Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
Retirada la orden de búsqueda y captura de Alfonso
05 mar 2010
3 años de prisión por defenderse de una agresión en la que varios agentes portaban un arma ilegal llamada kubotán.
_kubotan.jpg
Tras la concentración acaecida esta mañana frente a la ciudad de la “justicia”, se ha sabido que al compañero Alfonso se le ha retirado la orden de búsqueda y captura tras el recurso interpuesto por su abogado. Estamos también a la espera de un indulto solicitado. Aún así, Alfonso sigue enfrentándose a una pena de 3 años de cárcel, así que la lucha por su absolución sigue en pie.
En Mayo del 2007 tuvo lugar en Barcelona una manifestación a favor de los espacios liberados en la que se hizo efectivo un despliegue policial desproporcionado. Varios agentes portaban un arma ilegal llamada kubotán, de la cual hicieron uso (además de porrazos y patadas) y cuyo saldo fue de varios heridos. Durante el recorrido, un mosso d´esquadra fue agredido por un encapuchado. La misma noche, Alfonso fue detenido y acusado de ser el autor de la agresión. Tras estos hechos se llevó a cabo una gran campaña contra el kubotán y por la absolución de Alfonso que aún sigue activa con manifestaciones y concentraciones en los juzgados, cortes de trafico, carteles informativos... A día de hoy, ha sido condenado a 3 años de cárcel y se ha ordenado su búsqueda y captura. Cabe destacar que el juez que condenó a Alfonso, es el mismo que puso en libertad a Millet, autor del desfalco millonario en el Palau de la música.
Nota del grupo de apoyo a Alfonso:
Suspesa l’ordre de cerca i captura contra Alfonso H, condemnat a tres anys de presó per una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra.
Aquesta suspensió coincideix amb una nova acció de suport al jove davant dels jutjats de Barcelona.
Ciutat de la Justicia, L’hospitalet de Llobregat.- A mig matí del dia 4/3/2010 ha quedat suspesa l’ordre de cerca i captura que els jutjats d’execució havien aixecat contra el jove de 33 anys Alfonso H. Aquesta ordre havia estat dictada el passat dia 22 de febrer després que l’Audiència Provincial de Barcelona hagués desestimat el recurs a la sentència interposat per la defensa, que condemanva al jove a tres anys de presó i a una sanció de 4500 euros en concepte de resposabilitat civil.
Aquesta ordre havia estat també recorreguda per la defensa en tant en quant s’havia sol·licitat l’indult pel jove i aquest havia dipositat els diners corresponents a la responsabilitat civil. Després d’uns dies de deliberació, la fiscalia ha admès aquest recurs i els jutjats han procedit a retirar l’ordre de cerca i captura per l’ingrés a presó immediat d’Alfonso H. D’altra banda, la defensa també es planteja un altre recurs, en aquest cas davant el Tribunal Constitucional, denunciant unes irregularitats procedimentals en el decurs del judici, que l’Audiència Provincial de Barcelona havia desestimat, fet que va iniciar el procediment d’entrada a presó d’aquest jove.
Els fets es remunten al maig del 2007 quan, en el marc d’una manifestació en defensa dels Espais Alliberats a Barcelona. En aquell cas, més de cinc-centes persones van quedar envoltades per un dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que empraren unes armes il·legals, els Kubotans, per intimidar i agredir als i les manifestants. En aquesta situació, un agent va ser agredit per un jove després que l’agent el punxés amb aquesta arma a una noia que es manifestava. Dies després, el jove Alfonso H. era detingut i acusat de ser l’autor d’aquesta agressió.
Aquesta decisió per part dels jutjats d’execució coincideix amb una nova acció de suporta al jove i de denúncia del procediment i la naturalesa de la sentència. Vora una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí i durant més d’una hora les portes dels jutjats de Barcelona a la Ciutat de la Justícia sota el lema “Alfonso Lliure”. La seva intenció era donar tota la difusió possible de la situació d’aquest jove i exercir pressió sobre el jutjat de cara a que aquest retirés l’ordre de cerca i captura.


http://www.alfonsolliure.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat