Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sanitat
Jornada Trans a Can Masdeu (Diumenge 14 Març)
11 mar 2010
“En els últims mesos hem viscut un periode de transició. Desprès de les fortes crítiques al model patolitzador de la transexualitat s'ha generat el debat sobre com construir una alternativa a aquest paradigma i de quina manera abordar en el futur la questió trans desde diferents àmbits...No estavem adormides, estavem pensant, reflexionant, estudiant l'estratégia, enfortint aliances amb altres col·lectius, esmolant els ganivets!
I aquí estem de nou, la resistència trans. Llestes per a hissar de nou les veles i tornar a la càrrega. Seguim amb el sabotatge trans al binomi home-dona, al sistema hetero-normatiu..."

al abordatge!!!
11:30> Taller d'Introducció al Drag King «...a metamorfoserse»

(Inversió Performativa i subversió de la masculinitat)

Les primeres manifestacions públiques de la cultura Drag King tenen lloc a mitjans de la dècada dels 80, coincidint amb l'emergència d'un qüestionament d'es d'un punt de vista queer de la cultura gai i lesbiana, així com de la introducció d'un nou discurs post-pornogràfic en quant a la representació del sexe. Diane Torr (Nova York), molt vinculada a les performances feministes nord-americanes dels anys 70 i a la crítica postfeminista de la indústria sexual, juntament amb Annies Sprinkle, comencen a realitzar una sèrie de tallers Drag King amb la finalitat de reflexionar i experimentar el procés d'aprenentatge polític (de presa de consciència) dels mecanismes a través dels quals els homes adquireixen autoritat i poder.

S'ha acabat la teoria...ara a metamorfosearse!

14:30> Dinar popular

16:30> Passi del video documental "El test de la vida real" (40 min): Documental que basa el seu plantejament en la teoria Queer, que dinamita els fonaments del dualisme predominant en la societat: home-dona, homo-hetero, normal-rar... Com a mostra de la diversitat de gènere, aquest programa retrata sis personatges en el seu dia a dia, una quotidianitat que no és la de l'home ni tampoc la de la dona ..., és la normalitat dels que no són "normals".

+ passi de curts:

"Trans en Lluita"
"Spot de la mani per la despatologització de la transexualitat 2009"
"Aquí está la resistencia trans"

17:45> Presentació de la Campanya Stop Trans Pathologization-2012 i del col·lectiu «TransBlock (Piratas del género)»

- Col·lectiu «TransBlock. Piratas del género»:

http://transblock.wordpress.com/

- Campanya Internacional «Stop Trans Pathologization-2012»

Aquesta es una campanya per la despatologització de les identitats trans (transsexuals i transgéneres) i per retirada d'aquestes identitats dels catàlegs de malalties psiquiàtriques. Xerrada - debat en la que reflexionarem sobre el binarisme de gènere, els rols masculí i femení, etc...

http://transblock.wordpress.com/stop-trans-pathologization/


HORARI
11,30h Taller d'introducció al Drag King «a metamorfosearse»
14,30h Dinar Popular
16,30h Documental "El test de la vida real" + "aquí està la resisténia trans"
17:45h Presentació de la Campanya Stop Trans Pathologization-2012 i del col·lectiu «TransBlock (Piratas del género)»
18,30h Xerrada-debat fins a les 20h

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa