Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Ponent] L’Aplec Independentista esdevé un espai de trobada entre independentistes de tot Ponent (fotos i vídeo)
08 mar 2010
Més d’un centenar de persones assisteixen a les activitats al Castell de Bellpuig

Una desena d’actes van conformar un espai de trobada, coneixença i formació entre independentistes de les comarques de Ponent
185p.jpg
267p.jpg
DSC03538rp.jpg
VIDEO RESUM DE LA JORNADA: http://www.youtube.com/watch?v=PAc7XJWyJS8

MÉS FOTOGRAFIES A: http://picasaweb.google.con/107843406328651633338/AplecInpedendentistaDe


Crònica de l'Accent:

El primer Aplec Independentista de Ponent tingué lloc aquest passat 6 de març a Bellpuig (l’Urgell) sota el lema “Des de Ponent, també construïm els Països Catalans”. Des d’un principi els vuit col·lectius organitzadors volgueren que la formació i el debat ocupessin un espai protagonista i, per això, els concediren tres espais que, alhora, sintetitzessin els elements que defineixen el projecte polític de l’Esquerra Independentista (territorialitat, alliberament nacional i emancipació social).

Després d’una breu presentació de l’Aplec i benvinguda pública, i abans de donar pas a la calçotada popular, s’inicià una xerrada sobre la situació lingüística i social de la Franja de Ponent . Més tard, una taula rodona va permetre posar en comú valoracions i perspectives respecte les consultes sobre la independència que s’estan duent a terme al Principat . Com a moviment, hi aportaren les seves visions en Toni Rico, de la CUP de Girona, que va destacar el caràcter popular de les consultes i l’Aquil·les Rubio, militant d’Endavant d’Alacant, que emfatitzà la necessitat de continuar enfortint les iniciatives polítiques, sindicals, comunicatives, etc. que permetin conduir un procés de construcció nacional i de transformació social més enllà de les consultes.

Seguidament, una altra xerrada ocupà l’últim espai de debat de l’Aplec: amb en Josep Manel Busqueta, del seminari d’Economia Crítica Taifa i veí de Bellpuig, s’aconseguí fer una ambiciosa aproximació als elements que caracteritzen la realitat econòmica de Ponent i la seva estructura productiva. A partir d’aquí, i sense pretendre restablir un deure que l’esquerra té en aquest aspecte, el ponent va proposar les línies de treball que caldria seguir per plantejar un model de desenvolupament antagònic , pensat i fet per la pròpia pagesia i les classes populars. A més, l’Alexis Inglada, de l’Assemblea Pagesa i de Som lo que Sembrem, parlà, en primera persona, de les necessitats actuals de la terra i dels pagesos, del model alimentari i de les possibles alternatives que, des de ja, s’haurien d’activar per avançar en nous models de desenvolupament rural sostenibles, locals i que responguin a les necessitats de pagesos i consumidors . En acabar, una cercavila reivindicativa, amb mostres de cultura popular de diferents indrets de Ponent, precedí un sopar i un concert dels solsonins Les Absentes.

La intenció de materialitzar un Aplec Independentista a Ponent nasqué de la necessitat que els diversos col·lectius de l’Esquerra Independentista trobaren de crear un espai propi tant de trobada i coneixença com de projecció pública en aquestes terres. Consideren que els dos objectius han quedat assolits ja que, per una banda, s’ha teixit una primera xarxa real entre ells i, per l’altra, s’ha visualitzat que l’Esquerra Independentista és un moviment polític i social amb un projecte polític propi i que comença a tenir avui una presència considerable en aquesta part del territori.

Els col·lectius organitzadors són:
Assemblea de Joves de Lleida
Candidatura d'Unitat Popular de Lleida
Casal Independentista de Lleida l'Ocell Negre
Casal Pere III – Ateneu de Balaguer
Casal Popular l'Arreu de Mollerussa
Col·lectiu Perquè Vull de Tàrrega
Maulets Ponent
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=PAc7XJWyJS8
http://picasaweb.google.con/107843406328651633338/AplecInpedendentistaDePonentBellpuigMarc2010?feat=directlink

This work is in the public domain
Colera camping CNT