Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[antifeixisme] Dissabte 13: Tothom a Sants!
12 mar 2010
Concentració 17.00 h
Plaça Joan Peiró, Estació de Sants
ALS VEÏNS I VEÏNES DE SANTS:
MENYS FEIXISTES, MÉS RECURSOS SOCIALS

El proper dissabte 13 de març, Josep Anglada vindrà a presentar el seu programa xenòfob al nostre barri. Amb la por a la immigració com a bandera, aquest dirigent feixista pretén aprofitar la difícil conjuntura política, econòmica i social que travessem per aconseguir recolzament electoral a le s seves aspiracions polítiques.

Des de l’Assemblea de Barri de Sants, entenem que la intervenció del polític ultradretà no ha de passar desapercebuda pel teixit associatiu del barri, i que ha de ser resposta, fermament, pel conjunt del poble de Sants.

És intolerable que es posi en joc la convivència entre veïns per l’ambició política i els deliris racistes del franquista vigatà. És intolerable que es busquin culpabilitats en els immigrants, per una crisi econòmica provocada per l’avarícia d’entitats financeres i empreses immobiliàries. És intolerable que s’insulti, d’aquesta manera, la memòria antifeixista del poble de Sants.

Al llarg dels anys 90, amb la lluita del tot el teixit social santsenc i barceloní, vàrem aconseguir fer fora de la plaça dels Països Catalans les concentracions neonazis, racistes i espanyolistes, que es celebraven cada 12 d’octubre. En la darrera dècada, aquest mateix teixit social s’ha esforçat, en la mesura de les seves possibilitats, en construir ponts de diàleg entre les diferents comunitats nouvingudes al barri, amb l’objectiu de fer de Sants una sola comunitat, amb les seves pluralitats i amb els seus recels inicials a superar.

Sabem que no és senzill cohesionar i reinventar un barri quan hi ha elevats nivells de veïnat nouvingut, i tots –escoles, associacions de veïns, entitats culturals- sabem que aquests fràgils equilibris es posen en joc en contextos on els recursos socials i econòmics se’ns presenten com a escassos. Perquè coneixem els esforços que suposa conviure des de la diversitat i, sovint, des de la desigualtat, totes i tots hem de rebutjar que polítics oportunistes destrueixin les nostres aspiracions a viure, juntes i junts, unes relacions justes, respectuoses i enriquidores.

Avui, les solucions als nostres malestars no passen per culpabilitzar els més febles, sinó que exigeixen la implicació de tots els sectors de la nova comunitat santsenca per a construir el barri que volem.

Aquest objectiu, en primer lloc, demana crear espais comuns entre tot el veïnat –sigui quin sigui el seu orígen-, tal i com ja s’està fent i com ens comprometem a fer més encara. Hem d’ensenyar-nos mútuament com vivim el barri, i establir mecanismes per a resoldre, plegats, els problemes sovint derivats de la incomunicació. Apel•lem, en aquest sentit, a un reconeixement comú: a les escoles, a les entitats veïnals, a les festes de barri, als comerços, als carrers. Hem d’organitzar-nos plegats. Somiar junts foragitarà els malsons individuals.

En segon lloc, la situació actual requereix –amb urgència- dirigir els recursos públics cap a polítiques socials. Exigim a les diferents Administracions que orientin els seus pressupostos cap a les necessitats de la comunitat: a les escoles, als centres d’atenció primària, a les entitats veïnals, a la creació de llocs de treball als barris. No pot ser que es destinin recursos a grans indústries multinacionals i en canvi el veïnat tingui la sensació d’haver de competir per uns recursos socials insuficients. Apel•lem a tot el teixit social santsenc a organitzar-nos junts i a treballar per fer efectiva aquesta redistribució de la riquesa.

Aquestes són les mesures de fons per a un futur de convivència al barri; les respostes urgents passen per a aïllar socialment les provocacions irresponsables de feixistes com Anglada.

Fora feixistes dels nostres barris!
Potenciem l’organització del veïnat, sigui quin sigui el seu origen!
No acceptarem que, amb el discurs de la crisi, se’ns retallin drets socials!

[ASSEMBLEA DE BARRI DE SANTS]
Mira també:
http://abs.sants.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [antifeixisme] Dissabte 13: Tothom a Sants!
12 mar 2010
Plataforma per Catalunya, ni a Sants ni enlloc!!

El proper dia 13 de març, el partit polític Plataforma per Catalunya (PxC) fa la presentació de la seva candidatura a les properes eleccions a la Generalitat de novembre del 2010 a l’hotel Barceló de l’Estació de Sants. PxC va néixer a partir de l’agrupació local Plataforma Vigatana del conegut Josep Anglada el 2003. D’ençà es presentaren a diferents eleccions municipals aconseguint fins a 17 regidors a diferents poblacions catalanes el 2007.

Ara aquest partit, inscrit en el corrent nacional-populista, decideix fer el “gran” salt a les eleccions a la Generalitat. Aquesta és la història d’un conte ja viscut. Tant aquí com en altres països europeus, partits xenófobs com l’FPO austríac de Jörg Haider, el Vlams Beelang belga, la Lega Norte italiana o el FN francés es recolzen entre si per difondre la seva ideologia racista i clarament anti-islamista. Els fets per la construcció a Premià d’una mesquita el 2002 i l’acció de PxC llavors ens en donen una bona idea quan mesos abans s’havien trobat els partits a Brusel•les. Una altre exemple és el fet que una part dels fons per iniciar la campanya del 2010, PxC provenen del conegut ultrdretà suec Patrik Brinkmann, que entre d’altres també finança l’NSP, hereu de l’ideari del NSDAP (Partit Nacionalsocialista Obrer) d’Adolf Hitler a Alemanya

Tots aquests partits han emprat una estratègia comuna: no identificar-se ni amb les dretes ni les esquerres, sinó apel•lar les persones originàries que veuen com Europa i les seves nacions estan sent amenaçades per la immigració, sempre identificada amb la delinqüència i la inseguretat. El rebuig a la immigració i la islamofòbia, junt amb un populisme nacionalista, són els esquers amb els que aquests partits s’han fet un lloc a nivell local, regional o nacional de molts estats europeus.

“Los españoles primero” d’altres partits com Espanya 2000 o Democracia Nacional o “els catalans primer” de PxC són eslògans que es repeteixen una i altre vegada, posant a la població autòctona com a víctima davant de la invasió musulmana i d’una discriminació negativa per part de les administracions. L’estratègia de culpar a la migració de la situació econòmica i social és central com a forma d’agregació d’aquestes agrupacions polítiques. Les persones migrants són reduïdes a quelcom que, com les matèries primeres, són necessaris per la nostra producció, però que no han de ser subjectes de cap mena de dret o assistència.

A les files de PxC, però, i tot i declarar-se com una plataforma ciutadana ni d’esquerres ni de dretes, trobem vells coneguts del feixisme espanyolista i català: Josep Anglada, que va ser el delegat de la Fuerza Nueva de Blas Piñar a Catalunya i que segons les seves pròpies paraules “diu el franquisme, la bandera espanyola i l’àliga imperial al cor” o el seu regidor a Manresa, Albert Pericas, conegut com “Animal” per la naturalesa de les agressions continuades que cometé al llarg dels 80 i 90 a Manresa i Barcelona contra migrants, homosexuals, o militants d’esquerra. També el delegat a Badalona, Carles Francisoud, condemnat per atemptats i agressions en qualitat de cap de Milícia Catalana, grup ultracatòlic que intervení als 80 a Catalunya.

Al barri de Sants vam trigar anys i molta repressió per fer fora els feixistes de les nostres places els 12 d’octubre, i ara no permetrem que les mateixes ideologies, per molt que maquillades i modernitzades, tornin als nostres carrers.

Per això ens volem sumar a la convocatòria de rebuig que es durà a terme el proper dia 13 de març a les portes de l’Hotel Barceló a les 17 hores, per dir una vegada més, i les que calguin, que no volem feixistes ni a Sants ni enlloc.

Assemblea de Barri de Sants, març del 2010
Re: [antifeixisme] Dissabte 13: Tothom a Sants!
12 mar 2010
Tothom no! Deixeu-nos-en uns quants per Sabadell! xD
Dissabte 13 de març manifestació contra la crisi el racisme. A les 17:30 a la Pl Marcet.
Re: [antifeixisme] Dissabte 13: Tothom a Sants!
13 mar 2010
jo també a sabadell. Al vallès tampoc volem feixistes.
Sindicat