Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Concentracció davant del solar de Miles
10 mar 2010
Prou d'eliminar espais plens de vida. El solar de Miles és pel barri!

Dissabte 13 de març del 2010
a les 13h al passeig Joan de Borbó 11, barri de la Barceloneta

Concentració + paella popular + música + sorpreses + tu
Miles_News.png
cartell mani 20.3.10.jpg
Del 2004 al 2007, al número 11 del passeig Joan de Borbó de la Barceloneta, on ara hi ha un solar mort de riure i de fàstic, va haver-hi un espai per a l'antagonisme polític des d'on qüestionar el model de ciutat, un espai alliberat des d'on fer front a la violència immobiliària i urbanística, un espai social autogestionat contra la precarització de la vida, un espai de cultura lliure i de gratuïtat, un espai de trobada per a molts col·lectius i per al barri...

Davant de l'anunci d'un pla urbanístic de conseqüències devastadores per a la Barceloneta -l'anomenat pla dels ascensors-, comença a tramar-se una aliança entre okupes i veïnes. Es fa front comú contra l'enderroc sistemàtic d'habitatges i l'expulsió de veïns i contra l'especulació i la gentrificació galopants. La consolidació de la lluita del barri, amb la creació de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, fins arribar a la primera gran manifestació contra el pla dels ascensors del 9 de març del 2007, coincideix amb l'acceleració del procés de desallotjament i amb l'aprovació de l'ordre d'enderroc de l'edifici okupat. I és que el suport mutu entre Miles i l'Òstia havia arribat a resultar insuportable per als poders caciquils del barri, per a l'Ajuntament i per als interessos especulatius en un barri popular al costat del mar que s'havia convertit en tot un pastís immobiliari i en un fatal candidat al monocultiu turístic.

El juny del 2007, després d'un primer desallotjament i d'una reokupació, l'edifici on hi havia la primera pedra del barri és desallotjat i enderrocat brutalment, previ anunci d'última hora de l'Ajuntament de construir-hi habitatge social (per als afectats del pla dels ascensors!).

Tres anys després, on hi havia hagut un espai ple de vida, un espai polític, social i cultural que el barri s'estimava i havia fet seu, només hi ha un solar abandonat, un solar de la vergonya més, un solar de les mentides de l'Ajuntament i la seva política de desertificació.

Com que estem fartes de tanta mentida i impunitat, exigim que al solar almenys es construeixi l'habitatge social promès, que prou falta que fa a la Barceloneta, i que torni a haver-hi un espai social autogestionat pel barri des d'on tramar col·lectivament. No tolerarem de cap manera que al solar de Miles de Viviendas s'hi aixequi ni un hotel, ni apartaments turístics, ni una comissaria.

Com que el plaer de regalar-nos espais i drets no ens el trauran pas, el dissabte 13 de març ens trobarem davant del solar de Miles per fer-nos un regal, traient-nos-el, com no, d'un barret. Quedeu totes convidades, veïns i veïnes de la Barceloneta, dels barris de Barcelona i arreu, i de tot l'arxipèlag de resistències...

El solar de Miles és pel barri!

***

I el dissabte 20 de març, manifestació per l'anul·lació definitiva del pla dels ascensors i per un barri aveïnat.
Manifest i +info a http://www.labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentracció davant del solar de Miles
10 mar 2010
xè, però i era precís matar al cerdo pa fer açò?,
amb el fred que fa una xocolatada no hagues estat mal
Sindicat Terrassa