Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : altres temes
CUP-Figueres proposarà una xarxa d´horts urbans a l´ajuntament
07 mar 2010
La Candidatura d'Unitat Popular presentarà al ple d'abril de l´Ajuntament de Figueres una proposta de creació d'una xarxa d'horts urbans a la ciutat. S´han estudiat 8 espais que representen 14,3 hectàrees.
VIDEO TRAMUNTANA TV http://www.youtube.com/watch?v=wJJMVfCHAfc&feature=player_embedded

PREMSA DIARI DE GIRONA diaridegirona.cat/comarques/2010/03/03/cup-proposa-crear-xarxadhorts-urbans-figueres/391257.html

titular

La CUP proposa crear una xarxa d´horts urbans a Figueres
   

FIGUERES | G.TUBERT Amb l'objectiu de preservar els darrers espais que queden sense construir a la ciutat de Figueres, la CUP de Figueres va proposar la creació d'una xarxa d'horts urbans de 14,3 hectàrees distribuïdes en diversos punts de la ciutat. El grup, que està mostrant el projecte a diverses entitats i als partits polítics, presentarà el projecte en forma de moció per tal que es creï una comissió i el govern municipal integri la seva proposta per tal de "fer-la realitat".

La CUP assegura que aquest tipus de projectes tenen molt bona acceptació a les ciutats on s'ha dut a terme -com per exemple a Girona- i que la demanda d'aquests espais triplica l'oferta. I és que, segons expliquen, a banda de les funcions de lleure i educatives també exerceixen una funció terapèutica i com a espais naturals dins la trama urbana.

Per aquest motiu, el grup que es presentarà a les properes eleccions municipals defensa que aquests espais es desenvolupin en 8 zones que representen aproximadament 14,3 hectàrees en espais degradats o susceptibles de ser-ho i evitar així "que tota la trama urbana quedi densificada".

La Ronda Sud, l'Horta Macau, la zona del carrer Pere II amb la plaça Abdó Terrades, el sector Costa Brava o el Rally són alguns dels punts proposats pel grup que permetrien, d'una banda, crear un espai semblant al dels horts de Santa Eugènia de Girona -en zones on ja hi ha zones d'aquestes existents- i, de l'altra, recuperar espais que actualment no tenen usos.

La CUP ha reconegut que la majoria d'aquests terrenys són de propietat privada però assegura que el consistori té eines per aconseguir que se'n puguin fer cessions. Pel que fa al model de gestió, proposen el concurs públic pels interessats a tenir una parcel·la, els guanyadors del qual pagarien per tenir-la un lloguer "simbòlic".

De moment, la CUP s'ha reunit amb entitats i associacions de veïns per exposar-los la proposta i, diuen, que la veuen "de bon ull". Està previst que al llarg de la setmana vinent ho presentin als grups municipals i que al mes d'abril ho duguin al plenari en forma de moció.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa