Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
07 mar 2010
ATUREM L’AVENÇ DEL RACISME I LA XENOFÒBIA!

El dia 13 de març, la Plataforma per Catalunya (PxC) de Josep Anglada pretén dur a terme la presentació de la candidatura d’aquest partit per a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya, a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, sortint definitivament de la política local i apareixent a la ciutat de Barcelona per la porta gran. Per a l’ocasió comptaran amb la participació de líders europeus de diferents partits neofeixistes i d’extrema dreta com el Vlaams Belang flamenc o la Lega Nord italiana, entre d’altres.

L’aparició d’un partit d’aquestes característiques a la ciutat de Barcelona i al panorama política català, és un fet greu i marca un important i perillós precedent que ha de ser respost per la protesta i la resistència popular. Recordem que es tracta de l’únic partit d’extrema dreta i racista amb certa projecció a tot l’Estat espanyol, que comença a ser reconegut com el referent per a la majoria de partits d’aquestes característiques d’Europa.

Ja és prou conegut el paper que ha jugat la PxC allà on ha tingut presència institucional, com a la ciutat de Vic, on Josep Anglada ha jugat un paper populista i d'intoxicador de la població a base de mentides sobre la realitat dels treballadors immigrants que allà resideixen; carregant el pes dels problemes i penúries que pateix la població d’aquest país a les esquenes de la població estrangera. S’ha pogut veure aquests últims dies el perill que comporta la presència d’aquest partit a les institucions, com en el cas dels empadronaments, on la majoria de partits “d’esquerres” amb representació han assumit covardament les postures xenòfobes i excloents de PxC per por a perdre la seva part del pastís davant l’avenç de les posicions racistes que impulsa el Sr. Anglada.

Les organitzacions i col·lectius sotasignants fem una crida a tota la societat a mobilitzar-se i organitzar iniciatives i accions de protesta i bloqueig davant d’aquest acte, ja que és fonamental que el feixisme i l’extrema dreta no disposi de cap espai des d’on escopir les seves mentides i el seu ideari excloent i genocida, actuant com a crossa del capitalisme quan aquest es troba en hores baixes, culpant la població immigrant de la misèria que pateix la classe treballadora i el conjunt de les classes populars per culpa d’aquest sistema voraç i salvatge.

Acció Antifeixista Reus, CJC/Joves Comunistes del Poble Català, CJC-Joventut Comunista, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Plataforma Antifeixista de Barcelona, PSUC-Viu.

Per a més adhesions, enviar un correu electrònic a plataformaantifeixista ARROBA gmail.com.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
07 mar 2010
Stop Anglada! Feixisme mai més!

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

http://www.racocatala.cat/forums/fil/119982/pxc-rabiosament-anticatalani
Aturem el racisme moro
08 mar 2010
Vosaltres no dieu res quan els moros prohibeixen la construcció d'esglèsies al seus països oi que no?

I tampoc dieu res del racisme dels moros cap als occidentals oi que no?

El fet que el manifest el signin cuatre grupets comunistes que s'han presentat a les eleccions i han tret quatre vots coptats , i ara veure la PxC amb representació i amb possibilitats reals de representació al Parlament català segurament té a veure amb l'enveja més que res.

No volieu respectar la voluntat del poble català? Doncs ja la teniu, representada a les urnes.
Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
08 mar 2010
A kiko: nosaltres som ateus antifeixistes, estem contra tota imposició, però sobretot estem contra els salvatges com tu que us dediqueu a anar en manada perseguint a tots els desemparats. Sabem com sou: covards que l'única manera de reafirmar-se és mitjançant al ritualització de la volència gratuïta: tots hem vist les vostres caceries i els vostre criteri de selecció: va sol i és debil, a per ell que som 50, sense improtar-vos si té més de 70 anys o menys de 10. Covards és el que sou.

A la PAB sou molt tristos, per sort vindrem molts dels que no hem convocat, per sort a Barcelona hi ha algo més que la xusma dogmàtica del PCPCi els trepes venuts dels CJC. Us heu apropiat de l'espai unitari de treball antifeixista la minoria estalinista. Sou de lo pitjor dels moviments socials.
Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
08 mar 2010
Apa nano, ves a intoxicar a una altra banda...
Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
08 mar 2010
L'aspecte mes incomode per l'Ei [i pels neostalinistes que pululen per aci] es que l'Anglada fa servir la mateixa coartada que ells per fer una politica fatxa i xenofoba: i.e. 'catalunya', 'els catalans', la 'catalanitat', la 'patria', etc.
Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
09 mar 2010
follonero's fan, l'Anglada va treure el "España para los españoles" en l'entrevista amb el follonero, així que no sé que t'empatolles.

Precisament és la enèssima prova de que España, és això. Gent carca, casposa i mediocre, perque l'Anglada no li arriba ni a la sola de les sabates a cap lider d'extrema dreta europeu.
Re: Aturem l'avenç del racisme i la xenofòbia!
11 mar 2010
Ni nazis racistes ni extremistes antiespanyols.
ESPANYA republicana, anticapitalista y antiracista.
Colera camping CNT