Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Protesta a Red Electrica Española
07 mar 2010
Divendres 5 de març, sobre les 11:30 del matí, un grup d'unes 40 persones es va apropar fins la seu de Red Electrica Española, a la Avinguda Paral·lel de Barcelona. Unes quantes persones va entrar a l'edifici amb la finalitat de repartir un text als treballadors/es per fer-los-hi saber el perquè de l'ocupació forestal i la nostra repulsa a la MAT. Aconseguit això en pocs minuts, i davant la poca presència de treballadors a l'edifici (des d'on ens van fer fotografies), es va decidir primer anar a l'edifici del darrera, de Fecsa-Endesa a continuar cridant i repartint tríptics, i després tallar uns minuts l'avinguda Paral·lel. A més a més, es van penjar dues pancartes, es van fer pintades i vam regalar un cubell plè de compost fermentat que vam deixar ben escampat a l'entrada de REE. En tot moment hi va haver un cotxe dels Mossos a prop, al que se li va sumar un altre desprès, però no van sortir d'ells ni identificar ningú.

Text repartit als/les treballadors/es de REE:

Avui baixem dels boscos, de la ocupació forestal de la torre 114, sortim dels barris, de les nostres feines o dels nostres pobles. Volem denunciar REE, al senyor Atienza i tot el "tinglado" que aquesta gran empresa té muntat i que signifiquen tantes i tantes coses per aquells que el pateixen.

Potser us ha sobtat que entrem avui aquí per entregar-vos aquest pamflet. Potser fins i tot esteu més o menys d'acord amb la gent que rebutja la MAT. També podeu comentar de forma raonada que el vostre treball no té res a veure amb tot això.

Totes les grans empreses, i el capitalisme en general, funciona com una màquina. Què vol dir això? Entre d'altres coses que tan se val qui faci la feina, les persones no són persones si no engranatges d'aquesta màquina. Els humans no importem, el que importa és el resultat final, en aquest cas els beneficis. I el que se'n deriva és la destrucció.

El que tu estiguis pitjant uns botons a l'ordinador, juntament amb milers d'altres operacions, arriba fins a llocs que no podem imaginar. Qui relacionaria un clic amb la destrucció d'un bosc, desallotjaments forçosos o amb la forma de vida rural? Desgraciadament així funciona la cosa. El vostre treball significa això en el cas de la MAT.

Com hem dit, la màquina és independent de les persones que la fan funcionar. —Però si això és així, què més dóna que sigui jo qui pitgi el botó?— Gairebé tothom que treballa ho fa dins aquesta màquina, per tant no ens podem oposar únicament a una certa empresa (en aquest cas vosaltres, REE) si no que anem més enllà i ens oposem i critiquem el sistema en general, a la manera com està muntada aquesta societat, a aquells que s'enriqueixen amb la destrucció i aquells que ens han venut que aquesta és la millor manera de que la societat funcioni i progressi.

La resistència contra la MAT porta ja molts anys,l'ocupació forestal més de 4 mesos...seguirem lluitant fins el final!

Al blog desdelsboscos.blogspot.com podeu trobar també alguns nous textos sobre l'ocupació i alguna noticia sobre el desallotjamente de l'ocupació forestal a Lappersfort (Bèlgica)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa