Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Participació massiva en la consulta de l'IES de Ripoll
15 mar 2010
El 75% dels alumnes ha participat en la consulta, celebrada en només 30 minuts · El 'sí' a l'Estat propi guanya per un aclaparador 83%.

Després que el temporal de neu de la setmana passada obligués a suspendre les classes i per tant la consulta sobre la independència de Catalunya que havia de tenir lloc a l'IES Abat Oliba de Ripoll, finalment aquest dilluns i demà dimarts es celebra el referèndum simbòlic d'autodeterminació, dels primers que s'organitza en instituts del país. En les votacions d'aquest dilluns, celebrades durant l'hora del pati, ha votat el 75% dels alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat, amb una aclaparadora majoria del 83% de vots favorables a la independència de Catalunya. La consulta ha estat organitzada pels mateixos alumnes amb el suport dels professors i la direcció del centre, i es tancarà demà dimarts, on segons l'organització és possible que votin els pocs alumnes que encara no ho han fet.
IES_ABAT_OLIBA_3.jpg
Els resultats de les votacions d'aquest matí de dilluns han estat d'un 83% de vots pel sí, 7,98% pel no i 8,99% de vots en blanc. Pel que fa a la participació, en la primera de les dues jornades habilitades per votar ho han fet el 74,94% dels prop de 200 alumnes majors de 14 anys del centre.

Cal recordar que el PP de Girona va qualificar el referèndum estudiantil de 'despropòsit', i han assegurat que demanaran explicacions al conseller d'Educació, Ernest Maragall, perquè consideren que la iniciativa és 'il·legal'.

Una consulta organitzada pels alumnes

La iniciativa va néixer després que molts alumnes del centre, que recull estudiants de diversos municipis del Ripollès, no van poder exercir el dret a vot el 13-D perquè els seus pobles no feien consulta o perquè no tenien els setze anys reglamentaris.

Segons els promotors de la consulta a l'IES Abat Oliba [perfil a Facebook], 'amb 14 o 15 anys ja ets prou gran com per donar la teva opinió', i per això van tirar endavant la consulta a l'Institut.

El referèndum compta amb el suport de la direcció del centre després que els professors s'hi pronunciessin a favor al claustre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Adolfo Hitler tambe feia aixo
16 mar 2010
El Fuhrer al 1945 quan les coses es posaven 'xungues' enviaba als nanos de quinze anys a combatre al front.
Tampoc no tenia res a perdre i ets d'aillo mes facil rentar el cervell dels mes joves!
Sindicato Sindicat