Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Tarragona] Unitat dels moviments socials contra el patriarcat
09 mar 2010
Avui, 8 de març del 2010, dia de la dona treballadora, unes 200 persones s’han manifestat pels carrers de Tarragona, convocades per la Coordinadora 8 de març, sota el lema "Dones! la crisi ens fa més precàries!". Aquesta plataforma està formada per diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista, del Camp.
8març10 Tarragona1.jpg
8març10 Tarragona2.jpg
La jornada reivindicativa del 8 de març, diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme, ha estat la culminació de nombrosos actes a Reus, Torredembarra i Tarragona. Durant els mesos previs diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista del Camp han organitzat xerrades, tallers, vídeo-fòrums i exposicions, que s’han visibilitzat a la manifestació d’aquest vespre a Tarragona.

La manifestació arrencà de la plaça dels Despullats i acabà amb la lectura del manifest a la portal de Consistori tarragoní. Durant el recorregut, els 200 manifestants cridaren lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o " fora els rosaris dels nostres ovaris" i es desplegà una pancarta a la plaça de la Font. A més, desprès de la manifestació una setantena de manifestants s’han acostat al proper Ateneu Popular l’Espina, on ha actuat la cantautora Cecília.

En els parlaments i en el manifest de la Diada s’ha remarcat la necessitat de les dones de continuar treballant i lluitant, on totes les organitzacions han de seguir demostrant que no és possible un funcionament diferent de la igualtat formal, més just pel conjunt de la classe treballadora, sinó es batalla contra l’opressió patriarcal.

Per primer cop a les nostres contrades la manifestació que ha recorregut els carrers de Tarragona era unitària. La mobilització ha estat convocada per AJ La Guspira, AJ Reus, AJ Tarragona, Ateneu Llibertari Alomà , Brigades Antifeixistes de Tarragona, Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, Casal Despertaferro, Cau de Llunes AFRT, CGT, Co.bas, CUP Tarragona, Dones en Acció, Endavant (OSAN), Esquerra Independentista del Camp, H20, IAC-USTEC, La Gainanada, Hora violeta, Maulets i SEPC.
Mira també:
http://www.pobleviu.cat
http://www.pobleviu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Tarragona] Unitat dels moviments socials contra el patriarcat
09 mar 2010
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Re: [Tarragona] Unitat dels moviments socials contra el patriarcat
09 mar 2010
Batasuna (unitat) o Herri Batasuna (unitat popular) ja estava present a la mani, repassa els sotasignants.

El futur és nostre!
Re: [Tarragona] Unitat dels moviments socials contra el patriarcat
09 mar 2010
Pancarta muda i 30 nom en una sopa de sigles... Segur que ningú es va enterar de qui organitzava a part dels convocants, i no tots. Quina manera de perdre el temps i anar passant els anys...
De sigla en sigla fins a la sigla final!
Sindicat Terrassa