Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Una trentena d’estudiants acudeixen al seminari “Dones la crisi ens fa més precàries” organitzat pel SEPC de la UdL
10 mar 2010
Una trentena d’estudiants acudeixen al seminari “Dones la crisi ens fa més precàries” organitzat pel SEPC de la UdL.
El seminari forma part de la tretzena d’actes organitzats a la ciutat pels moviments socials i l’Esquerra Independentista en motiu del 8 de març
Ahir, 10 de març, finalitzava el seminari sobre el patriarcat “Dones la crisi ens fa més precàries” iniciat el passat dimarts 2 de març i organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i reconegut amb dos crèdits de lliure elecció pels estudiants de la UdL. El SEPC valora molt positivament el seminari, que ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones que han participat activament tan en els debats com en les diferents activitats. Aquestes, han consistit en una xerrada sobre dones i crisi, un taller de rols antisexistes i antiautoritaris, una xerrada sobre l’avortament i la seva legalitat i un taller sobre anuncis sexistes i els cànons de bellesa.

Amb aquest seminari el SEPC ha volgut donar a conèixer les diferents formes d’opressió del patriarcat i la seva evolució tant en homes com en dones. Paral•lelament, un dels grans eixos de treball, debat i reflexió ha estat les conseqüències de la crisi econòmica sobre la situació la dona. La crisi, ha suposat un agreujant del sistema patriarcal, de la situació de la dona i ha esdevingut gran culpable de la situació de precarietat de dones joves estudiants i treballadores.
Per altra banda, també es va aprofundir sobre la necessitat de garantir un avortament lliure i gratuït i el dret d’autodeterminació de la dona. Polèmiques generades arrel de l’aprovació de la llei de l’avortament i les manifestacions del passat diumenge 7 de març.

El seminari forma part de la tretzena d’actes que l’Esquerra Independentista i els moviments socials de la ciutat han organitzat en motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora, aquestes també amb un fort contingut dedicat a denunciar les conseqüències de la crisi i el propi sistema capitalista sobre la dona. L’acte central fou una concentració sota el lema “Dones, la crisi ens fa més precàries” que tingué lloc el passat dilluns 8 de març a les 19,30 davant l’IEI i a la qual acudiren una quarantena de persones.

D’aquesta manera doncs, des del SEPC reivindiquem una vegada més la lluita antipatriarcal com a eix de la nostra lluita per aconseguir una educació eficient i de qualitat que faci dels i les estudiants unes persones crítiques amb allò que els envolta i en especial amb el sistema patriarcal, ubicat a la base del nostre ensenyament i societat.


Lleida, 10 de març de 2010

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
sepc.udl ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain
Sindicat