Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-AIT] Concentració contra la precarietat dels Serveis d'Emergències de Catalunya 061-112
15 mar 2010
concentració que es farà el dia 16 de març de 10:00 a 12.00h del matí a les instal·lacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), situades al C/ Pablo Iglesias 101-115 d'Hospitalet de Llobregat, i a la que es convoca a tota la plantilla que no estigui treballant en aquell moment, i a tothom que es vulgui solidaritzar amb les reivindicacions de CNT a l'empresa Atento al servei 061.
La Secció Sindical que CNT té al Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (el telèfon 061), té prevista una concentració a la porta de les instal·lacions del lloc de treball on es reben les trucades d'emergències i on es gestiona la mobilització de les ambulàncies, serveis externalitzats a l'empresa Atento Teleservicios España S.A.U. D'altra banda es preveu la presencia de directius del Sem i del Departament de salut de la Generalitat a les instal·lacions.


La convocatòria és per a reclamar una millora de les condicions de feina dels teleoperadors/es i gestors/es del 061, que denuncien les condicions precàries amb les que es veuen forçats a treballar. El malestar gira al voltant de l'aplicació del Conveni Col·lectiu del Telemàrketing (Contact Center), un conveni que consideren poc adequat per a un servei que, allunyat del telemàrketing, ha de respondre a les emergències de la ciutadania, i que, a més, s'aplica de manera irregular.


CNT denúncia, entre altres, les irregularitats a les nòmines, el no pagament de determinats plusos, les dificultats per a gaudir festius, la temporalitat dels contractes, la no actualització de l'IPC durant el 2009, la nul·la voluntat de negociació i d'informació per part de l'empresa, les vulneracions constants del dret a la llibertat sindical, les deplorables condicions del material, la no neteja del lloc de feina cap dia de l'any, la manca d'higiene en auriculars i altres utensilis, la imposició dels períodes de vacances en comptes de la seva negociació, etc. Factors que acaben provocant una situació laboral totalment inadequada per als treballadors/es que s'encarreguen de donar resposta a les situacions d'emergència vital.

COM ARRIBAR-HI?

FGC
Linies: S8, S4, S33, R5, R6, L8
Temps del trajecte: 10 minuts aprox.

- PLAÇA ESPANYA
- Magòria-La Campana
- Ildefnos Cerdà
- EUROPA-FIRA (es pot baixar aqui)
- GORNAL (si es baixar aqui, queda més a prop)

METRO
Linia: L-1 Vermella

- Estació de Bellvitge

EXPLICACIÓ PER ANAR CAMINANT DES DE BELLVITGE o GORNAL.

- Caminar fins AVINGUDA GRAN VIA,
- Creuar l'AVINGUDA GRAN VIA a l'alçada d'un pont (l'ùnic que hi ha!)
- Un cop creuat el pont, s'ha de seguir tot recte pel CARRER MIGUEL HERNÁNDEZ (hi ha un Edifici de MRW)
- Després de 2 carrers, s'ha de girar a la dreta i agafar el CARRER BOTÀNICA (veureu molts cotxes aparcats i algunes ambulàncies del 061)

BUS
Linia: 79
Temps trajecte: 30 minuts aprox.

- PLAÇA ESPANYA CANTONADA AMB GRAN VIA
- Després de 9 parades s'ha de baixar a PEDROSA "A" - CIÈNCIES

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat