Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
El retorn de Macromassa i el projecte rock del cineasta Jaume Balagueró, en la festa de suport a Ràdio Pica
05/03/10 02:00 - Barcelona - g. v email protegit

[Víctor Nubla, a la imatge, fa aquesta nit a Gràcia el seu primer concert amb Macromassa des del 1997. Foto: X. CASTILLÓN.]


Notícies de ...
* Barcelona http://www.elpunt.cat/barcelona.html


Pionera de les ràdios lliures a l'Estat espanyol i tot un referent pel que fa a l'experimentació i el risc en diversos camps de l'art i la literatura, Ràdio Pica viu actualment una situació difícil per culpa de la crisi, així com una situació legislativa que l'obliga a viure en l'alegalitat i la precarietat. Per ajudar a resoldre-ho, Gràcia Territori Sonor ha organitzat avui a l'Espai Jove La Fontana una festa de suport a una emissora de la qual, segons afirma el col·lectiu, «Barcelona no es pot desprendre».

La festa, de sis hores, començarà a les vuit del vespre i acabarà a les dues de la matinada i, entre la vintena d'artistes que hi participen desinteressadament, sobresurt el retorn del grup Macromassa, que no actua en directe des del 1997 i que prepara actualment el seu onzè disc d'estudi. La banda liderada per Víctor Nubla i Juan Crek, amb 31 anys d'història, actuarà també el cap de setmana vinent a Madrid amb motiu de l'exposició interdisciplinària dedicada al grup Sonic Youth, que ha escollit personalment Macromassa –així com també els improvisadors barcelonins Bèstia Ferida– per participar en els concerts paral·lels a la mostra.

La festa a benefici de Ràdio Pica, d'altra banda, amb un cartell il·lustrat per Cifré, presentarà una col·laboració de Jaume Balagueró (director de Rec) amb el grup Sol Lagarto, a més de les actuacions de Bèstia Ferida, Za!, Néboa, Le Petit Ramon i els poetes David Castillo i Martí Sales, entre altres artistes barcelonins.
opinió

En sintonia
Jaume Vidal

La ràdio en els primers anys de la transició va generar fenòmens singulars a Catalunya. Cadenes del Movimiento, com ara Ràdio Joventut, van crear paradoxalment programes que sintonitzaven amb el jovent i amb els moderns corrents culturals. Les freqüències modulades també van activar propostes alternatives musicals fins que la radiofórmula va unificar el dial. La democràcia avançava i els continguts de la ràdio s'uniformitzaven. La necessitat de trobar a les ones espais de complicitat va promoure als anys vuitanta l'aparició de les ràdios lliures, algunes de les quals eren de marcat signe social. Ràdio Pica va ser capdavantera d'una manera d'entendre la ràdio: oberta, atrevida, contemporània i plural, valors que es troben a faltar en molta de la programació convencional.


Darrera actualització ( Divendres, 5 de març del 2010 02:00 ) www.elpunt.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
Crec que no s'hauria d'utilitzar aquest espai per fer promoció d'una ràdio privada per molt contracultural que fos fa 20 anys. Pica no és cap ràdio lliure, però ara que se li ha acabat el llogar freqüència a ràdios comercials i veu le sorelles del llop legal torna a recordar-se dels moviments socials. Dir-ne oportunisme és eufemistic
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
PICA no és una ràdio lliure.
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
quin mal fa l'ignorancia, i el criticà sense coneixer.
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
Ignorancia es escriure "criticà" com a infinitiu, quan el que vols dir es "criticar".

Conec el tema de Radio Pica perfectament, i fins i tot vaig estar a una protesta a les rambles fa uns vint anys a la que es va escriure amb spray en el terra: "ens han tancat radio pica", i un dia em vaig cansar de la seva deriva comercial-persona-lista. Ara flipo amb que tornin a tirar del rollo explicitament reivindicatiu, i oh! resulta que no es per casualitat.
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
Fora publicitat d'indymedia.

Es nota que no és una radio lliure des del moment que s'opta per convidar celebritis i això és el que se'n destaca i no el missatge o les activitats.
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
Sou molt injustos!
Haviem convidat a la Paris Hilton i no ho hem anunciat, i ara ens sortiu amb aixo de les celebritis.
Per cert, que si algu vol anunciar-se a radio pica, poseu-vos en contacte.
Hi ha descompte per les PYMEs.
Re: Macromassa i Jaume Balagueró en la festa de suport a Ràdio Pica
05 mar 2010
no son celebritis,es gent que col-labora

molts son , es gent que ha fet programa a ràdio pica ,

en 29 anys ha pasat molta gent i col-laborant con poden o volen

aquest concert ha sigut inicitiva dels mateixos musics per donar suport a l'emisora

cada un fa el que vol o que pasa que quan el manu chao toca pels zapatistes o els ojos de brujo dr calipso, etc.. pels okupes i el lluis llach pels antimilaristes tambe ho critiqueu tant a saco.
http://video.google.con/videoplay?docid=1376021545260073798&ei=Xm-RS-mnL#
Sindicat Terrassa