Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici a la solidaritat
08 mar 2010
JUDICI A LA SOLIDARITAT

Des de l’Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, us informem que avui dilluns 8 de març, seran jutjades a l’Audiència Provincial de Madrid les 6 persones que durant el transcurs del judici polític fet a la Núria Pórtulas a l’Audiència Nacional, a Madrid, celebrat el 13 de juliol de 2009, van ser detingudes aquell mateix dia per mostrar la seva solidaritat. Aquestes persones són de diferents llocs del territori estatal.

En un primer moment se les acusava de desobediència, resistència, i atemptat a l’autoritat; actualment, aquest procediment ha passat a faltes. Ha estat la pròpia fiscalia qui ha rebaixat l’acusació, passant així aquestes persones a enfrontar-se d’un judici penal a un judici per faltes. Aquest fet precisament reforça la denúncia que fem de la poca consistència d’aquest procés, que no fa més que reproduir la seva lògica de silenciar les veus dissidents, fins i tot a costa de vulnerar drets bàsics com la llibertat d’expressió i de pensament.


Sabem que aquesta és una estratègia més per a criminalitzar la solidaritat, i per aquest i més motius no pararem de denunciar i de lluitar contra qui ens vol fer callar i qui ens vol invisibilitzar, contra qui utilitza la seva autoritat per crear un discurs negatiu i de la por entorn de persones i moviments socials que proposen alternatives al sistema actual, i contra qui gaudeix d’una impunitat absoluta emparant-se en una legitimitat mal entesa.


Sí a la llibertat d’expressió!

No a la criminalització de la solidaritat!



www.elsud.org/nuria

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa