Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal
Degrowth Conference Barcelona 2010
05 mar 2010
Conferència sobre Decreixement Barcelona 2010
Amb el propòsit de connectar perspectives econòmiques, ambientals i socials en la recerca de polítiques pràctiques i propostes concretes de decreixement, fem una crida a la segona conferència sobre decreixement econòmic socialment sostenible.

Fa trenta anys, Nicholas Georgescu-Roegen va publicar un llibre en francès (editat per Jacques Grinevald i Ivo Rens) amb el títol "Demain la Décroissance" (Demà el decreixement) (1979). Nosaltres diem, "Aujourd'hui la Décroissance" (El decreixement, avui). La crisi econòmica de 2008-09 aporta, en aquest sentit, una nova perspectiva. El decreixement econòmic pot ser bo per a l'ambient, però ha de ser socialment sostenible.

La segona conferència internacional sobre decreixement econòmic per a la sostenibilitat ecològica i equitat social, que tindrà lloc a Barcelona, reprèn els arguments de la primera conferència celebrada a París a l’abril de 2008 (events.it-sudparis.eu/degrowthconference/en/). Aquella trobada va comptar amb el suport de la Societat Europea per a Economia Ecològica, el Club de Roma (Brussel·les/Europa), Telecom Sud-Paris i SERI (Sustainable Europe Research Institute), i amb l’assistència de 150 participants, amb contribucions d’uns 90 científics (vegeu aquí la declaració de la conferència).

La segona conferència internacional sobre decreixement s’orientarà al desenvolupament de propostes polítiques i estratègies d’acció en aquet camp, i definirà qüestions clau i els temes de l’agenda de recerca. En aquest sentit, la conferència promourà la interacció entre els participants i posarà èmfasi en el desenvolupament de recerca cooperativa.

Amb aquest propòsit, aquesta conferència seguirà un format innovador. Si bé inclourà, com és habitual, una selecció de presentacions plenàries per part d’acadèmics destacats i la difusió d’articles en, tant en modalitat de presentació orals com en cartell, una part important de la conferència es basarà en dinàmiques en grups de treball.

En aquestes sessions de treball, i en reunions plenàries, es discutiran articles de posicionament encarregats per l’ocasió a experts de cada temàtica. L'objectiu és generar propostes concretes de política i acció

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat