Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Crònica] 7 de març per l´avortament lliure i gratuït i contra el fundamentalisme catòlic
07 mar 2010
Des de la Plataforma per l'Avortament Lliure i Gratuït considerem una AGRESSIÓ que els ultracatòlics gosin convocar manifestacions i concentracions el 7 de març. Un dia abans del "dia de la dona", les campanyes ultracatòliques ocupen l'espai públic amb missatges feixistes atemptant un cop més contra la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos. (Manifest de la campaña: "España Vida Si" http://www.catalunyavidasi.org/1.html)

Des dels moviments feministes:
No podem permetre que aquesta agressió els surti gratis, No ens faran callar mentre utilitzen el cos de les dones com a camp de batalla en la seva creuada totalitària. No podem permetre que aquest tipus d'actes feixistes es realitzin a l'espai públic sense trobar cap tipus de resistència.
avortament lliure i gratuit1.jpg
avortament lliure i gratuit.jpg
Els mossos han identificat els activistes, que consideraven una 'provocació' la protesta anti-avortista en vigília del Dia de la Dona

Dues manifestacions enfrontades, entre detractors de la nova llei de l'avortament i grups defensors del dret de les dones a decidir sobre el propi cos, han topat aquest migdia a Barcelona. Els manifestants feministes han anat cap a la porta de l'església de la Mare de Déu de la Bonanova i allà unes vint noies s'han despullat de cintura en amunt i han cridat consignes contra l'església catòlica. Això ha enervat els antiavortistes i els mossos d'esquadra han intervingut per separar els dos bàndols.

Fins aquell moment, unes 700 persones, segons la guàrdia urbana de Barcelona, i 5.000 segons l'organització, es concentraven en contra de la llei de l'avortament que es tramita al congrés espanyol convocades per entitats aplegades en la Plataforma Catalunya Vida Sí.

A la mateixa hora, a la plaça Kennedy, es concentraven un centenar de persones pro-elecció que posteriorment s'han dirigit fins a la plaça Bonanova, amb consignes com ara: 'Avortament lliure i gratuït', 'traieu els rosaris dels nostres ovaris' i 'nosaltres parim, nosaltres decidim'. Aquests col·lectius feministes consideren que la convocatòria dels anti-avortistes era una 'provocació', tenint en compte que demà es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora, jornada de marcat caràcter feminista. Els mossos han fet fora els activistes i els han identificat.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa