit espanyol és motiu de preocupació atès que els papers i valors que propugnen ambdues institucions són absolutament antitètics.

En aquest sentit el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigeix

* La retirada immediata de la invitació de l’inspector de l’exèrcit a jurar bandera.
* Unes disculpes del rectorat pel succés tan greu i que ha aixecat malestar entre la comunitat universitària. En la mateixa línia entenem que cal un compromís del rectorat en que aquesta mena d’actes no siguin divulgats pels canals interns de la UPF.
* Unes explicacions del rectorat on es detalli quina mena de relació de cooperació hi ha entre la universitat i l’exèrcit espanyol.

Finalment el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans anima a la comunitat universitària a mostrar el seu rebuig vers les iniciatives que alimenten l’espanyolisme i el militarisme dins de la universitat.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 15 de març de 2010
Mira també:
http://www.sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC arran de la invitació de l’inspector general de l’exèrcit a jurar bandera a la comunitat universitària de la UPF
16 mar 2010
Em sembla fantastic aquesta invitació,fruit de la llibertat de triar les opcions personals de qualsevol personal i d´altre banda vull animar totes les forçes fatxes com els membres de SEPC els que quedem ben retractats amb la seva actitud fatxende, antidemocràtica i totalitària. Estudiant per la llibertat
Re: Em cago en la rojigualda i em rento el cul amb l'estelada
16 mar 2010
... i viceversa!
Re: El SEPC arran de la invitació de l’inspector general de l’exèrcit a jurar bandera a la comunitat universitària de la UPF
16 mar 2010
no veas con el Moreso menudooo perro.

darle caña!!
Sindicato Sindicat