Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Això és Cal Trabal. És públic. És un parc
07 mar 2010
Residus classificats com a perillosos abocats a sobre del terra nu i dels canals que reguen l’última zona agrícola del nostre municipi. Aquest ha estat el pitjor resultat de la deixadesa de les nostres administracions, del fet d’obrir un espai de manera descontrolada, sense cap mesura correctora per evitar contaminar el terra, les aigües i l’aqüifer protegit del Llobregat. A més del problema de salut pública que poden ocasionar.

Veient el succeït recordem el que sempre ens han esgrimit des de l’Ajuntament com a raó per acceptar els plans dels promotors de la “reordenació” de Cal Trabal. Ens diuen que si no accepten els edificis els propietaris tenen tot el dret a fer, per exemple, un aparcament de camions, encara que l’ajuntament s’oposi. Be, al final s’ha fet un aparcament, però no han estat els propietaris privats, sinó els públics, ja que aquest terreny és del Estat, i ho han fet sense cap mesura per evitar contaminar, sense les mesures que demanarien a qualsevol activitat privada. Ho han fet com es feia abans, sense cap estudi, sense res, sense importar l’impacte.

Molts ens preguntem si és una estratègia per degradar la zona per tal de facilitar la requalificació dels terrenys, o també si deixar caure la masia de Cal Masover Nou, persegueix que deixi de ser patrimoni arquitectònic de la ciutat, i per tant facilitar la construcció d’edificis a aquell lloc.

Fa setmanes que hem demanat el control i neteja de la zona, i no sols des d’aquesta pàgina sinó també directament a la Regidoria,… però ara l’ajuntament diu que es cosa de la Direcció General de Carreteres, com si aquests terrenys no fossin a l’Hospitalet. Es renta les mans com ho va fer amb les tones i tones de runa i altres residus de Cal Jaume de la Vidala, fins que des de l’Associació els Verds d’Esquerra es va denunciar a la Fiscalia de Medi Ambient, llavors tothom va començar a correr i actualment s’ha netejat tot. Un cas similar és el dipòsit municipal de vehicles, realitzat sense cap mesura d’impermeabilització i drenatge de les aigües, on qualsevol pot entrar a robar peces de cotxe i que ja s’ha incendiat varies vegades. Tot això sense que l’ajuntament (aparentment) mogui un dit.

Amb aquests antecedents no es pot confiar en que els membres de l’ajuntament facin res per evitar que es degradi la zona, així que diverses entitats i persones del nostre municipi preocupats pel medi ambient van quedar dissabte passat al matí per netejar la zona, i mica en mica van aconseguir agrupar un bon munt de residus, alguns classificats com a perillosos (olis usats, àcid sulfúric,…).

Posteriorment, des de l’Associació de Veïns de Bellvitge hem demanat entrevistar-nos amb la Regidoria de Districte VI, amb la Regidoria de Medi Ambient i amb la Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per tal de trobar una resposta a l’actitud de les administracions respecte a aquesta àrea. Creiem que al llarg de la Feixa Llarga es poden habilitar llocs d’aparcament suficients i en millors condicions que els actuals, tant pels usuaris i treballadors de l’hospital, que no veuran sufrir els amortigüadors dels seus vehicles, com pel medi ambient de la zona.

I com tenim moltes fotografies, deixo links a tres albums de picassa: Ricard, Jose Antonio i Ivan. També un enllaç al grup del facebook de la plataforma on podreu trobar un video. També una causa del facebook on ja hi han apuntades 2684 persones en contra de la destrucció de l’última zona agrícola de l’Hospitalet de Llobregat. Si voleu defensar Cal Masover Nou, també hi ha un grup de facebook amb quasi 500 persones que reclamen la seva rehabilitació,… I si voleu participar en persona poseu-vos en contacte amb nosaltres

http://salvemlazonaagricolha.blogspot.com
http://avbellvitge.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat