Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Contra el xantatge de la MAT
12 mar 2010
Després de la gran nevada de dilluns i de l’apagada elèctrica a comarques de Girona i en especial a l’Empordà, la conclusió més sonora del govern i de l’empresa espanyola de l’energia elèctrica ENDESA, amb la inestimable col•laboració del corral de columnistes a sou, és que amb la MAT això no hauria passat. Es veia a venir.
La solució a les torres gegantines que creuen el territori i es pleguen per desenes amb una nevada , és més torres, encara més altes, ben interconnectades per seguir afavorint el subministrament centralitzat i a gran escala, a partir d’instal•lacions monstre de generació elèctrica: nuclears, grans preses, centrals tèrmiques, parcs eòlics devastadors.

I això s’argumenta amb la imatge d’algun Poblet de l’Alt Empordà ara a les bosques i amb veïns enfrontats a les futures obres de la línia de 400.000 V. Com si aquesta línia es construís per a garantir el subministrament d’aquest llocs. Per la informació que disposem més aviat té que veure amb una imposició europea, o millor francesa, per estendre una autopista elèctrica entre les central nuclears del país veí i el Nord d’Africa, i si serveixen alguna prioritat local serà la dels polígons industrials , l’àrea metropolitana del negoci espasmòdic i “l’anhelat” Tren d’Alta Velocitat. Aquesta és la vertadera agenda tecnocràtica.

Només un suggeriment pel que fa a la xarxa de petits nuclis empordanesos, aïllats energèticament abans que existís el monopoli elèctric i el “progrés”: aprofitar l’energia eòlica, el vent abundant de la comarca, per fer energia per a ells, no amb macro generadors o molins de 100 metres d’alçada, com els que ara volen instal•lar, sinó amb unitats per a consum domèstic, de petita escala, que garanteixin l’autosuficiència i permetin desconnectar-se de la RED. Ja hi ha tecnologia tot i que deu tenir un preu.

I pel que fa a les necessitats imperioses del País, la capital i el diner…deixar-los que marxin decidits cap a l’abisme.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el xantatge de la MAT
12 mar 2010
Estaría molt bé que algú li donés algunes dades "tècniques " al Montilla i tots els "mitjans de comunicació " ,de el perqué NO A LA MAT i així tanquèssin la boca d'una puta vegada i sol.lucionar la falta de llum de 4 dies ja!!!.
Total suport i solidaritat a la gent DES DELS BOSCOS
ànims i molta canya!! PROU D'ESTRUCCIÓ DEL TERRITORI:
que tanquin la boca ( i apaguin la llum)
16 mar 2010
No m´extranya un pèl que en Montilla defensi la Mat, doncs li pesen les butxaques dels sobresous d´Endesa i altres coporacions.
Millor que tanquin la boqueta i vagin apagant llums, el que no es sosté, és aquesta letal adicció elèctrica!
Sindicato Sindicat